„Értelmes” ajándékok karácsonyra

Idén sem szeretnél kapni sokadik bögrét, kispárnát, plüssfigurát vagy kézkrémet? Ezzel sokan vagyunk így, ezért te is legyél kreatívabb az ajándékozáskor!

Nagyon belém ivódott szeretett nagymamám mondása, miszerint ha nem tudunk értelmes ajándékot venni, akkor inkább ne vegyünk semmit. Nehezen tudtam ezt értelmezni, mert gyerekként mindennek tudtam örülni, és azt sem bántam, ha a fa alatt néha olyan dolog is volt, amire egyáltalán nem volt szükségem.

De pár év múlva megértettem, hogy mire gondol, amikor a sok „felesleges” ajándéknak nem találtam nemcsak a funkcióját az életemben, hanem a helyét se. Azóta is jobban örülök a jelképes ajándéknak, ha arról pontosan tudom, hogy személy szerint nekem szánták. Ami lehet akár egy sima papírra rajzolt ábra, ami nekem sokat jelent, egy képkeret egy idézettel, vagy egy ártatlan menta tea is, mert ezekről mind tudom, hogy nem véletlenül landoltak nálam.

Átgondolt ajándékozás

Ha az utolsó pillanatra hagyod a vásárlást, akkor az őrületes év végi hajtásban persze nehéz higgadt fejjel átgondolni, hogy kinek mit, és leginkább ugye, mikor veszed meg az ajándékot. Amennyiben kötelező, letudandó hadműveletként éled meg, akkor el is engedheted az egészet. Ha azonban szánsz arra pár percet, hogy leírd, kinek mit adnál szívesen, akkor célirányosan indulhatsz útnak, és biztos, hogy nem veszed meg azt, ami csak első ránézésre tűnik jó ötletnek. A szeretteidet ismerned kell annyira, hogy pontosan tudd, mivel tudsz számukra örömöt okozni. Nem kell nagy dolgokra gondolnod, mert tényleg nem az ár, hanem a gondolatiság és a törődés a fontos. Ha olyan ajándékot veszel, vagy készítesz, aminek te magad is örülnél, azokkal egészen biztos, hogy nem tudsz hibázni.

A különböző utalványok praktikus ajándékok, de kevésbé személyre szabottak. Ha valamiben nem vagy biztos, akkor inkább ne vedd meg, nem véletlen, ha számodra sem egyértelmű, hogy arra szükség van-e. Jó ötlet az olyan élmény is, amelyhez külön pluszt ad, hogy ketten vagy többen tudtok menni. Arra viszont mindenképpen figyelj, hogy ne akarj a karácsonyi ajándékkal kompenzálni. Ha megbántottál valakit, akkor kérj tőle őszintén bocsánatot, és ne egy nagyobb értékű tárggyal próbáld a bizalmát visszaszerezni.

6 tipp, ha nincs ötleted, de valami egyedit, maradandót ajándékoznál:

1. Egyedi ékszerek

leaneajewelry.com

Kevés olyan nő él a Földön, akinek egy ékszerrel ne lehetne örömöt, és meglepetést szerezni. Cser Boglárka kollekciójában az egyszerűbb fazonoktól kezdve az egészen extrákig minden megtalálható, és egészen biztos, hogy ezekkel az egyedi ékszerekkel senki nem marad észrevétlen. Akár egy diszkrétebb fülbevaló, vagy egy hangsúlyos karkötő mellett döntesz, garantált, hogy az ajándékozott személy mosolya nem csak az ünnepek alatt lesz őszinte.

2. Színházjegy

jatekszin.hu

Nincs ötleted a szüleid számára? Mikor mozdultak ki utoljára kettesben? Egy jó színházi előadásnak biztos örülnének, főleg, ha csatlakozol hozzájuk. A Játékszín legújabb darabjával, a Francia rúdugrással, egészen biztos, hogy sikerül kellemes estét szerezned. Három nő és három férfi, ez egy szextett – bár a szerepek meglepően cserélődnek ezen a viharos éjszakán. Eleinte minden világos, ki kinek a kicsodája, ám közbeszól a kémia, meg egy tudálékos szexuálpszichológus – és csak reménykedni lehet, hogy sok félreértés és félre…izé után minden jóra fordul.

3. Könyv

Budai Lotti és Zubor Rozi, Micsoda „szajhák” voltak

Könnyű dolgod van, ha annak a szerettednek akarsz vásárolni, aki szeret olvasni, mert a legklasszikusabb ajándékkal nehéz hibázni. Viszont válassz olyan albumot, vagy nagyobb formátumú könyvet, amiről pontosan tudod, hogy az illető nem veszi meg magának. Budai Lotti és Zubor Rozi könyve, a Micsoda „szajhák” voltak, azokról a megrágalmazott nőkről szól, akik nem engedték, hogy mások uralkodjanak testük és életük fölött, és nemet mondtak a nemüknek szánt sorsra. Izgalmas történetek azokról a rendkívüli nőkről, akikkel méltatlanul bánt a világ.

4. Édesség workshop

Bonbon

Az édesszájú barátoknak igazán nem nagy kunszt meglepetést szerezni, hiszen a legfinomabb csokoládékból biztos találsz olyan díszdobozos karácsonyi kiadást, ami jól mutatna a fa alatt. De mi lenne, ha egy kicsit máshogy közelítenéd meg a témát, és együtt mennétek el egy macaron-, csokoládé-, vagy bonbonkészítő workshopra? Garantált, hogy így az édes élmény varázsa jóval tovább tart majd!

5. Magazin előfizetés

fotó: Oleg Breslavtsev/GettyImages

Nyilván tudod, hogy melyik az édesanyád, barátnőd, vagy az anyósod kedvenc magazinja. Ha úgy érzed, hogy nincs igazán jó ötleted, az idő pedig szorít, akkor fizess elő arra a lapra, amit egyébként is rendszeresen megvenne! Gondolj bele, hogy ezzel tulajdonképpen 12 hónapon át fogsz örömöt szerezni.

6. Utalvány másképp

fotó: Adam Hester/GettyImages

Ne legyél elkeseredve, ha egyszerűen nincs időd az ajándékok beszerzésére. Kézenfekvő lenne berongyolni az első könyvesboltba vagy drogériába, és gyorsan venni néhány utalványt, hiszen pontosan tudod, hogy mindenki el tudná hasznosan költeni. Ha már az idővel nem tudtál jól zsonglőrködni, akkor kapd elő a kreativitásodat. Vásárolj utalványt a barátnő(i)dnek a saját fodrászához, kozmetikusához, vagy körmöséhez, annál a szakembernél, akihez jár.

Nyitókép: Aleksandar Nakic/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: