Esti rutin maximalizálása: 4 szuper módszer a magnéziumbevitelre

Egy kis nassolás a tévé előtt, egy forró fürdő vagy egy kellemes masszázs? Ha bármelyikre egyből igent mondanál, akkor mutatjuk, hogyan kötheted össze mindezeket az alvást segítő esti magnéziumbevitellel.

Az, hogy miként töltjük a lefekvés előtti időt, legalább annyira fontos, mint az, hogyan indítjuk a napot. Ennek ellenére a reggeli rutin kialakítására hajlamosabbak vagyunk több időt és energiát szánni, mint az estire. Estére már annyira lemerülnek az elemeink, hogy semmi kedvünk füstölgőkkel meg miegymással körülvenni magunkat, naplózni az érzéseinket és hasonló földtől elrugaszkodott dolgokkal foglalkozni. Örülünk, ha egy gyors zuhanyzás után elérünk az ágyig és bekapcsoljuk a kedvenc sorozatunkat. Azonban a pihentető alvás a megfelelő lefekvés előtti rituálékkal kezdődik. Ezeknek azonban nem kell hosszúnak vagy bonyolultnak lenni. Az is elég, ha az esték sztár összetevőjét, a magnéziumot hívjuk segítségül.

Magnézium, az alvás koronázatlan királynője

A magnézium három oldalról támogatja az alvásunkat. Egyrészt több kutatás is azt találta, hogy a magnézium segít szabályozni a cirkadián ritmust, aminek köszönhetően az energiaszintünk is kiegyenlítettebb lehet a nap folyamán. Ezen túlmenően, a különböző agyi struktúrákra is hatást gyakorol, mint a GABA-pályák, így közvetlenül és pozitívan befolyásolhatja a relaxációt és az alvási folyamatokat. Robert Rountree, a funkcionális gyógyászat orvosa szerint pedig „stresszes társadalmunkban mindenki hasznot húzhat abból, ha több magnéziumot fogyaszt, hisz a magnézium közismert nyugtató hatásáról, így megkönnyíti az elalvást és pihentetőbb alvást tesz lehetővé”.

1. Esti snackek újragondolva

Te is alig várod, hogy bekucorodj az ágyba valami finom nassolnivalóval és elindítsd az esti filmet? Nem kell erről lemondani, csak érdemes jól megválasztani, hogy mit fogyasztunk az esti órákban. A banán, a fekete csokoládé és a különböző magvak igencsak gazdag magnéziumforrások. Ha a chips helyett ezeket veszed le a polcról, máris tettél az egészségedért és az alvásodért is. Egy banán néhány szem olvasztott csokival vagy mogyoróvajjal igazi ínyencség, ami a lelked is kényezteti.

2. Elmerülni a habokban

Ha te is a habok szerelmese vagy és semmi sem lazít el jobban egy hosszú nap után, mint egy forró fürdő, akkor a magnéziumos fürdősókat neked találták ki. A magnéziummal dúsított fürdősó hozzájárul az izmok lazításához, segíti a méregtelenítést és a pihentető alvást. 15-20 perc relaxálás után a meleg vízben, új emberként szállhatsz ki a kádból és térhetsz majd nyugovóra.

3. Kényeztető masszázs

Fürdés után egy finom testápoló csak emeli a spa élményt, azonban egy masszázs még inkább megkoronázza a pihenésed. Egy ősi magnéziumos masszázskrém hű társad lehet az esték megszépítésében. Használhatod magadon vagy megkérheted a párod, hogy megmasszírozzon, így máris egy közös esti szokást alakítottatok ki, ami a párkapcsolatotok szempontjából sem elhanyagolandó. A magas koncentrációjú magnéziumos krém egyrészt a hozzáadott növényi olajoknak és összetevőknek köszönhetően táplálja a bőrt, másrészt a bőrön keresztül felszívódó magnézium célzottan hasznosul.

4. A táplálékkiegészítőkről se feledkezzünk meg

A magnéziumot több módon is bevihetjük: por, ital, vagy kapszula formájában is. Ha nem rajongunk a pirulákért, az este folyamán elkészíthetünk egy finom magnéziumos italt helyette, amivel máris megfelelő mennyiségű magnéziumot sikerül bevinni a szervezetünkbe. Így könnyen és egyszerűen gondoskodhatunk a vitaminpótlásról és az édes álmokról egyaránt.

Nyitókép: Westend61 / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: