Egy chilis, szedres és csokis különlegesség lett az Év Fagylaltja 2021-ben

Több mint 2 évtizede mérik össze a kézműves fagyijaikat a hazai cukrászdák a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete felhívására.

Már több mint 20 éve annak, hogy a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete először kiválasztotta az év fagylaltját. Az 1998 óta tartó szakmai megmérettetés célja, hogy népszerűsíthessék a minőségi kézműves fagylaltot. A szervezők azt szeretnék elérni, hogy az emberek minél inkább a hagyományos és egészséges termékekre szavazzanak és kiváló kínálatból választhassanak maguknak a magyar cukrászdákban.

2021-ben a Bíborka fantázianevet viselő chilis, szedres és csokis csoda nyerte meg az Év Fagylaltja aranyérmet, melyet Fehér Gergő békéscsabai cukrász alkotott meg, aki a Cafe One-t képviselte.

A második helyen Koncz Andrea végzett a gödöllői Sissi Fagylaltozóból, aki a sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagyijával indult. A dobogó harmadik fokára pedig Márton Brigitta állt a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozóból, aki édes tejfölös, Cumberland mártásos hűsítő édességgel jelentkezett.

Idén egy új kategóriát is indítottak a szervezők, méghozzá az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás kapcsán: itt olyan fagylaltokat lehetett nevezni, melyeknek összetevői Magyarország erdőiben és mezőin lelhetőek fel. Az „Erdő-mező ízei” mezőny nyertese a dunaföldvári Marcipán Cukrászda rozmaringos-málnás étcsokoládé fagyija lett, amelyet Nagy László álmodott meg. 2021-ben összesen 63 fagylalt szállt harcba a kategóriákban, illetve az alapanyag gyártók, forgalmazók versenyében további 17 finomság.

Forrás: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
Nyitókép: Nagy Mihály

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: