Évente több mint egy milliárd mobiltokot dobunk ki világszerte: mostantól válaszd a környezetbarát verziót!

A Cellect GREEN biológiailag lebomló mobiltok kollekciójának darabjaival újabb lépést tehetsz a zero waste életmód felé.

Nem fogok hazudni: engem is beszippantottak az okostelefonokhoz készült színes, vicces és kreatív mobiltokok – főleg azután, hogy gyakorlatilag párszáz forintért be lehetett már szerezni őket. Bár annyira elvetemült sosem voltam, hogy nap mint nap cserélgessem a telóm outfitjét (hallottam ilyenről is…), az én fiókomban is lapult többféle tok. Akadt Harry Potteres, Star Warsos, olyan is, amin Hófehérke éppen az Apple termékek logójaként elhíresült almába harapott bele, de olyan is, ahol ugyanez a gyümölcs éppen egy borospohárba süllyedt bele. Azonban nem árt kiemelni, hogy a tokok tiszavirág életűek, ráadásul mivel rengeteg bacilus és szennyeződés gyűlhet össze rajtuk, ezért érdemes is cserélgetni ezeket.

Így hamar a szemetesben végzik, ahonnan pedig jó eséllyel az óceánok vizébe kerülhetnek (épp úgy, ahogy a koronavírus miatt a maszkok is), ezzel is tovább károsítják a Földet. A kutatások szerint a világon mintegy 3,5 milliárd ember használ okostelefont a világon jelenleg, Magyarországon pedig ez a szám a 6 millióhoz közelít. Ha hihetünk a számításoknak, 2020-ban várhatóan 1,5 milliárd új okostelefont értékesítenek, és ugyanennyi mobiltok landol majd a szemetesben – ami elképesztő mennyiség.

Éppen ezért fontos, hogy a piacon megtalálható lenyűgözően széles kínálatból ne pusztán a kinézet alapján válasszunk, hanem figyeljünk oda a műanyagmentességre és a zero waste életmód is a szemünk előtt kell, hogy lebegjen! Ha inspirációra van szükséged, nézz szét a Cellect GREEN kínálata között, amivel amellett, hogy a telefonodat megvéded a sérülésektől, a Földet is megóvod – méghozzá azért, mert ezek a tokok:

  • természetes, 100% növényi alapú alapanyagból készülnek (biopolimer és lenforgács)
  • 100%-ban környezetbarát, biológiailag lebomló, komposztálható termékek (a lebomlási idejük: 6-24 hónap)
  • 100%-ban újrahasznosított, műanyag-mentes a csomagolásuk
  • 0% a környezetre gyakorolt hatásuk
  • puha, csúszásmentes, flexibilis a kialakításuk
  • könnyű, vékony, ugyanakkor tartós dizájnnal álmodták meg őket
  • kémiai színezék-mentes, ECO-UV festékkel nyomott grafikákkal díszítették őket (mint a globális felmelegedés, vizek élővilága, növény,- és állatvilág témákban)
Fotó: Twincom PR Consultancy/Cellect GREEN

A Cellect GREEN mobiltok portfólióját a Telenor mobilszolgáltató üzleteiben, és webshopjában is megvásárolhatod számos színben és növény vagy állatmintával.

Forrás: Twincom PR Consultancy/Cellect GREEN
Nyitókép: Dancs Enikő Bianka

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: