Extrém átváltozások egy szerep kedvéért

Hollywoodban nincs lehetetlen! Ha egy színész nagyon akar egy szerepet, azért bizony meg is tesz mindent. A legnagyobb sztárok drasztikus fogyókúrára vagy éppen extrém hízásra is hajlandóak, hogy megformáljanak egy karaktert.

Még a legnagyobb sztároknak is áldozatot kell hozniuk egy-egy szerep kedvéért. Jared Leto és Chritian Bale például már profin kezelik folyamatos átalakulásaikat. Natalie Portman viszont biztos nem vállal több extrém változást megkövetelő szerepet. Mutatjuk a legnagyobb átváltozóművészeket.

Jared Leto

Igazi kaméleon, már ami a szerepeit illeti, hiszen szinte minden műfajban megmutatta már magát. Az Oscar-díjas színész 52 évesen is bombaformában van, pedig szervezete azért bőven élt át megpróbáltatásokat. Leto egyik legikonikusabb szerepét a Rekviem egy álomért című alkotásban játszotta, amihez betegesen sovány külső dukált. A 2007-es, Chapter 27 című moziban huszonöt kiló túlsúllyal alakította John Lennon gyilkosát, majd a 2013-as Mielőtt meghaltam életrajzi drámában ismét csontsoványra fogyva formált meg egy transznemű nőt. 2021-ben, a Gucci házban szintén jópár kilogramm túlsúllyal állt a kamerák elé Paolo Guccit megszemélyesítve, majd egy évvel később, a méltatlanul alulértékelt és (szerintem) remek Marvel-filmre igencsak szépen felépítette izmait és megformált egy tudósból lett szuperhőst. Izgatottan várjuk, hogy mi lesz a következő nagy átalakulása!

(Fotó: Larry Busacca/VF15/Getty Images)

Natalie Portman és Mila Kunis

A két színésznő 2010-ben esett át óriási változáson. A fekete hattyú című film szereplőiként ugyanis mindkettőjüknek komoly munkát kellett edzéseikbe fektetni. Utóbbi mellett hozniuk kellett a balett táncosok törékeny és szinte már-már betegesen sovány alakját. Hónapokon keresztül gyakorolták a tökéletes mozgást és sanyargatták magukat alacsony kalóriájú étrenden, ha pedig gyötörte őket az éhség, cigarettára gyújtottak. Portmannek ugyan Oscar-díjat hozott a szerep, saját elmondása szerint végig attól félt, hogy nem éli meg a díjátadót.

Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal 2010-ben a videójáték alapján készült Perzsia hercege című kalandfilmben villantott tökéletes testet, amit sokáig nem élvezhetett, hiszen az Éjjeli féreg című alkotás megkövetelte, hogy váljon meg izmaitól. Gyllenhaal viszont 2015-ben élete legjobb formáját hozta a Mélyütésben, amiben egy megtört szívű bokszolót formált meg.

Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images

Christian Bale

Az Oscar- és Golden Globe-díjjal jutalmazott Christian Bale is előkelő helyet foglal el Hollywood legnagyobb átalakulóművészeinek listáján. Bale 2004-ben a Gépész című film kedvéért negyvenegy kilogrammra fogyott, majd miután megkapta Batman szerepét, brutális izomzatot kellett magára építenie, ami azért lássuk be, szintén nem volt kis teljesítmény. 2013-ban viszont újra fogyókúrára fogta magát: A harcos című életrajzi drámához kellett ledobnia a kilókat, ami valószínűleg igazán megérte neki, hiszen ezért az alakításáért kapta meg az aranyszobrot. Azután újra az izomépítésen volt a sor, hiszen még egy Batman-film várt rá, amit követően az Amerikai botrány című mozit kezdte forgatni. Persze nem a szuperhős formájában, Bale a filmhez ugyanis annyi kilót szedett fel, hogy szinte felismerhetetlenné vált és már maga a rendező kérte meg, hogy hízókúráját függessze fel.

Matthew McConaughey

A színész karrierjének csúcsát mindenképp a Mielőtt meghaltam jelentette. McConaughey olyan hiteles alakítást nyújtott a filmben, hogy nem volt néző, aki ne hitte el volna annak sztoriját. Teljesítményét az Akadémia Oscar-díjjal jutalmazta, hiszen olyan hiteles átalakuláson ment keresztül, mint amire csak nagyon kevesen képesek. A HIV-fertőzött főszereplő megformáláshoz közel 22 kilót fogyott, a sápadt bőrért hónapokig kerülte a napot és a drasztikus fogyókúra kellemetlen mellékhatásaival is megküzdött (látásromlás, izületi fájdalmak). A súlycsökkenés után viszont rá is kihívás várt, hiszen 2016-ban, az Arany című film főszerepében jelent meg ritkuló hajjal és pocakot eresztve.

Fotó: Kevin Winter/Getty Images

 

Nyitókép:  Jason LaVeris/WireImage

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

 

Legnépszerűbb cikkek: