Ez a 10 dolog idegesíti legjobban a násznépet: a vacak kaja nincs a listán!

Az esküvő ünnep legyen, ne kínszenvedés!

Minden esküvő után, a hajnal utolsó ébren eltöltött pillanataiban azon morfondírozik a násznép apraja-nagyja, hogy mi volt jó, és mi volt rossz az estében. Téged mi bosszant fel a legjobban egy esküvőn?

Az esküvő a felhőtlen boldogságról szól. Szép helyszín, csodás ruhák, isteni fogások, mosolyog az ifjú pár, és örömben fuldoklik a násznép. Vagy mégsem? Egy 3000 fős kutatásból kiderült, hogy bizony jópár olyan tétel szerepel az idegesítő esküvős szokások listáján, ami komoly bosszúságra adhat okot. És, hogy mi szerepel a lista élén?

Horvátország, Kanári-szigetek? Kösz, kihagynánk!

A megkérdezettek 39%-a szerint a legbosszantóbb az, ha a pár külföldre szervezi az esküvőjét, különösen akkor, ha a leány- vagy a legénybúcsú is külföldre szólította őket. Abszolút érthető a válaszadók reakciója, hiszen az utazás miatt a vendégeknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk. Ha külföldre tervezel esküvőt, akkor gondolkodj kicsiben, és jussanak eszedbe azok, akik nem feltétlenül engedhetnek meg maguknak ekkora kiadást. Ha már a helyszínnél járunk a válaszadók 29%-a mondta azt, hogy felmérgesíti, ha olyan helyszínen szervezi a pár az esküvőt, ami nehezen megközelíthető.

Síró gyerek, részeg rokon, végeláthatatlan beszédek

A lista második helye arról tanúskodik, hogy nem vagyunk túlságosan toleránsak, legalábbis, ha síró babákról van szó. A válaszadók 36%-a számára ugyanis ez a legbosszantóbb. Az utolsó dobogós helyet pedig a részek rokonok foglalják el 34%-kal. Nem csodálkozunk, a szerkesztőségben többen is egyetértettünk abban, hogy nincs rosszabb annál, amikor a pityókás, ám annál kitartóbb, sose látott rokon addig ácsorog az asztalunk mellett, míg be nem adjuk a derekunkat, és ellibbenünk vele a táncparkettre. De a kutatásban szereplők 29%-ával is mélyen egyet tudunk érteni, akik a hosszú, kínos beszédeket utálják a legjobban az esküvőkön. Egyébként 5 perc több, mint elég, ha valaki mindenképpen fel szeretne szólalni.

Pénz, pénz, pénz

Természetesen roppant dühítő tud lenni az is, ha a pár csak minket hív meg, a partnerünket pedig nem. A meghívott részéről érthető, ha ebben az esetben úgy dönt, inkább otthon marad. Persze a pár szempontjait is meg lehet érteni, hiszen az esküvő rendkívül drága mulatság. Magyarországon egy átlagos létszámú, 60 fős esküvőt már évek óta nem lehet megszervezni 1 millió forintból, az árak pedig folyamatosan emelkednek. Az ár természetesen attól is függ, hogy vidéki vagy fővárosi esküvőről van szó, mindenesetre egy 80 fős esemény esetén reális 2,5-3 millió forinttal számolni. Nem csoda, ha az ifjú pár a legtöbb helyen kiköti, hogy csak pénzt szeretnének kapni ajándékba, ezzel azonban el is érkeztünk a listánk 9. pontjához, a vendégek 17%-a helyteleníti ezt a kérést.

Íme a teljes lista:

1. A meghívó külföldi leány/legénybúcsúra és/vagy esküvőre szól (39%)
2. Síró gyerekek (36%)
3. Részeg rokonok (34%)
4. Nehezen elérhető, kellemetlen helyszín (29%)
5. Hosszú, kínos beszédek (29%)
6. Hosszú ceremónia (26%)
7. Sokat kell várni az ételre (25%)
8. A párunkat nem hívják meg (22%)
9. A pár pénzt kér nászajándékba (17%)
10. Az esküvő hétköznapra esik (13%)

Nyitókép: marypastukh/Shutterstock

(Refinery29.com)

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: