Ez a 3 perces masszázstrükk segít, ha beállt a nyakad

Előfordult már, hogy úgy felidegesítetted magad, hogy beállt az egész nyakad, fejed? Segíts magadon, s az Isten is megsegít tartja a mondás. A következő technikával hatékonyan oldhatod fel a kisebb gócokat.

A Netflix előtt töltött órák, a helytelen testtartás, a stressz, esetleg korábbi sérülések mind-mind okozói lehetnek annak, hogy időnként megfájdul a nyakad. De a nyaki fájdalom nem csak azoknál fordul elő gyakran, akik foglalkozásukból eredően túlterhelik a vállövet, például számítógépes munkát végzőknél, vagy fodrászoknál kozmetikusoknál. Okozhatja egy rossz párna, pár óra a légkondi alatt, vagy akár egy hirtelen mozdulat is. A nyakfájdalom, bár gyakori panasz, általában nem jelez komoly problémát, viszont költséges és hosszadalmas lehet megszabadulni a fájdalomtól. Ha te sem mindig tudsz egy-két thai masszőrt elővarázsolni a farzsebedből, akkor ezzel a pofonegyszerű technikával most nemcsak rengeteget fogsz spórolni, de önmagad gyógyítójává is válhatsz.

Teniszlaba a legjobb barátod

Igen, jól hallottad. Az egészhez mindösszesen egy teniszlabdára lesz szükséged, és meglátod hirtelen a legjobb barátoddá is válik. Van olyan ismerősöm, aki amióta felfedezte ezt a módszert, a labdát az autójában tartja, és vezetés közben csak behelyezi a háta mögé.

Elfeküdted a nyakad éjszaka

Teniszlabdaterápia

Először is keress magadnak a földön egy kényelmes helyet, egy pléden vagy polifoamon. Hajlítsd be a térdedet, mindig vigyázva arra, hogy a medencéd ne homorítson, és stabilan lenyomva tartsd. Helyezd be a labdát a tarkód mögötti kis gödröcskébe, és várj néhány pillanatot, hogy a fájó pontokat szétnyomhassa. Kezdd el a fejedet jobbra balra mozgatni, körülbelül másfél percig, elidőzve a fájó pontoknál. A gyakorlat másik felében a labdát próbáld meg le és fel mozgatni állad le-fel mozgatásával.

Ha a fájdalom újra és újra felüti a fejét, ezeket is próbáld ki:
  • Kísérletezz az alvási pozíciókkal!
  • Állítsd szemmagasságba a monitort!
  • Igyál többet!
  • Vedd fel a helyes testtartást!

Ritkán, de olykor előfordul, hogy a nyakfájást valami más betegség okozza, ilyenkor azonban más komoly panaszok is felüthetik a fejüket. Ha az alábbiakat tapasztalod nyakfájásod mellett, ne késlekedj, azonnal fordulj orvoshoz:

  • 6 hétnél régebben fennálló fájdalom
  • A gerinced érintésre is fájdalmas
  • Indokolatlan fogyás
  • Láz, hidegrázás
  • Komoly fejfájás, vagy zavartság
  • Más testtájon is jelentkező, romló panaszok

Forrás: www.wellandgood.com
Nyitókép:shih-wei/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: