A hétvége sztárja ez a 4 hozzávalós hűsítő banánpuding

Nemcsak elképesztő finom, de még az agyműködésedet is fokozza! Ráadásul ez a csodás desszert olyan egyszerű összetevőkből áll, amik valószínűleg a te konyhádban is megtalálhatók.

A banán és a mogyoróvaj házassága egy igazán kiadós és finom desszertet eredményez, ráadásul tele van jótékony összetevőkkel: B-vitaminnal, káliummal, rostokkal és fehérjével. De miért is van ezekre szükséged? A banánban található kálium például segíti a megfelelő idegműködést és szabályozza szervezeted vízháztartását. Emellett ez a gyümölcs B-vitamint is tartalmaz, ami elengedhetetlen az agy egészséges működéséhez. A mogyoróvaj is hasonlóan hasznos, egy adag nagyjából 7 gramm fehérjét és 2 gramm rostot tartalmaz. 

Rost, rost, rost!  

A rostot külön is kiemelnénk, ugyanis a magyar lakosság rostfogyasztása bőven elmarad a napi ajánlott mennyiségtől, a rostszegény táplálkozás pedig hosszú távon különféle emésztőrendszeri problémákat, kóros fáradtságot és akár hízást is okozhat. A rostokat alapvetően két típusba soroljuk, vannak az oldható és az oldahatatlan rostok. Előbbire példa a bab vagy akár kedvenc reggelink alapanyaga, a zab is. Az oldható rostok erjedésükkel táplálják a bélflóra jótékony baktériumait, ezzel szemben az oldhatatlan rostok például a sárgarépa vagy a teljes kiőrlésű kenyerek tartoznak ide áthaladnak a tápcsatornán, és hosszan tartó teltségérzetet okoznak.

Így, hogy már mindent tudsz a banánpuding jótékony hatásairól, nincs is más hátra, minthogy élvezettel fogyaszd! Körülbelül három perc alatt kész is!

Mogyoróvajas banánpuding  

Hozzávalók:

  • 2 érett banán péppé nyomkodva
  • 170 g mogyoróvaj
  • 1 ek vanília aroma
  • 2,5 dl habtejszín vagy kókuszkrém

Elkészítés:

Keverd simára a pépesített banánt a mogyoróvajjal és a vanília aromával. A legegyszerűbb, ha konyhai robotgépet vagy botmixert használsz. Ezt követően egy külön tálban verd fel a habtejszínt. A felvert tejszínt keverd óvatosan a mogyoróvajas-banános krémhez. Kanalazd tálkákba, és tálalás előtt legalább egy órára tedd hűtőbe.

Forrás: Well + Good
Nyitókép: zefirchik06/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: