Ez a 4 legempatikusabb csillagjegy

A pszichológusok szerint az empátia életünk első két évében, az erős szülői kötődéssel alapozható meg. De néhányunknak könnyebben megy az együttérzés, mint másoknak - ebben pedig a csillagjegyünk is nagy szerepet játszik.

Az empátia vagy beleérzőképesség, annyit jelent, hogy képesek vagyunk átérezni egy másik ember érzelmeit, bánatát vagy örömét. Vannak olyanok, akik az átlagosnál mélyebben művelik ezt, a csillagjegyek közül ilyen a Rák, a Szűz, a Mérleg és a Halak.

Rák, akinek az érzékenység a génjeibe van kódolva

Határozottan kijelenthetjük, hogy a Rák a legempatikusabb csillagjegy. Rendkívül érzékeny természeted miatt sokszor a környezetedben élők érzelmeit is sajátodként éled meg – a pozitív helyzetekben együtt örülsz velük, de a csalódást és a bánatot ugyanúgy megérzed, ami sokszor megviseli a lelked. Ha ezen sikerül felülkerekedned, akkor hatalmas segítséget nyújthatsz másoknak. Hihetetlenül megértő és segítőkész ember vagy.

Szűz, aki mindig kész áldozatot hozni másokért

Analitikus, aprólékos és praktikus gondolkodásmód – nem csoda, hogy a Szűz együttérző képességét nem az érzelmei uralják. Az elméd egy szellemi kincses térkép, amelyben akkor is kavarognak a gondolatok, amikor mások érzéseit próbálod megérteni. Ha valaki az örömét vagy a bánatát osztja meg veled, akkor is részletes elemzésbe kezdesz: felméred lelkiállapotukat és logikus következtetéseket vonsz le. Miután mindent alaposan megvizsgáltál megérted, milyen helyzetben vannak mások és képes vagy együttérezni velük – ez a képességed a következetes eszmefuttatásodból adódik. Ezután szinte kötelességednek érzed, hogy segítséget nyújts az embereknek.

Mérleg, a jóindulat mintapéldája

A Mérleg le sem tagadhatná a természetéből adódó jóindulatát, amihez még diplomatikus gondolkodás is társul – ez a két tulajdonság alapozza meg a benne rejlő empátiát. A kíváncsiság, a harmóniára és az igazságos döntésekre való törekvés az egész életedre jellemző. Ezért amikor mások nézőpontját kell megértened, nem esik nehezedre képzeletben az ő cipőjükbe bújni és azonnal megoldást keresni. Szinte ösztönösen ezt teszed, és minden erőddel azért küzdesz, hogy megszüntesd a körülötted lévő diszharmóniát.

Halak, akinél a kedvesség nem ismer határokat

Nem könnyű mások kedvében járni, hát még mások helyébe képzelni magad, ám a Halak jegy képviselőjeként számodra ez nem okoz gondot. Érzékeny lelked miatt megrögzötten próbálsz másokon segíteni, ennek az is része, hogy mélyen megértsd a gondolataikat, az érzéseiket. A környezetedben élők jól tudják, hogy hozzád mindig fordulhatnak, ha egy kis támogatásra van szükségük. Ha kell a legféltettebb titkaikat is elárulják, hiszen tudják, te megérted a helyzetüket. Néha túlzásba esel és a kelleténél jobban ráhangolódsz mások lelki problémáira – ilyenkor azt érezheted, hogy a válladon cipeled az egész világ súlyát. A benned rejlő művészi hajlam miatt ilyenkor érdemes valamilyen kreatív hobbival levezetni a feszültséget – biztosan nem véletlen, hogy számos nagy művész a Halak jegyében született.

Nyitókép: Ponomariova_Maria/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: