Ez a gyógyító kristályod a horoszkópod szerint

Stresszes vagy? A csillagjegyed szerint egy-egy kristály a segítségedre lehet!

Néhányan csupán esztétikai okokból tartanak csodásan csillogó kristályokat az otthonukban. Mások viszont nemcsak dekorációnak használják őket, hanem hisznek abban, hogy a közérzetükre és a szervezetükre is pozitív hatást gyakorolnak: csökkentik a stresszt, a fájdalmat és nyugalmat árasztanak. A legtöbb kristályt a természetgyógyászatban is használják, mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai és jellemző gyógyhatásai – ezért érdemes egy-két követ a személyes teredben vagy az éjjeliszekrényeden tartani, illetve meditáció közben a különböző csakrákra (az emberi test pszichikai központi magjaira) helyezni. A kristályok természetesen nem helyettesítik a terápiát vagy a gyógyszereket, egy próbát mégis megérnek!

Már csak egy kérdés maradt – hogyan találhatod meg a számodra megfelelő kristályt? Minden zodiákushoz párosítanak néhány ásványkövet, amely jobban illik az adott csillagjegy személyiségéhez, mint a többiéhez. Ezért sok esetben az abból áradó pozitív energia is jobban érzékelhető. Kíváncsi vagy, a horoszkópod szerint melyik a te köved? Görgess, és megtalálod a választ!

Kos

Amazonit

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ƭɦҽ Ʀσϲӄiɳ’ Ꮰҽωҽℓҽɾ (@therockinjeweler) által megosztott bejegyzés,

Hajlamos vagy arra, hogy a legapróbb dolgokat is túlgondold és stresszelj miattuk? Akkor az amazonit segítségedre lehet. Ez a kristály összehangolja csakráid, illetve kiránt a gondterhelt állapotból, így a pozitív energiák szabadon áramolhatnak és semmi sem akadályoz meg abban, hogy kiegyensúlyozottan éld a mindennapjaid.

Bika

Vörös jáspis

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Michelle and Alexis (@sevenstonesstudio) által megosztott bejegyzés,

Rendkívül kitartó és erős személyiséggel ajándékozott meg a sors, de néha még neked is szükséged van egy kis támogatásra ahhoz, hogy valóra váltsd az álmaidat. A vörös jáspis segíthet enyhíteni a rád nehezedő nyomást, így könnyebben tudsz majd koncentrálni és tisztán gondolkodni a céljaid felé vezető úton. 

Ikrek

Kék csipkeachát

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

𝔯𝔬𝔰𝔢 𝔮𝔲𝔞𝔯𝔱𝔷 𝔠𝔞𝔲𝔩𝔡𝔯𝔬𝔫 (@rosequartzcauldron) által megosztott bejegyzés,

A bizonytalan helyzetekben hihetetlenül stresszessé tudsz válni, olyannyira, hogy egyik pillanatról a másikra eluralkodhat benned a káosz. A kék csipkeachát jól jön ezekben a helyzetekben, hiszen csökkenti a felgyülemlett feszültséget, és lehetővé teszi, hogy nyugodt, logikus döntéseket hozz meg.  

Rák

Rodonit

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tranquilvania Jewelry (@tranquilvania_jewelry) által megosztott bejegyzés,

Akárcsak neked, úgy ennek a kristálynak is az egyik legjobb tulajdonsága, hogy bárkiről képes gondoskodni. Ez a kő segít enyhíteni a fájdalmat, túllépni a csalódásokon és felszabadíthatja a blokkolt energiákat. Ezek után nem okoz majd nehézséget, hogy megtaláld azokat a célokat, amelyekért szenvedélyesen tudsz harcolni.

Oroszlán

Danburit

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

✨Crystalyze Guide ✨ (@crystalyzeguide) által megosztott bejegyzés,

Azzal, hogy az aggodalmat és a benned felgyülemlett frusztrációt megszünteti, a danburit lehetővé teszi, hogy teljesen kiteljesedj és a legjobb formád hozhasd. Nyugtató hatása kifejezetten jól jön, hiszen hajlamos vagy szeszélyesen viselkedni, és elhamarkodott döntéseket hozni.

Szűz

Howlit

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gemma Petherbridge (@consciencecrystals) által megosztott bejegyzés,

Tisztában vagy azzal, hogy sokszor túlanalizálod a dolgokat. Ez a kristály segít megakadályozni, hogy a kelleténél jobban összpontosíts egy adott problémára, emellett elmélyíti az önmagad és a mások iránt érzett szeretetet is. Az már csak hab a tortán, hogy elősegíti a zavartalan, pihentető alvást – ezért kifejezetten ajánlott az éjjeliszekrényeden tartani egyet.

Mérleg

Lepidolit

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Crystal Rio Export (@crystalrio_export) által megosztott bejegyzés,

Ez a gyönyörű lila színű kristály harmóniát és egyensúlyt teremt a környezetében – és Mérlegként te egész életedben az összhang, a nyugalom elérésére törekszel. Ez a kő pozitív energiákkal tölt fel, ha rossz napod van, segít megőrizni a hidegvéred a konfliktushelyzetekben és csökkenti a stressz-szintet.

Skorpió

Sungit

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Original Shungite from Karelia (@karelianmasters) által megosztott bejegyzés,

Ha keresnél, akkor sem találnál olyan kristályt, ami jobban passzolna a személyiségedhez. A hagyományok igazi csodatevő kristályként tartják számon a sungitot, mert képes a negatív energiákat pozitívvá változtatni – erre pedig egy hangulatingadozásokra hajlamos Skorpiónak nagy szüksége van. Emellett a testi és lelki egészségedre is gyógyító hatást gyakorol.

Nyilas

Tiszta kvarc

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ania UrsaMinorStory✨ (@ursaminorstory) által megosztott bejegyzés,

Ez a kristály felerősíti a pozitív energiákat – tökéletes, hogy felturbózza a hangulatod és elfeledtesse veled a kellemetlen gondolatokat. A személyiségedre egyébként is az optimista gondolkodás jellemző, de a kvarc segít, hogy a nehéz helyzetekben is megőrizhesd ezt a szemléletet. Akkor is hasznos, ha nem érzed magad elemedben – enyhíti az aggodalmat és a zaklatottságot.

Bak

Fluorit

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Crystal & Gemstone Shop (@chakrazulucrystals) által megosztott bejegyzés,

Ha úgy érzed, az életedben felborult az egyensúly a fluorit segíthet helyreállítani a rendet. Az értelem köveként is emlegetik, hiszen bekapcsolja mindkét agyféltekét, a működésüket összhangba hozza. Így könnyen beazonosítod a stresszfaktorokat, majd segít minden negatív energiát kisöpörni az életedből.

Vízöntő

Akvamarin

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ROCKSHOP FINE GEMS & JEWELRY (@rockshopjewelry) által megosztott bejegyzés,


A legendák szerint segít megkülönböztetni az igazat a hazugságtól, a barátot, az ellenségtől. Ez a tengerzöld ásvány ugyanis békét, szeretetet, igazságot és tisztaságot hoz az életedbe. Segít megtalálni a belső békét és a nyugalmat, illetve fejleszti az önfegyelmet is.

Halak

Angelit (angyalkő)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Luminosity Crystals (@luminosity_crystals) által megosztott bejegyzés,


Az egyik legempatikusabb csillagjegyként akaratlanul is hajlamos vagy átvenni mások érzéseit. A negatív energiák beszippantása miatt viszont gyakran teljesen kimerültté válsz. Az angelit lehet a megoldás, hiszen ez a tudat egyik legfőbb ásványa – hatalmas segítséget nyújt az önismereti utazásban és a belső harmónia elérésében, nyugtatja a lelket és még boldogságfokozó tulajdonságai is vannak. Minden, amire szükséged van, ha lelkileg és szellemileg is megviseltnek érzed magad.

Nyitókép: ma_rish/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: