Ez a kávé illik hozzád a horoszkópod szerint

Stílszerűen, a kávé világnapján.

Kos

Ahogyan a Kosok, úgy a dalgona kávé is igazán egyedi, eredeti és innovatív. Ráadásul ez a változat pár perc alatt elkészíthető, ami ideális számodra, hiszen (amennyire csak lehet) szeretsz minden feladatot gyorsan elvégezni. Ha reggelente összedobsz egy ilyen habos italt, garantáltan motiváltan és lendületesen fogsz majd hozzá a teendő-listádhoz és hamar ki is pipálhatsz rajta mindent!

Bika

A Bika a legszilárdabb Föld jegy mind közül, így talán nem meglepő, hogy mindenhez makacsul ragaszkodsz, amit már megszoktál – ilyen a kávéd is. Bár a Kosokhoz hasonlóan te is szereted minél előbb letudni a kötelességeidet, azért a pihenésről sem vagy hajlandó lemondani. A chai latte ideális választás lehet számodra, mert kellemesen megnyugtat és ezáltal segít túlélni a stresszes napokat.

Ikrek

A jegy szülöttei a kommunikáció és a kapcsolatok nagymesterei, a beszélgetéseikre pedig szeretnek egy-egy bögre fekete felett sort keríteni – akár csak a Jóbarátok főszereplői. A Doppio, vagyis a dupla kávé tejszínhabbal hűen tükrözi a személyiséged kettősségét: a keserű eszpresszó ízét ugyanis jól kiegészíti az édes hab a tetején.

Rák

Semmi sem melengeti meg annyira a lelked, mint egy frissen elkészített vaníliás latte. Ahogyan te, úgy ez a kávétípus is hihetetlenül édes és örömet okoz mindenkinek a környezetében mindössze azzal, hogy önmagát adja. Az extra adag vidámságért ne spórold ki a bögrédből a tejszínhabot sem!

Oroszlán

Az Oroszlánok borzasztóan lelkesek, sziporkázóak, szenvedélyesek és vérbeli divatdiktátorok is – még a kávézásban is! A Pumpkin Spice Latte, azaz a tökös tejeskávé akár a lelki társad is lehetne, hiszen mindketten elképesztően trendik és örömteliek vagytok.

Szűz

Hűséges, erős, gyakorlatias ember vagy, aki mindenben a legegyszerűbb megoldásra törekszik: olyan kávéra van szükséged, ami jól szimbolizálja ezt a csodálatra méltó személyiségedet. A ristretto pontosan ilyen, hiszen mindenféle „felhajtás nélkül” teszi a dolgát és persze erőteljes is. Szűzként különösen szíveden viseled a Föld sorsát, ezért alaposan utánanézel annak is, honnan szerzed be a feketédet és az elviteles bögréd természetesen mindig a táskádban lapul.

Mérleg

A Mérlegek egyszerre tisztességesek, diplomatikusak, ugyanakkor kegyesek is. A francia különlegesség, a café au lait éppen ezt testesíti meg: fele-fele arányban tartalmaz tejet és kávét is. A két összetevő közötti egyensúly és harmónia teljessé teszi az italod ízvilágát – ahogyan a jellemvonásaid is téged. Ez a változat gyengéd és kellemes is, akárcsak te, kedves Mérleg.

Skorpió

A jegy szülöttei ambiciózusak és bátrak, emellett megbízhatóak és találékonyak is – pont, mint a french press, azaz a dugattyús kávéfőző. Erre a módszerre biztosan számíthatsz, ugyanis mindössze egy felszereléssel és szó szerint egyetlen nyomással hozzájuthatsz a feketédhez és az idődet sem rabolja. De vigyázz, mert ez a szerkezet makacs is lehet, mint a gazdája: ha akarod, sem használhatod másképpen, a tisztítása pedig elég körülményes!

Nyilas

A Nyilasok rendkívül pozitív és extrovertált személyiségek: a mocha az ő italuk! Ez a kávétípus kakaóporon, csokoládén vagy csokiszirupon alapul, amire egy adag eszpresszót és tejet öntenek – a legtetejére pedig hab kerül. Sőt, ha igazi ízorgiára vágysz, még csokireszeléket is szórhatsz rá! Ez a fekete édes, változatos és szórakoztató – mint te!

Bak

Keményen dolgozol és nem szereted vesztegetni az idődet: ezért a komolytalanság nem is szerepel a szótáradban. A kávészünetedet egy csésze eszpresszóval érdemes eltöltened, mert ez semmilyen előkészületet nem igényel tőled, ám mégis egész napra feltölt energiával, így nem kell lelassítanod a munkatempódat.

Vízöntő

Te vagy az állatöv egyik legkreatívabb jegye, szóval érthető, hogy kávéból sem fogadod el azt, ami „unalmas” és „ötlettelen”. Mivel szeretsz alkotni, a cappuccinodba is mindent beleadsz: legyen szó szirupról, öntetről vagy akár magáról a kávébabról is.

Halak

Érzelmes vagy, álmodozó, ötletes és nagyon empatikus is: a caramel macchiato, vagyis a karamellás tejeskávé éppen olyan szívet melengető és barátságos, mint a jegy szülöttei és garantáltan mosolyt csal majd az arcodra – ahogyan te is a másokéra. Ez a latte-fajta gyakori rendelés a kávézókban, mert ahogyan a Halakhoz, úgy ehhez is szinte már-már a gravitáció húz minket. Kell ennél nagyobb bizonyíték arra, hogy ez a tökéletes koffeines ital számodra?

Forrás: Waka Coffee/The Simpsonian/EatingWell.
Nyitókép: holaillustrations/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: