Ez a kisállat illik hozzád a horoszkópod szerint

Szívesen magadhoz vennél egy új kedvencet? Még mielőtt egy lépést is tennél, érdemes feltérképezned, hogy milyen kisállat illik a legjobban hozzád. A választ megtalálod a csillagokban!

A kutya az ember legjobb barátja – hangzik a mondás, de cseppet sem biztos, hogy a te személyiségedhez egy bolyhos kiskutya passzol a legjobban. Ugyanez igaz a macskák esetében is. Van, aki imádja a hízelgő, folyton doromboló cicákat, valakit viszont ki lehet kergetni a világból velük! Olvasd végig a cikkünket, és derítsd ki, hozzád milyen kisállat illik a legjobban!

Kos

Hatalmas lendülettel vágsz bele minden megoldandó feladatba, a kalandvágyad nem ismer határokat, ezért hozzád egy hasonlóan energikus kiskutya illik a legjobban. Mivel szeretsz azonnali döntéseket hozni, ezért az sem meglepő, ha egyik napról a másikra fogadsz örökbe egy négylábút, egy macskát, vagy akár egy iguanát. Ha úgy érzed, egy kisállattal megvan a kémia, akkor képes vagy bármire, hogy örökre a tiéd legyen!

Bika

A kényelmes és biztonságos életedben tökéletesen érezné magát például egy gyerek- és családbarát kutyus, ilyen a labrador, de egy intelligens border collie is vonzhat téged, sőt akár egy kiscica is jól fogja érezni magát a környezetedben! Bármilyen kisállatot is veszel magad mellé, egy fontos társ válik belőle számodra.

Ikrek

A másokkal való kapcsolattartás, a kommunikáció a te életedben központi szerepet játszik, ezért hozzád egy olyan kommunikatív kisállat illik, mint például a papagáj. Az sem meglepő, ha az olyan hüllők iránt is vonzódsz, mint a kaméleon, aki folyton változtatja a színét vagy a kígyó.

Rák

Te vagy az a csillagjegy, aki imád gondoskodni másokról és szereti biztonságban tudni magát, valamint a családját is. Nem is kérdés, hozzád egy igazi őrző-védő kutya illik a legjobban, akit szintén családtagként kezelhetsz. Ilyen lehet például egy labrador retriever.

Oroszlán

Egy cica háziállatként nálad telitalálat lehet! A büszke, gyönyörű macska, aki folyton úgy érzi magát, mintha élete színpadán lenne… Ismerős igaz? Ugyanakkor mivel nagyon családcentrikus is vagy, ezért egy könnyen tanítható angol cocker spániel is illik hozzád. A szépség szerelmeseként ne lepődj meg, ha a szívedbe lopja magát akár egy színes tollazatú madár, például a kakadu.

Szűz

Az a típus vagy, aki lassan szeret bele egy kisállatba, de ha egyszer elköteleződsz iránta, akkor azt örökre teszed. Mivel egyébként szorongásra hajlamos vagy, kerüld az olyan állatokat, mint a csivava vagy a pomerániai törpespicc, és inkább válassz egy nyugodtabb, higgadtabb kutyafajtát. Ilyen lehet például a német juhászkutya.

Mérleg

Az otthonodban (is) békére és harmóniára van szükséged, így jobb, ha kerülöd a temperamentumos macskákat és a túlságosan aktív kutyákat, mivel könnyen kihozhatnak a sodrodból és stresszesebbé válhatsz tőlük. Mindenben az egyensúlyra törekszel, vonzanak a szép dolgok, ezért keress egy olyan társat magad mellé, mint a Cavalier King Charles spániel vagy egy sziámi macska.

Skorpió

Érzelmes, szenvedélyes, titokzatos – ezek a tulajdonságok nemcsak a te személyiségedet, hanem a számodra tökéletes háziállatot is jellemzik. Ilyen lehet például egy macska, aki folyton azt gondolja, hogy ő irányítja az egész világot. De vonzhat például egy kígyó, tarantula vagy akár egy császárskorpió is, akit egyszerre találsz rejtélyesnek és félelmetesnek.

Nyilas

Egy állandóan mozgásban lévő, kalandvágyó embernek olyan kiskedvencre van szüksége, aki hasonlóan a gazdihoz, nagyon aktív. Egy si-cu vagy a tibeti Lhasa Apso kutyafajta jó társad lesz, hiszen minden kalandban benne van!

Bak

Mivel az időd nagy részét a munka veszi el, ezért számodra egy olyan kisállat lesz ideális, aki viszonylag kevés törődést igényel. A perzsa macska vagy a szfinx, azaz a kanadai szőrtelen macska jó társ lehet, hiszen előkelő és közben önálló is.

Vízöntő

Az ekletikus ízlésed miatt egy egzotikus állattal is simán összebútorozol. Jó lesz vele eldicsekedned az otthonodba érkező vendégeknek, egy szép és különleges halfajta az akváriumodban, egy cuki rágcsáló vagy egy háziasított kismalac is felkelti majd a többiek érdeklődését.

Halak

Mint szerető és odaadó csillagjegy ritkán találkozol olyan kisállattal, akit ne akarnál azonnal hazavinni. Mindegy, hogy egy utcán kóborló, a kirakatból kedvesen bámuló, vagy a vadonban futkosó állatról van szó, egy pillantás alatt bele tudsz szeretni. Te vagy az, aki bármikor benevez a delfinekkel közös úszásra, és nálad jobban senki nem tud elmélázni egy tengeri akvárium előtt.

Forrás: everydayhealth.com
Nyitókép: nadia_bormotova/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: