Ez a szemhéjpúder passzol legjobban a szemed színéhez

A smink elsődleges célja, hogy kiemelje szépségünket, így nem árt tisztában lenni azzal, hogy melyek azok a színek és árnyalatok, amelyektől megjelenésünk harmonikusabb lesz. Szedő Anita tippjei.

A tökéletes smink elkészítésének egyik alappillére a Johannes Itten szerinti évszak-elmélet besorolás. A színtípus besorolásánál első lépésben meg kell vizsgálni, hogy bőrünk meleg vagy hideg, azaz sárgás vagy inkább rózsaszínes alaptónusú, majd ezután természetesen figyelembe kell venni a szem-és a hajszín sajátosságait is, hiszen ezek is nagymértékben befolyásolják megjelenésünket.

Ami mindenkinek jól áll

A földszínek – a barna-vörös-narancs-sárga-sárgászöld színtartomány – kevéssé telített és közepesen sötét árnyalatai. Ezekkel a színekkel egyszerűen nem lehet mellényúlni, hiszen minden földszínnek vannak melegebb és hidegebb árnyalatai, valamint élénkebb és törtebb tónusai is. Bézs, gesztenyebarna, csokibarba, khaki, rézvörös, rozsdabarna, borostyánszín – a földszíneknek és árnyalataiknak milliónyi variációját láthatod a szabadban, úgyhogy bátran inspirálódj az ősz csodálatos színeiből.

Kék szem

A kék szem színét leginkább a pezsgő, az arany, a bronzos és a barna árnyalatok emelik ki, de természetesen a szürke színeket is bátran használhatod. Ha izgalmasabb összhatást szeretnél elérni, akkor használj rózsaszín arany, barack, korall vagy bármilyen más narancsba hajló színt. Ezektől a végeredmény lenyűgöző lesz, szinte világítani fognak a szemeid!

Barna szem

A barna szem a leggyakoribb a világon. Ha neked is barna a szemed, akkor a sminkelés terén igazán szerencsésnek vagy mondható, hiszen szinte bármilyen szín jól áll. A klasszikus bézs, arany és bronzos árnyalatokkal finom összhatást érhetsz el, de emellett jöhet a padlizsán, a terrakotta, a khaki, a barna és természetesen a fekete is. A barna szín komplementere a kék, így ha szereted a merészebb dolgokat, válassz kék szemhéjpúdert a szemek kiemelésére. Türkiz, azúr, királykék, lazúrkék, búzavirág, tengerészkék, jáde, mind nagyszerűek!

Zöld szem

Ahogy az a többi szemszínnél is igaz, érdemes megnézni, milyen árnyalatokat találunk a színkör szemközti oldalán. A színkörön a zölddel szemben a piros áll, tehát minden olyan szín, amiben vöröses tónus van, élénkebbé fogja varázsolni a tekintetedet. Használd a barna melegebb árnyalatai mellett a finom rózsaszíneket, de kísérletezhetsz a megszokottól eltérő marsala, gránátvörös és padlizsánlila színekkel is!

A harmonikus megjelenés érdekében tehát nem árt tisztában lenni a fenti „szabályokkal”, amelyek segítségével a saját színeidhez hasonló tónusú és mélységű árnyalatokat tudsz választani. De bármelyik színre is teszed a voksod, a legfontosabb, hogy komfortosan és jól érezd magad a bőrödben.

Anita mostantól hetente jelentkezik itt a woohoo.hu-n a smink és szépségápolási tippjeivel, de követheted az Instagramon és a Facebookon is!

Szerző: Szedő Anita
Nyitókép: Zs’art Photo

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: