Ez az életbölcsesség jellemez a horoszkópod szerint

Van bennük igazság

Minden okkal történik. Lassan járj, tovább érsz! Régi közmondások, a csapból is folyó ismerős mondatok, amik amennyire unalmasak, olyannyira igazak. Kíváncsi vagy, rád melyik igaz a csillagjegyed szerint?

Akármennyire elcsépeltnek tartjuk a milliószor hallott mondásokat, be kell látnunk, van bennük igazság. A horoszkópunkból pedig nem csak az derül ki, hogy mi a legnagyobb hibánk, vagy, hogy milyen munka illik hozzánk, hanem az is, hogy melyik jól ismert állítás passzol hozzánk a leginkább!

Kos – Egyszer minden pohár betelik

Ezzel a mondattal a Kos jegy szülöttei tökéletesen együtt tudnak érezni és gyakran el is hagyja a szájukat. Heves természeted miatt nagyon könnyen dühbe gurulsz, de néha ilyenkor történnek veled olyan dolgok, amik megváltoztatják az életed. Ugyanis ez arra ösztönöz, hogy cselekedj, hogy új dolgokba vágj bele. Ha valaki felhúz annak következményei lesznek, ez pedig bármi lehet. Itt most nem arra gondolunk, hogy bevágsz valaki elé a másik sávba (de valld be, hogy ez is gyakran megtörténik). Inkább arra, hogy kiállsz valami mellett, amiben hiszel és azért is megcsinálod a lehetetlent.

Bika – Lassan járj, tovább érsz!

A teknős és a nyúl meséje már gyerekkorunkban megtanította nekünk, hogy a kitartó munka elnyeri méltó jutalmát. Ezt felnőttként sokan elfelejtik, de a Bikák a mai napig észben tartják a mese tanulságát. Bár másoknak sokszor úgy tűnhet, nem haladsz a munkáddal, te szépen haladsz a saját tempódban, közben pedig türelemmel és kitartással veszel minden akadályt.

Ikrek – Minden nap mondj igent valamire, ami megrémít!

Mint az állatövi jegyek legkíváncsibb képviselői, az Ikrek szülöttei vakmerőségükről, nyitottságukról és sokoldalúságukról híresek. Te sem ismersz határokat, folyamatosan új impulzusokra vágysz és kifejezetten keresed a kihívásokat. Ha minden nap kipróbálsz valami újat, ami megrémít (persze csak módjával), akkor elkerülheted a legnagyobb félelmed, az unalmat.

Rák – Ne sírj, mert véget ért! Mosolyogj, mert megtörtént!

A Rákok ragaszkodó típusok, éppen ezért nehezen engednek el bizonyos dolgokat. Ha az életedben véget ér egy fejezet, akkor nagyon nehezen kezdesz bele egy újba. Amiben viszont jobb vagy, mint a többi jegy képviselői, az a téged ért sérelmek és negatív élmények feldolgozása. Ezeken viszonylag gyorsan túlteszed magad és nem tragédiának, hanem tanulóleckének fogod fel, amik fontos mérföldkövei a személyiségfejlődésednek.

Oroszlán – Ha önmagad sem tudod megszeretni, akkor hogy a fenébe akarsz mást szeretni?

Ahogy minden Oroszlánnak, úgy neked is sokszor gondot okoz elfogadni saját magad és azt, hogy igenis vannak hibáid. Ez az önostorázás sokszor a kapcsolataidra is kihat. Ne feledkezz meg arról, hogy ahhoz, hogy valaki mást szeretni tudj, először magadat kell megszeretned!

Szűz – Napi egy alma az orvost távol tartja.

A Szűz jegy képviselői arra születtek, hogy rendet teremtsenek a világban. A legnagyobb káoszból könnyen átlátható rendszert, Instagram-kompatibilis vizuális látványt vagy praktikus környezetet tudsz hihetetlenül gyorsan kialakítani. Ilyenkor nem az eredmény vezérel, hanem a megszokott rutinodhoz való ragaszkodás. Ezért neked a napi egy alma mondóka egyszerűen megvalósítható, hiszen imádod, ha valamilyen rendszer van az életedben.

Mérleg – Aki igazán okos, semmire sem mond kereken nemet.”

Szilvási Lajos mondása remekül bemutatja a Mérlegek gondolkodásmódját, akiket egyébként a csillagjegyek politikusaiként is szoktak emlegetni. Mivel minél több ember szimpátiáját próbálod elnyerni, ezért gyakran a diplomatikus utat választod és nem azt, amit a szíved diktál. Ezzel elkerülöd a konfrontációt, a szemöldökráncolást, a szemforgatást és a hitetlenkedést. Még az igényeidből is hajlandó vagy leadni, ha a szituáció azt kívánja. Ez nem azt jelenti, hogy kétszínű vagy hazug lennél – egyszerűen csak tudod, hogy néha anélkül is megváltoztathatod a dolgokat, hogy bárkit megbántanál.

Skorpió – Ne vágd magad alatt a fát!

A szélsőségek embereként fanatikusan képes vagy kiállni valami mellett és ezt gyakran sokáig, nagyon sokáig, túlságosan sokáig (és még tovább fokozhatnánk…) teszed. Ez a szenvedélyes hozzáállás nem mindig sül el jól, de szerencsére ha kell, akkor gyorsan el tudod engedni a dolgokat. Megérzed, ha valamivel a saját munkádat hátráltatod, amiből semmi hasznod nem származik. Ilyenkor főnixként éledsz újjá a saját poraidból és gond nélkül, maximálisan az új feladataidra koncentrálsz.

Nyilas – Kockázat nélkül nincs nyereség

A Nyilasok a bennük tomboló felfedezővágy miatt az egész életet kalandként élik meg. A kíváncsiságod miatt gyakran olyan dolgokba is belevágsz, aminek mások nem jósolnak nagy jövőt. A hatalmas rizikófaktor ellenére nagyra törő álmokkal vágsz neki bárminek, persze tény, hogy magasabbról nagyobbat is lehet esni (hopp, egy újabb klisé). Ez téged sosem tántorít vissza és lehet, szerencsére te mindig megőrzöd az optimista látásmódod és nyitott vagy a legizgalmasabb lehetőségekre is.

Bak – Többet ésszel, mint erővel

A Bakok a realitás talaján maradva sosem a tökéletességet üldözik. Céljaid megvalósítása érdekében még a kevesebbel is hajlandó vagy beérni, ha úgy látod, ebből hosszú távon előnyt tudsz kovácsolni. A pénzügyek terén mindig jól átgondolod a döntéseid és meg tudod különböztetni, hogy melyik ajánlatban rejlik valódi lehetőség, valamint profit. Sosem te vagy a leghangosabb a teremben, de tudod, mikor kell előre lépned és magadra vállalni a feladatokat.

Vízöntő – Ők azért nevetnek rajtam, mert más vagyok. Én azért nevetek rajtuk, mert mind ugyanolyanok.”

Kurt Cobainről, a Nirvana frontemberéről sok mindent állíthatunk, de azt biztosan nem, hogy átlagos személy volt. A Vízöntők hozzá hasonlóan nem állnak be a sorba, hanem az egyediségre, önmaguk megtalálására törekszenek. A feléd irányuló furcsa pillantások, kellemetlen megjegyzések leperegnek rólad, hiszen kifejezetten örülsz annak, ha kitűnhetsz a tömegből.

Halak – Minden okkal történik

A Halak érzékeny, álmodozó jellemük miatt imádják a nagy finálékat. Ezekért a heroikus pillanatokért minden könnycseppre, verejtékre, valamint áldozathozatalra egy szükséges lépcsőként tekintesz, ami elvezet a végső célodhoz. Te tényleg hiszel abban, hogy minden okkal történik. Akkor is, ha az adott szituációban még nem tudod pontosan, hogy mi is ez az ok.

Nyitókép: iStock / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: