Ez az ital lesz a nyár slágere! – a szörp Cseles, az íz jeles

Vigyázat, korhatáros! Mondhatnánk erről a rafinált magyar "italálmányról", ami a Cápák között műsorban nemrég minden befektetőt lenyűgözött, és ezzel elindult hódító útjára hazánk első felnőtt szörpje. Mi pedig megkóstoltuk.

Amióta a Cápák úsznak a szörpben, azóta mi úszunk a boldogságban. Hogy miért? Ez egy Cseles kérdés.
Az új, kizárólag felnőtteknek készült szörp története kis hazánkban, egész pontosan Csepelen kezdődött. Egy meleg nyári vasárnapon, amit két régi jó barátnak ablakcsiszolással sikerült tetéznie. Az ablakkeretek azonban többen voltak a kelleténél, az ifjú titánoknak pedig egy ponton elfogyott a kedvcsináló citromos söre. Mivel mindannyian tudjuk, hogy a mázolás előkészítése nem olyan feladat, ami hűsítő ital nélkül kivitelezhető lenne: kénytelenek voltak improvizálni. A házban talált ütősebb alkoholokat próbálták ízlelőbimbóiknak kellemesebbé tenni: vagyis vodkából és bodzaszörpből citromos sört varázsolni. Bár a kotyvasztás csak átmeneti sikert hozott, egy bolondos üzleti tervet azért sikerült kifundálni.

Nem szégyen a szörp, hanem hasznos!

Vagyis ezen a muslicákkal körüllengett délutánon Marton Bálint és Varga Dávid citromos sörrel kellően átitatott szürkeállománya felfedezte, hogy van egy olyan ízélmény, amire rengetegen vágyunk. Ez pedig a szeszes mellékíz nélküli alkohol. AKA: Cseles. És ha már kipattant a koponyákból a gondolat, gyorsan tett is követte. Grafikai oldalról becsatlakozott a csapatba Dani, aki megteremtette az ital arculatát. Igaz, az itallal a fiúknak hosszú időre a laborba – értsd: nagyi konyhája – kellett vonulni ahhoz, hogy tökéletesítsék a pohárba tölthető mámort. De a sikerek hihetetlenül hamar megérkeztek. Az ismerősi körben hamar pohárról-pohárra járt a Cseles híre, és útját mindenfelé elismerő bólintások kísérték.

Egy pohár frissítő felnőtt szörp. Egészségünkre! Fotó: Nyiri Bernadett

Egy ponton a jóbarátoknak azonban rá kellett döbbenniük, hogyha nagyot szeretnének dobni, befektetőkre lesz szükségük, így úsztak be a Cápák a történetbe. És ahelyett, hogy a ragadozók a mélybe rántották volna a feltalálókat, melléjük álltak, hogy életre kelhessen egy újabb magyar sikersztori.

Hígítva az igazi

Jelenleg a Cseles felnőtt szörp meggy-szegfűszeg-fahéj, áfonya-kardamom és bodza-citrom ízben kapható. Tömény szörp formájában 24% alkoholt tartalmaz, ami szabályosan fogyasztva, azaz szódával – vagy ahogy Balogh „Cápa” Levente pontosított: „egy bizonyos ásványvízzel” – hígítva sokkal kevesebb. Ugyanakkor a fűszereknek és az édesítésnek köszönhetően nincs alkoholos utóíze sem, így azoknak, akik nem szeretik a söröket, borokat, töményeket a legjobb választás lehet.

Cseles: Jókedvre derít – szerzőink a felnőtt szörp kóstoltatóján

A különleges ital már olyan népszerű helyeken is a menün szerepel, mint a Budapest Park, a Savoyai terasz vagy épp a Grund. A srácok egy TikTok csatornát is indítottak, hogy bemutassák a budapesti legendás vendéglátó helyeket, na és persze friss híreket adjanak a brandről is. Mi megkóstoltuk, és arra a vidám következtetésre jutottunk, hogy igaz barátokkal még az ablakcsiszolás is világmegváltó élmény lehet. A Cseles igazi nyári ital, és biztosak vagyunk benne, hogy a forró napokon sokak hűsítő kedvence lesz.

Nyitókép: Cseles

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: