Ez David Beckham kortalanságának titka

David Beckham több mint tíz évvel ezelőtt maga mögött hagyta a futballpályát és a profi sportolói karrierrel is végzett, azonban a negyvennyolc éves sztár továbbra is remek formában van.

Persze az, hogy David Beckham az ötödik ikszhez közelítve is folyamatosan tanúbizonyságot tesz fittségéről, a kemény edzésnek és persze a szigorú diétájának köszönhető. A híresség nem is akar minket tévképzetekbe kergetni ezügyben, és gyakran osztja meg Instagramján az edzésvideóit, mellyel követőit is arra inspirálja, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy a lehető legjobb formában legyenek. Így a nyár közeledtével pedig méginkább érdemes megfogadni a tanácsát és követni a példáját.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

David Beckham (@davidbeckham) által megosztott bejegyzés


Szigorú edzés

Profi sportolói karrierje után, persze, már ő sem veszi olyan véresen komolyan az edzést, mint akkor, amikor hétről-hétre tréningen sokaságán és tétmérkőzések során kellett helyt állnia, viszont a kardió még így is fontos részét képezi rutinjának. Beckham szerint a legfontosabb titka, hogy egész nap mozgásban van és nem csak az edzésre kijelölt időintervallumban égeti a kalóriákat. Imád futni és biciklizni, de az olyan hétköznapi tevékenységek is hozzájárulnak a csúcsformája megtartásához, mint a kutyasétáltatás, a fűnyírás vagy éppen a hétvégi, családi túrák. De persze a konditeremben sem tétlenkedik, mutatjuk az egykori focista heti edzésprogramját.

Hétfő

David Beckham a hét első napján mindent megtesz annak érdekében, hogy fitten induljon a hét. Az edzést öt perc nyújtással kezdi, amit húsz perc kocogás követ, mielőtt belevágna a gyakorlatok sokaságába. Ezek a következők:

 • 5 sorozat 50 yardos szántolás
 • 3*20 fekvőtámasz
 • 3*20 felhúzás
 • 3 sorozat 30 másodperces battle rope
 • 3*20 ketlebell lendítés
 • 3*20 goblet guggolás

Kedd

Kedden a futás kapja a főszerepet az edzésben, ilyenkor hatvan yardot fut előre és hatvanat hátra, majd ezt tíszszer megismétli. Persze ennyivel nincs letudva a nap, egy ilyen tízes sorozatot öt perc pihenő követ, majd megismétli a gyakorlatot.

Szerda

A szerdai tréning hasonló a hétfőihez, viszont attól talán még kicsit keményebb is. Az öt perc nyújtást és húsz perc kocogást a következő gyakorlatok követik:

 • 50*40 ugró guggolás
 • 5*30 fekvőtámasz
 • 5*20 lábembelés
 • 5*5 burpee
 • 5*10 plank fekvőtámasz

Ha pedig ezekkel mind végzett, még különböző HIIT-gyakorlatokkal is megtűzdeli az egyénként sem pihentető konditermi órákat.

Csütörtök

Mint azt látjuk, Beckham szereti váltogatni az edzéstípusokat, így a különböző gyakorlatokkal teletűzdelt szerdai napját egy futóedzésekkel teli csütörtök követi. A híresség futóedzésén intenzív sprintek és húsz másodperces pihenők váltják egymást, melyből harminc sorozatot végez el.

Péntek

A péntek ismét a kardióé, azonban a hét utolsó munkanapján már ő is lazábbra veszi a figurát, és húsz-harminc perc futópadon történő futás után hol sziklamászáson, hol harcművészeti órán vesz részt, illetve fix pénteki programja a jóga is.

Szombat és vasárnap

Mivel Beckham is emberből van és manapság már nem muszáj a hétvégéit is edzéssel töltenie, ilyenkor ő is a pihenésre és a regenerálódásra fókuszál. Persze, nem a kanapén Netflixezve tölti el a szombatot és a vasárnapot, hiszen ő inkább az aktív kikapcsolódás híve. A sztár ilyenkor családjával és három kutyájával indul hosszú sétákra.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

David Beckham (@davidbeckham) által megosztott bejegyzés

És még szigorúbb diéta

Abban, hogy formában maradjon, persze nemcsak az edzés, hanem az étkezés is kulcsszerepet játszik. Beckham természetesen tisztán eszik, étrendjében alig kap helyet a zsír, de bőségesen fogyaszt sovány fehérjéket és zöldségeket. A fehér kenyér, a rizs, a gabonafélék, a feldolgozott élelmiszerek és minden egészségtelen étel tiltólistán van nála. Körülbelül így néz ki egy napi étkezése:

Reggeli: sajtos omlett
Ebéd: csirke és olíva olajon párolt brokkoli, spenót és karfiol
Köztes étkezések: diófélék, joghurt, gyógynövényes energiaitalok
Vacsora: csirke vagy hal zöldségekkel
Csalóétlezés: palacsinta

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

David Beckham (@davidbeckham) által megosztott bejegyzés

Nyitókép: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images
Forrás: Lifestyle Asia

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: