Ez lenne a világ legcukibb tejesdoboz rajza? Szerintünk igen.

A Milgrad orosz tejipari cég termékei igazán bohókás megjelenést kaptak, a Depot designügynökségnek köszönhetően. A játékos csomagolás alapja nem más, mint egy gyermeki rajzra hajazó illusztráció, ami egy kék cicát ábrázol.

A tejtermékek a gyorsan forgó fogyasztási cikkek (FMCG) több mint 22 %-át teszik ki, ezért a cégeknek nem elég a termékek minőségére figyelniük, hiszen a csomagolás is sokat javíthat, vagy éppen ronthat az eladásokon. Ezzel az orosz Milgrad vállalat is tisztában volt, amikor felkérte a Depot designügynökséget egy új arculat megtervezésére. A friss külső alapját a régi csomagolás adta, amit egy macskás illusztrációval tettek különlegessé, hogy biztosan kitűnjön az üzletek polcain sorakozó termékek közül.

Fotó: Depot Design Agency

A csomagolás főszereplője több olyan narratívában is feltűnik, amely a macskatulajdonosoknak nagyon ismerős lehet: az egyik terméken például egy játék köti le a figyelmét, a másikon nyugodtan heverészik vagy kíváncsian néz a vásárlóra. A tervezés során az apró részletekre is nagy hangsúlyt fektettek, az illusztrációkat úgy helyezték el, hogy azok a tejesdobozok minden oldalán megjelenjenek, így egy teljes képet alkothatnak az üzletek polcain sorakozva. Az ötletgazda, Vera Zvereva így mesélt a projektről: A különböző ötletek közül végül mi és az ügyfelünk is a minimalista megoldásra szavazott. Úgy döntöttünk, hogy a csomagolás alapszíne a fehér lesz, az illusztrációk pedig ugyanabban a kék árnyalatban jelennek meg, amelyet a márka eddig is használt, hiszen ezt már jól ismerik a fogyasztók.”

Fotó: Depot Design Agency

A kék cicus természetesen a többi tejterméken is feltűnik, többek között a joghurtos és kefíres dobozokon, illetve a vajak csomagolásán is.

Fotó: Depot Design Agency
Fotó: Depot Design Agency
Fotó: Depot Design Agency
Fotó: Depot Design Agency
Fotó: Depot Design Agency

Forrás: designboom
Nyitókép: Depot Design Agency

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: