Ez lett 2020-ban az ország tortája

A legjobb cukormentes tortára is fény derült.

A pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A Szentivánéji Álom nevű torta győzelmét Budapesten, az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón jelentették be a Magyarország Tortájával és a Szent István napi kenyérrel együtt. Magyarország Tortája a Curiositas lett, melyet a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda készített.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyre, amelyet kilencedik alkalommal rendezett meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok elsősorban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistát használták fel tortáik elkészítéséhez.

Egy meggyes kreáció az év legfinomabb cukormentes tortája

Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

Az idei győztes a Szentivánéji Álom lett, melyet a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat csapata készített Dienes Andrea cukrászmester vezetésével. A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém teszi teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy. Így a torta harmonikus ízvilágához elegáns küllem párosul. „A leginnovatívabb recept” különdíjat a monori Ami Süti érdemelte ki, az Ami Pisztácia versenyművel. A legjobb gyógyhatású alapanyaggal készült torta pedig a szegedi Virág Cukrászda berkenyét tartalmazó Mogyorócska alkotása.

A Magyarország Tortája versenyt idén a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrásza, Füredi Krisztián nyerte meg a Curiositas elnevezésű alkotásával. Hat kreáció közül lett a befutó az édesség, amelynek összetétele: fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birszselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat.

A két győztes édességet augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában árusítják.

Nyitókép: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: