Ez történik a szexuális életeddel, ha 12 hétig minden nap meditálsz (18+)

2 perces mindfulness gyakorlat a pillanatok megéléséért

A mindfulness, vagyis a tudatos jelenlét a lélekre és a testre is hat. Mit gondolsz, hogyan változna a szexuális életed, ha 12 héten át napi 2 percet meditálnál? Nem is érdemes túl sokat töprengned rajta, most élesben is letesztelheted!

Már szinte minden oldalról körüljártuk a tudatos jelenlét szerepét: segít a stresszcsökkentésben, jó hatással van az egészségünkre és az étkezési szokásainkon is javíthat. Testileg és lelkileg is feltöltődést nyújt, arról is írtunk már, hogy a testi örömök megéléséhez is közelebb visz. Egy 2011-es kutatás szerint pedig akár már 3 hónap meditáció is elképesztő változást hozhat!

A Brown Egyetem kutatói megvizsgálták, mi történik akkor, ha a résztvevő nők 12 héten át mindfulness meditációt végeznek. A gyakorlatok javítottak a szexuális válaszidejükön, vagyis gyorsabban érték el az izgalmi állapotot, sőt, intenzívebb vágyat tapasztaltak. Könnyebben ismerték fel a mentális gátakat, amik a szexualitásuk megélésében azelőtt korlátozták őket. Az önértékelési problémáik és a szorongásuk tünetei mérséklődtek, fokozódó éberségről és tudatosabb reakciókról számoltak be. Ezek mind kulcsfontosságú tényezők az erotikus pillanatok megéléséhez, így idővel az együttléteik is több örömet nyújtottak.

Ha jelen vagy, fokozódik az érzékiség

Az eredmények nem tartogatnak meglepetést, a figyelemnek hatalmas szerepe van a szexuális élvezet kiteljesedésében. Az viszont remek hír, hogy akár 3 hónap alatt szokássá válhat a most megélése. Ha elengeded minden zavaró gondolatod, megfeledkezel a frusztrációidról és csupán a testek dinamikájára, az érintések játékosságára és a vágyak intenzitására koncentrálsz, elképesztő élményben lehet részed. Az emberek többsége a legkielégítőbb szexuális együttlétét ahhoz az alkalomhoz köti, amikor teljesen elengedte magát és pusztán az érzékeire koncentrált.

2 perces gyakorlat, ami fokozza az éberséged

Készen állsz, hogy teljesen ellazulj? Itt egy rövid gyakorlat, ami segít visszarázódnod a jelenbe. Nem csupán fizikai éberségről van szó, a meditáció ugyanis az érzelmi jelenléteden is javít. Ha sikerült elérkezned a gyakorlattal a most pillanatába, az érzékiség új szintjeit fedezheted fel a partnereddel, vagy akár egyedül is. A mindfulness segítségével intenzívebben éled meg az impulzusokat, vagy akár teljesen újfajta élményekkel gazdagodsz? Járj utána! 🙂

  • A tenyereddel érints meg a talpad és kezdd el fürgén dörzsölni, majd a lábadon keresztül haladj végig a testeden. Közben magadban vagy hangosan ismételgesd a következő mondatot: Itt vagyok, megélem a jelent. Éld át, milyen érzés uralni a teljes tested. Összpontosítsd a figyelmed erre a tapasztalatra.
  • Most koncentrálj a lábfejedre, és vedd birtokba, amennyire csak tudod.
  • Csináld meg ugyanezt az egész lábaddal.
  • Éld meg a jelent a lábfejedtől a törzsedig, majd a figyelmed irányítsd a karodon át egészen az ujjbegyedre.
  • Ezután a lábfejedtől a fejed búbjáig, az egész testedet éld meg a jelenben.
  • Képes vagy arra, hogy egyidejűleg érezd minden porcikád? Ha sikerül elérned a teljes éberség állapotát, egyfajta lüktető, bizsergő érzést tapasztalsz.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: