Kiderültek Meghan Markle születésnapi tervei és Beatrix hercegnő esküvőjének részletei: ez történt a múlt héten az angol királyi családdal

A royalok 2020-as woohoo. krónikája a 30. hét eseményeiről

Akár szeretjük a brit királyi család tagjait, akár utáljuk, egy biztos: nem tudunk élni nélkülük. Éppen ezért hétről hétre összegyűjtjük neked a legfrissebb híreket és pletykákat róluk.

Óriási hírrel jelentkezett a napokban a brit királyi család: bejelentették ugyanis, hogy Beatrice hercegnő a legnagyobb titokban kimondta az igent szerelmének. Beatrix és Edoardo Mapelli Mozzi eredetileg májusban szerették volna megtartani az esküvőjüket, azonban a koronavírus miatt el kellett halasztaniuk a nagy napjukat. A ceremóniát a Windsor-kastélyban tartották meg egészen szűk körben: a bennfentesek azt mondják, körülbelül 20 vendéget hívtak meg, hogy betarthassák a távolságtartásra vonatkozó szabályokat. Az Egyesült Királyság járványügyi szabályai szerint a menyasszonyokat jelenleg nem kísérheti az oltárhoz az édesapjuk, ezért Beatrix Andrással karanténozott, hogy kivételt tehessenek a kedvéért. A menyasszony és a vőlegény édesanyja felolvasták a pár két kedvenc versét: a 116. szonettet William Shakespeare-től és a Kötődést E. E. Cummingstól. Edoardo fia (akinek a férfi ex menyasszonya, Dara Huang az édesanyja) volt a vőlegény tanúja és az „esküvői apród” és Beatrice testvére, Eugenie is jelen volt az esküvőn – na és persze II. Erzsébet és férje, Fülöp edinburgh-i herceg, akik a megfelelő távolság betartása mellett közös képet is készítettek az ifjú párral.

Fotó: Instagram/@theroyalfamily

Beatrix a hírek szerint különösen közel áll a királynőhöz, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Erzsébet kölcsönadta neki a saját esküvői tiaráját a nagy napra és azt is megengedte a hercegnőnek, hogy magára szabassa az egyik ruháját erre az alkalomra: a „valami kölcsön” hagyományt ilyen stílusosan még biztosan senkinek nem sikerült követnie.

Fotók: Hulton Archive/Getty Images, Instagram/@theroyalfamily, PA Images/Getty Images

Sőt, a média szemfüles képviselői azt is észrevették, hogy a „valami régi” a Valentino cipő volt Beatrice lábán – az, amit Katalin és Vilmos esküvőjén is viselt 2011-ben. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy mi az, ami új volt a hercegnő szettjében, de sokan a fátyolra tippelnek.

Fotó: Antony Jones/Julian Parker/Mark Cuthbert/Getty Images

Bár a teljes vendéglistát nem hozták nyilvánosságra, az viszont tuti, hogy Meghan és Harry legfeljebb online tudtak együtt ünnepelni a párral – a Los Angeles-i otthonukból, ahová nemrég az exhercegné édesanyja, Doria Ragland is beköltözött. A bennfentes források azt mesélik, hogy sok mesét olvas unokájának, Archie-nak és segít a lányának organikus babaételeket készíteni.

Fotó: Instagram/@sussexroyal

Meghan köztudottan csak az anyjával tartja a kapcsolatot, édesapjával való viszonya végérvényesen megromlott, amikor Thomas Markle kiadta lánya egyik privát levelét a sajtónak, ami miatt Meghan és Harry azóta is perben állnak a Mail on Sunday nevű oldallal. Harry felesége az újonnan benyújtott dokumentumokban azt állítja, hazugság, hogy ne segített volna anyagilag az apjának az évek során. Thomas ugyanis állítólag kölcsönt vett fel azért, hogy fizethesse Meghan tanulmányait a Northwestern Egyetemen, aki a színészi karrierjének beindulása után folyamatosan támogatta őt pénzügyileg, egészen addig, míg 2018-ban ki nem mondta az igent Harrynek. A házaspárnak egyébként Amerikában is meggyűlt a baja a médiával és emiatt újabb bírósági eljárást is indítottak, ugyanis néhány lesifotós illegális képeket készített fiukról, Archie-ról drónok és helikopterek segítségével az udvarukon – a vád szerint félrevezető feliratokat is tettek a felvételekre, mintha nyilvános helyen készültek volna.

Ezek után talán nem is meglepő, hogy Meghan szeretne kicsit elszabadulni a gondok elől, amire tökéletes alkalom lehet a 39. születésnapja augusztus 4-én: azt pletykálják, hogy a buli helyszíne Montecito lesz, ahol Oprah Winfrey is él. Harry felesége állítólag csak a legközelebbi barátait szeretné meghívni az ünnepségre, azonban a részvétel feltételhez lesz kötve: méghozzá a koronavírus-teszt elvégzéséhez.

Forrás: Insider/Daily Mail/Daily Mail/Marie Claire/Daily Mail/Daily Mail
Nyitókép: nazarkru, Anwar Hussein, Karwai Tang, Tim P. Whitby, Samir Hussein, Jeff J Mitchell/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: