Ez történt az Alkonyat-sorozat színészeivel az elmúlt 12 évben

Tizenöt évvel az első könyv megjelenése után új Alkonyat-regénnyel jelentkezett Stephenie Meyer

A vámpírszerelem történetének sikere a mai napig töretlen, azonban ahogyan a rajongók felnőttek, már nem annyira intenzív a sorozatot körülvevő őrület - ennek pedig nagyon örülnek a színészek, akik ki akarnak törni a tinifilm skatulyájából.

Tizenöt éve jelent meg Stephenie Meyer világhírű regénysorozatának első része és az Alkonyat-könyvek népszerűsége azóta is töretlen. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban mint, hogy az írónő a rajongók legnagyobb örömére 2020 májusában bejelentette, újabb Twilight kötetet ad ki. Ezúttal egy előzménytörténetet kapunk, amiből megismerhetjük az első rész eseményeit Edward Cullen szemszögéből is.

Stephenie egyébként 2008-ban elkezdte megírni a Midnight Sunt, azonban amikor valaki kiszivárogtatta a neten az egyik kéziratát, annyira rosszul érintette őt, hogy úgy döntött, mégsem fejezi be a művet – de szerencsére azóta meggondolta magát! „Őrült hónapokat élünk éppen, ezért nem voltam benne biztos, hogy helyes volt-e most kiadnom ezt a könyvet, de vannak, akik már nagyon régóta vártak rá. Nem tűnt fairnek, hogy tovább húzzam az idejüket” – nyilatkozta az augusztus 4-én megjelent Midnight Sunról. Az egészen biztos, hogy az új kötet rengeteg régi fant késztet majd nosztalgiázásra és Twilight-maratonok szervezésére, ezért mi is utánajártunk, mi történt az elmúlt 12 évben a filmek színészeivel.

Kristen Stewart (Bella Swan)

Fotó: IMDb, Frazer Harrison/Getty Images

A Bellát alakító színésznő mindent megtesz azért, hogy maga mögött hagyhassa az Alkonyat-univerzumot, ezért főként független alkotásokban vállalt szerepeket. (Persze azért néhány könnyedebb és közönségsiker moziban is felbukkant, mint például a Hófehér és a vadász vagy a 2019-es Charlie angyalai reboot.) Ő az első amerikai nő, akit a francia Oscarként emlegetett César-díjra jelöltek a Sils Maria felhői című filmben nyújtott alakításáért és a 2016-ban a Chanel arca lett. Egy évvel az utolsó Twilight rész (vagyis a Hajnalhasadás 2) bemutatása után Kristen és Robert Pattinson szakítottak, így 2013-ban teljesen lezárult az életükben az Alkonyat-fejezet.

Fotó: Christopher Polk/Getty Images

Ennek ellenére a színésznő továbbra is elismerően beszél volt a férfiról, aki nem csak a vásznon, hanem a valóságban is a legelső szerelme volt. 2019 augusztusa óta a forgatókönyvírónővel, Dylan Meyerrel él kapcsolatban, és bevallása szerint alig várja, hogy hivatalosan is összeköthessék az életüket. Bár Kristennek nincs Instagramja, a barátnője viszont szerencsére aktív a közösségi oldalon, ahol áprilisban fel is köszöntötte szerelmét a 30. születésnapja alkalmából: „Az abszolút kedvenc személyem születésnapja van és mindenkinek hasonlóan gyönyörű érzelmeket kívánok, amiket én táplálok iránta. Nincs sok időnk a Földön, ezért töltsük ezt olyan emberrel, aki arra ösztönöz minket, hogy a legjobb verziónkká váljunk” – üzente.

Fotó: Instagram/@spillzdylz

Kristin hamarosan milliókat fog inspirálni a mozivásznakról, ugyanis ő játssza majd Lady Dianát a hamarosan készülő „Spencer” című alkotásban, mely wales egykori hercegnéjének útkereséséről szól majd: arról, amikor úgy döntött, hogy hátat fordít az addigi életének és lemond a királynéi címről.

Robert Pattinson (Edward Cullen)

Fotó: IMDb, Gregg DeGuire/Getty Images

Van valaki, aki még Kristen Stewartnál is jobban vágyott arra, hogy végre kitörhessen az Alkonyat-skatulyából, ez pedig nem más, mint exbarátja, Robert Pattinson: egyes oldalak hosszú pontokon keresztül bizonygatták, hogy nála jobban bizony senki nem gyűlölte a Twilightot. Persze nem is volt nehéz dolguk, ugyanis Robert nem rejtette véka alá a véleményét:

„- Sok színész elhoz valamit a forgatásról, amikor elköszön egy filmtől. Te mit választottál? – A méltóságomat!” (Fotó: Crooked Llama)
„- Mindenki azt mondja, hogy ó, ez olyan, mint egy tündérmesébe illő románc. Én meg arra gondolok, hogy inkább tűnik rémálomnak.” (Fotó: Crooked Llama)

Azonban az évek és a hype múlásával már egyre szebb emlékeket őriz erről a korszakról és azt is értékeli, hogy a sorozat beindította a karrierjét. „Örülök neki, hogy már nem olyan intenzív a mánia, ami ezt körül veszi. Az emberek odajönnek hozzám és elmesélik a kedves emlékeiket, ami ehhez fűzi őket. Ezt nagyon aranyos dolognak találom. Azt hiszem, azt volt az igazán félelmetes, amikor még nagyon-nagyon intenzív volt ez az egész”nyilatkozta és ezzel természetesen nehéz vitatkozni, hiszen nem lehetett egyszerű a színész számára az, hogy tinilányok milliói (akár megszállottan is) rajongtak érte. Emlékszem, amikor premier előtt, a hardcore fanokkal néztem meg az egyik részt, amellett, hogy szinte mindenki Alkonyatos pólóban volt, hangosan sikítoztak a moziteremben, amikor Robert, azaz Edward levette a felsőjét…) A világ leghelyesebb színészének kikiáltott Robert olyan filmekben tűnt fel azóta, mint például a Vizet az elefántnak, a Bel Ami – A szépfiú, a Térkép a csillagokhoz vagy az Oscar-díjra jelölt horror-dráma, A világítótorony. A mozikban legközelebb Christopher Nolan „Tenet” című alkotásában láthatod majd John David Washington oldalán, 2021. októberében pedig Batmanként debütál – azaz ő váltja Ben Afflecket az igazságosztó szuperhős jelmezében. A denevéremberhez hasonlóan ő is nagyon titokzatos, ami a magánéletét illeti: mióta szakítottak Kristennel, féltve őrzi a kapcsolatait a nyilvánosság elől. „Ha beengeded az embereket, az lealacsonyítja a szerelmet” – vallja. „Amikor az utcán megállít egy idegen és a kapcsolatodról kérdez, az hihetetlenül tapintatlan. De ha felhúzol egy falat, jobban végződhetnek a dolgok.” A sztár 2018 óta Suki Waterhouse párja és a hírek szerint tavasszal együtt vonultak karanténba is.

Fotó: Instagram/@sofiamalamute

Taylor Lautner (Jacob Black)

Fotó: IMDb, Tara Ziemba/Getty Images

A farkassá változó srácot megszemélyesítő Taylor az Alkonyat utolsó része után mindössze néhány filmben szerepelt: érdekesség, hogy ezek közül kettőben is (a Nagyfiúk 2. és a Nevetséges hatos) is Adam Sandlerrel együtt játszott. Ezután átpártolt a sorozatok világába, ugyanis az elmúlt években a Netflix Kakukk című sorozatában és Ryan Murphy Scream Queens: Gyilkos történet horrorvígjáték szériájában lehetett vele találkozni. A színész pár hónapig nem mással, mint Taylor Swifttel randizott (akivel a Valentin-nap romantikus komédiában is szerelmespárként tűntek fel) és később azt is elismerte, hogy az énekesnő róla írta a „Back to December” dalát.

Bár ez a románc nem tartott sokáig, nagyon úgy tűnik, hogy a srácnak szerencsét hoz, ha osztozik a keresztnevén a kedvesével: 2018 óta (Instagram) hivatalosan is Taylor Dome a párja.

Fotó: Instagram/@taylorlautner

Fun fact, hogy Robert Pattinson előszeretettel viccelődött azzal is, hogy Taylor felsőteste mennyire ki volt dolgozva a Twilight filmek miatt. (Állítólag az első rész után le akarták cserélni őt, mert nem volt elég jó fizikumban a szerephez, de a színész a második epizódra már alaposan kigyúrta magát…)

„- Egy nappal azelőtt, hogy le kellett forgatnom a félmeztelen jelenetemet, rájöttem, hogy a testem nem olyan jó, mint Tayloré. Szóval megettem minden csokit a minibárból.” (Fotó: Crooked Llama)

Persze meg lehet érteni, hogy miért volt zavarban Taylor mellett…

via GIPHY

Forrás: E! Online
Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: