„Ez volt az utolsó ruhadarab, amit valaha vásároltam” – jelentette ki Jane Fonda

Az aktivista színésznő piros kabátjával hívja fel a figyelmet a klímaváltozásra.

Sok hírességhez hasonlóan Jane Fonda is a szívén viseli a klímaváltozás okozta vészhelyzetet, ezért igyekszik minél jobban felhívni a figyelmet a pazarlásra és arra, mennyit ártunk a túlköltekezéssel. A 81 éves színésznő november 1-én, a Capitol Hill előtt így szólt a tömeghez:

„Látjátok ezt a kabátot?” – mutatott rá a piros színű ruhadarabra. „Szükségem volt valami pirosra, így elkezdtem keresgélni, és akkor találtam rá leárazva erre a kabátra. Ez volt az utolsó, amit valaha vásároltam!”Aztán folytatta azzal, hogy bár lehet, nem ésszerű ilyet mondani, hiszen talán a 100 éves kort is megéli, mégis fontos tudnunk, hogy nincs szükségünk folyamatosan új ruhadarabok vásárlására. Szerinte a személyiségünk kifejezéséhez nem kell a legújabb trendeket követnünk. Beszédében azt is megemlítette, hogy nagyban motiválta lépésében a 16 éves, svéd aktivista, Greta Thunberg, aki elgondolkodtatta őt a fogyasztói társadalmunkról. Végül azzal viccelődött, hogy mostantól rengeteg szabadideje lesz, hiszen végre nem a vásárlásra pazarolja majd:

Egyébként Fondát október óta már négy alkalommal is letartóztatták a tüntetései miatt, mindegyik alkalommal ugyanazt az ikonikus, piros kabátot viselte.

Aggodalomra ad okot, hogy nemrég 11 000 tudós jelentette ki egyhangúan, egyfajta vészhelyzetben vagyunk, hiszen ökoszisztémánk fenntartása most már nem egy mellékes téma, ahhoz, hogy az elkövetkező generációk is boldogan élhessenek a Földön, lépnünk kell. Ahogyan Jane Fonda is tette.

Szerző: Yu Sisi
Nyitókép: Nur Photo/Getty Images
(people.com)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: