Ezek a legfélősebb csillagjegyek!

Az állatövi jegyek közt akadnak bátor Oroszlánok, de olyanok is, akik érzékenységük, óvatosságuk vagy épp túlzott maximalizmusuk miatt a leggyávább csillagjegyek közé sorolhatók. Lássuk, kik ők.

Vannak emberek, akikről látszólag lepereg egy-egy stresszhelyzet, bátran szembe néznek saját félelmeikkel, és olyan dolgokkal is megbirkóznak, amelyeknek a fele is sok lenne például nekünk vagy neked. Mások viszont a legelső kis bizonytalanságra inkább visszahúzódnak a csigaházukba, félnek az új helyzetektől, és óvatosságukból adódóan nem mernek meghozni látszólag veszélytelen döntéseket sem. Gondoltad volna, hogy emögött akár a csillagjegyünk is állhat? Lássuk, melyek azok a csillagjegyek, akik a leggyakrabban találkoznak a félelem érzésével.

A legnagyobb félelemgerjesztők

Ha a Szűz jegyében születtél, akkor a maximalizmust, mint kifejezést valószínűleg rólad mintázták. Erős tökéletesség iránti vágyad viszont nehezen (vagy egyáltalán nem) elérhető célokat szülhet, ami újabb és újabb félelemköröket generálhat. „Ha egész életedben aggódsz, megtanulsz félelemmel élnimagyarázza Tara Bennet asztrológus, tisztánlátó és spirituális coach. Hozzátéve, hogy ez a félelem szinte egyfajta hajtóerővé válhat az életedben, ami arra sarkall, hogy egyre magasabbra tedd azt a bizonyos lécet – amit aztán félsz megugrani. Közben ugyanis egyre több lehetetlennek tűnő küldetéssel találkozol, ami félelmet kelt benned. Ez az ördögi kör pedig megakadályozza, hogy boldog és elégedett legyél. Céljaid megfogalmazásakor érdemes a realitások talaján maradnod. Ha ez egyedül nem megy, kérd meg egy barátodat, hogy beszéljétek át a terveidet, és állítsatok fel együtt egy olyan menetrendet, amit be tudsz tartani, félelmek nélkül is.

Amikor a stabilitás és a kényelem szüli a gyávaságot

Bika vagy? Akkor a stabilitásra és kényelemre való törekvésed vezethet gyávasághoz. Raquel Rodriguez asztrológus szerint a Bikák jellemzően „a megszokott környezetben érzik jól magukat, és nem szívesen fogadják el az új és ismeretlen körülményeket”. De mi van akkor, ha egy új munkalehetőség, egy vonzó randipartner, vagy (hogy valami még hétköznapibb dolgot mondjunk) egy eddig még nem próbált, új étterem, vagy új ízű joghurt kerül a képbe. Lehet, hogy eljutsz a tüzetes vizsgálódás fázisába, de amikor bele kellene ugrani valami újnak a kipróbálásába, ösztönösen visszatáncolsz. Ne feledd, a megszokás jó dolog, de néha megéri bátorságot gyűjteni, és kimozdulni a komfortzónádból.

A legnagyobb álmodozók

Ha a szelídségéről és érzékenységéről ismert Halak jegyében születtél, gyakran nyugtalanítónak találhatod a kemény valóságot és a konfliktusokat. Rodriguez szerint „kényes érzelmi egyensúlyod védelmében inkább kerülni akarod a konfrontációkat. Bennet pedig úgy fogalmaz, hogy inkább sodródsz az árral, mint hogy kockáztass, függetlenül a várható előnyöktől. Te talán érzékenységnek és empátiának hívod, a környezeted viszont gyávaságnak nevezheti. Ha ez nem is foglalkoztat különösebben, arra azért figyelj, nehogy kihasználjanak vagy hátba támadjanak. Néha nem kerülheted el, hogy kiállj magadért, vagy meghozz bizonyos döntéseket.

A békefenntartó csillagjegyként ismert Mérleg a jegyed? Akkor egyensúlyra és harmóniára vágysz, olyannyira, hogy egyáltalán nem akarod, hogy valaha is megzavarják az oly nagyra tartott békédet. „A konfliktus és a diszharmónia gondolata ijesztő lehet számodra, ami arra késztethet, hogy visszahúzódj a konfrontációktólmagyarázza Rodriguez. De ahogy a Halaknak, úgy neked is meg kell tanulnod kiállni magadért, különben számos olyan élethelyzet adódhat, amelyekben rosszul járhatsz, ezt ne hagyd!

Tétovázó, jövőjükért aggódó Bakok

Ha a Bak jegyében születtél, Rodriguez szerint óvatosan és aprólékosan közelíthetsz az élet dolgaihoz. „A Bakok minden lehetséges végeredményt felmérnek, mielőtt döntést hoznak, ami lelassíthatja a reakciójukat, és tétovának vagy túlságosan óvatosnak tűnhetnekmondja. Bennet szerint a Bakok gyávasága leginkább akkor tűnik fel, amikor külső tényezők veszélyeztetik a stabilitásukat vagy a biztonságukat. „Óvatosan bánnak a pénzügyeikkel, és őrzik szakmai- és magánéletületmagyarázza, hozzátéve, hogy óvatosságuk a jövőjükért való aggódásból fakad.

Hogy ez ellen mit tehetsz? Nyilván könnyű lenne azt mondani, hogy ne aggódj annyit a jövőd miatt. Ehelyett inkább azt tanácsoljuk, ha valamiben nehezen döntesz, írj pro és kontra listát, az sokat segíthet a döntésben. Gondold végig, mi lehet a legrosszabb forgatókönyv. Talán csak annyi, hogy végül nemleges választ kapsz egy üzenetre, és így nem jön össze egy találkozó, vagy egy állás. De ne feledd, te mindent megtettél, és legalább megpróbáltad.

A csillagjegyek legfélősebbike, a Rák

A Rák jegy szülötteinek nem kell bemutatnunk, mit jelent mélyen érzelmesnek és érzékenynek lenni, illetve ezek miatt valahol mindentől és mindenkitől félni. Bennet szerint egyértelműen a Rák a leggyávább csillagjegyek legfélősebbike, aki az első vészjelek láttán azonnal kemény páncélja védelmébe húzódik vissza. „A Rákok gondosan őrzik az érzelmeiket, és fedezékbe menekülnek, ha kihívás éri őket, vagy nagy stresszhelyzetbe kerülnekteszi hozzá Bennet. Tudjuk, milyen nehéz szembe nézni olyasmivel, amitől félsz, de érdemes megpróbálni. Először valami aprósággal kezdd, például indulj el a kutyáddal egy új sétaútvonalra, vagy mondj igent már most egy őszi túrára. Csak így fogod tudni megtapasztalni a csodát, ami a komfortzónádból kilépve vár rád.

Forrás: Bestlifeonline.com
Nyitókép: GlinskajaOlga / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: