Ezek a tavasz kedvenc körömszínei

Tavasszal nemcsak a természet, hanem a trendek is megújulnak és különösképp igaz ez a manikűrök divatjára. Az új évszak beköszöntével ugyanis magunk mögött hagyjuk a sötét árnyalatokat és vidámabb színeket választunk.

Az előttünk álló hónapokban pedig bőven van is miből válogatni, hiszen a visszafogottabb manikűrök rajongói épp úgy találhatnak új kedvenceket, mint azok, akik az erőteljesebb színű lakkokra esküsznek. Mutatjuk a tavasz legmenőbb árnyalatait!

Klasszikus vörös

A vörös körmökkel sosem lehet mellényúlni, idén pedig, amikor a divat minden szegmensében hódítanak a pirosas árnyalatok, semmiképp sem tűnik majd unalmasnak ez a klasszikus megoldás. A pirosat sokan az ünnepekre tartogatják, azonban ezt ideje felülírni, hiszen a divatházak kifutóikon prezentálták, míg a legnagyobb sztárok a vörös szőnyegen bizonyították, hogy idén tavasszal ez lesz az egyik jolly joker a körömtrendekben. Legyen szó élénk pirosról, klasszikus bordóról vagy éppen már-már neonos korallról, bármelyiket kipróbálhatjuk.

Sárga

A Helmut Lang 2024-es tavaszi kifutóján felvonuló modellek mindegyike „taxi sárgára” lakkozott körmökkel jelen meg. Ez a trend pedig hamar élesben is bevetésre került és azt kell mondjuk, mi igazán örülünk annak, hogy ez az élénk, energikus és vibráló árnyalat helyet kapott az idei tavasz trendjei között.

Zsályazöld

Idén a neutrális árnyalatok rajongói is örülhetnek, hiszen a zöld visszatér a körömtrendek palettájára. A Pantone „Bistro Green”-je pedig reflektorfénybe kerül 2024-ben! De a szín más pasztelles, halvány árnyalatai tökéletes választásnak bizonyulhatnak, ilyen például a zsályazöld is. Kérhetjük francia manikűrünk végeire, kombinálhatjuk márványmintával, de akár a teljes manikűrünk is pompázhat az árnyalatban. Sok színnel és technikával alkalmazható, remekül működik a „jelly nails” trenddel is, melynek köszönhetően még egy kis retro érzetet is kap a manikűrünk, de ugyanolyan jól mutat a metálos díszítésekkel is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Amy Le (@amyle.nails) által megosztott bejegyzés

Természetes tónusok

A természet által inspirált színek közül nemcsak a zöld, hanem más neutrális árnyalatok is reflektorfénybe kerülnek tavasszal. A manikűrünket viszont nem feltétlen csak a színpompás virágok inspirálhatják, hanem az erdők és kertek semlegesebb zöldjei, narancssárgái és barnái. A khaki, a sötétbarna vagy a bézs árnyalatokat viszont most ne alapként, hanem díszítésként kérjük körmünkre. Játsszunk a textúrákkal, bátran próbáljuk ki a krokodil- vagy kígyóbőr ihletésű mintákat.

Pasztell-kavalkád

A pasztelles árnyalatok nem számítanak ugyan újkeletűnek tavasszal, azonban a lágy rózsaszín helyett idén inkább próbáljunk ki egy egészen mást. Ha eddig inkább a klasszikus manikűrökre voksoltunk, a nude helyett bátran kísérletezzünk a vajsárgával, ha pedig rajongunk a színekért, a levendula lila vagy a kék egészen halvány árnyalatai is biztos kedvenceinkké válnak. Ezekben a könnyed színekben pedig az a legjobb, hogy végtelen variációban párosíthatjuk őket egymással.

Peach fuzz

Az idei év trendszíne, a peach fuzz természetesen 2024 körömtrendjei között is helyet kapott. Ez az üde, bársonyos barack pedig rögtön belopta magát a szívünkbe, hiszen legalább annyira sokoldalú, mint egy nude manikűr, miközben a rózsaszín romantikáját is helyettesíteni tudja. Így nem is meglepő, hogy most szinte minden körömlakkmárka kínálatában megtalálható ez az egyébként szezonálisnak semmiképp sem nevezhető szín. A peach fuzz nemcsak tavasszal jó ötlet, hanem nyáron is tökéletesen mutat majd a napbarnított bőrünkkel, így éppen ideje, hogy inspirációt gyűjtsünk a körmösünknél tett következő látogatásunk előtt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JASMIN (@basecoatstories) által megosztott bejegyzés

Nyitókép: Ai

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: