Ezek nem hiányozhatnak az asztalról: 4 rém egyszerű halloweeni sütemény

Halloween alkalmából igazán szabadjára engedhetjük fantáziánkat és most az asztalra sem kell tökéletesen kinéző süteményeket tennünk. Az ünnep ugyanis egyáltalán nem erről szól.

Mindenkinek ismerős az érzés, amikor a nagy ünnepi sürgés-forgásban odaég a piskóta vagy nem sikerül kedvenc süteményünk krémje. Hiszen sokszor annyira törekszünk a tökéletességre, hogy épp legnagyobb igyekezetünk bosszulja meg önmagát. Nos, halloweenkor ez egyáltalán nincs így, hiszen ilyenkor pofonegyszerű receptekből alkothatunk tetszetős süteményeket, amik minden szépséghibával együtt is a kínálóasztal legkapósabb desszertjei lesznek. Hoztunk is pár példát!

Boszorkányujjak

Egy igazi halloweeni klasszikussal nyitjuk a sort, ez pedig nem más, mint az omlós tésztájű és igazán rémisztő boszorkányujj. A sütemény elkészítése, igaz, kicsit több időt vesz igénybe, mint cikkünk többi receptje, de a siker biztosan garantált.

Hozzávalók: 140 gramm vaj, 220 gramm porcukor, 5 darab tojássárgája, 400 gramm liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 citrom reszelt héja, 2 marék mandula, 1 tojásfehérje + hántolt mandula és sötét színű lekvár a díszítéshez

Így készítsd: A vajat összedolgozzuk a porcukorral, majd hozzáadjuk az öt tojássárgáját, a sütőport, a citromhéjat és a sót. Az összeállított tésztát becsomagoljuk folpackba és harminc percre a hűtőbe tesszük. A tésztából kisujjnyi vastag hengereket formázunk, de ezek minél tökéletlenebbek, annál jobbak. Az így elkészült ujjakat sütőpapírra helyezzük és fogpiszkálóval elkészítjük rájuk az ujjperceket is. Mielőtt a sütőbe tennénk, nyomjuk rá a mandulát, amik a „körmök” lesznek. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután a kekszek kihűltek lekvárral kenjük be a körmök körül, hogy még rémisztőbb legyen az összhatás.

Fotó: Getty Images

Múmia

A egyiptomi múmiákat is életre kelhtejük ezen a napon és nem is kell hozzá konyhatündérnek lennünk. A virslimúmiához ugyanis csupán két főösszetevőre van szükségünk. Egy csomag virsliből és egy csomag leveles tésztából pár perc alatt el is készíthetjük.

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 1 csomag virsli

Így készítsd: A boltban megvásárolt leveles tésztát terítsd ki és hosszában vágj belőle körülbelül fél centi vastag csíkokat. Ezzel tekerd körbe a virslit, először fentről lefelé haladva, úgy hogy az „arcát” szabadon hagyd. A műveletet pedig ismételd meg lentről fölfelé is, egyáltalán nem kell törekedned arra, hogy szabályos legyen az akció. A kész múmiákat kenjük meg tojásságájával és 180 fokon, 15-20 percig süssük. Szemesborsból pedig szemet is készíthetünk neki, csak nyomjuk bele a virslibe, viszont ezt inkább ne fogyasszuk el.

Fotó: Getty Images

Rémisztő brownie

Egy browniet bármikor összedobhatunk, hiszen túl nagy erőfeszítést ennek elkészítése sem igényel. Ilyenkor pedig még halloweeni díszbe is öltöztethetjük a csupa csokis finomságokat.

Hozzávalók: 300 gramm étcsoki, 120 gramm vaj, 5 darab tojás, 230 gramm cukor, 80 gramm cukrozatlan kakaópor, 100 gramm liszt, 1 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál vaníliakivonat

Így készítsd: Az étcsokit vízgőz fellett olvasszuk össze a vajjal, miközben a kettéválasztott tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját se tegyük messzire, hiszen ezt a cukorral, egy csipet sóval és a vaníliakivonattal habosítjuk. Utóbbihoz keverjük a vajjal felolvasztott csokit, majd a sütemény száraz hozzávalóit (liszt, kakaópor, sütőpor), azután a tojásfehérjehabot. A browniet elterítjük egy magasabb falú sütőtepsiben , majd 180 fokon 25-30 percig sütjük. Miután kihűlt, vajas krémmel vagy fondantcsíkokkal „mumifikálhatjuk”, de tetszés szerint akár pókhálót is készíthetünk, vagy picike sírköveket is helyezhetünk rá.

Fotó: Getty Images

Halloweeni golyócskák

Ehhez a desszerthez nagy sütésbe nem kell bonyolódnunk, hiszen akár a klasszikus kókuszgolyó receptjét is felhasználhatjuk a sütihez. A hangsúly itt is annak dekorálásán lesz.

Hozzávalók: 50 gramm darált keksz, 5 evőkanál cukor, 150 gramm vaj, 40 mililiter rumarona, 1 deciliter meggylé, 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Így készítsd: A száraz hozzávalókat (keksz, cukor, kakaópor) egy tálba öntjük és összekeverjük, ehhez hozzámorzsoljuk a vajat, majd beleöntjük a meggylevet és a rumaromát. Az így elkészült masszából golyókat formázunk és 30-40 percre hűtőbe tesszük azokat. Ezt követően ételfestékkel színezett, olvasztott fehér csokiba mártjuk és különböző tortadarákban forgatjuk meg. A teljesség kedvéért pedig fessünk nekik szemet is.

Fotó: Getty Images

 

Nyitókép: Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

 

Tedd meg a befizetéseidet, mi pedig megnöveljük a nyerési esélyeidet maximum 275 000 forintig. (x)