Ezeket a hibákat kerüld el, amikor melltartót vásárolsz

A jól megválasztott melltartó nemcsak esztétikai, egészségügyi szempontból is fontos. Sokan azonban nem tudják, hogy a szépségen kívül mennyi mindenre érdemes odafigyelni.

A melltartóról általánosságban elmondható, hogy a nők nélkülözhetetlen darabja. Nem mindegy azonban, hogy a széles kínálatból milyen fazont vásárolunk, ugyanis több szempontot is érdemes figyelembe venni, nem mindig elég, ha csak ránézésre beleszeretünk. A jó melltartóról úgy tartja a fáma, hogy észre se vesszük, hogy rajtunk van. Csak látszólag mond ennek ellent, de természetesen vannak olyan szituációk is az életben, amikor pont az a cél, hogy segítsen egy nőre irányuló figyelemben.

A melltartó, ha kell, ápol és eltakar, kényelmet, és biztonságot nyújt, de akár ki is emeli a domborulatainkat, ha éppen azt szeretnénk. Tart sport, vagy az egész napos rohanás során, azonban a méret és a forma mellett annak is van jelentősége, hogy milyen anyagból készült darabot viselsz. Sokszor hajlamosak vagyunk első ránézésre, hirtelen felindulásból beleszeretni egy gyönyörű darabba, de ne kerüljünk mindenáron az esztétika „csapdájába”.

Mire figyelj, amikor melltartót vásárolsz:

A méret a lényeg

Ne vásárolj melltartót úgy, hogy csak a címke méreteire hagyatkozol. Nagyon sokszor van „elszámozva” (országonként, és márkánként is gyakoriak a különbségek), illetve még egy méreten belül is lehetnek kisebb eltérések. Minden esetben próbáld fel, állítsd be a vállpántjait, mozgasd meg a karodat, legyél biztos abban, hogy a számodra megfelelő darabbal van dolgod.

Maximális támogatás

Fontos, hogy a melltartó maximális támogatást nyújtson számodra. Végezz karkörzést, mozogj egy kicsit a próbafülkében, hogy egyértelmű legyen, minden a helyén marad.

tökéletes melltartó
Fotó:
Aleksey Tugolukov / EyeEm/GettyImages

Legyen állítható

Nem csak a vállpánt tekintetében, hanem a kapcsolójánál is több lehetőségre kell törekedni. Biztos érzékelted már, hogy a ciklusod állásától függően vannak napok, amikor úgy érzed, hogy híztál, vagy jobban vizesedsz. Ezek a szervezet normális reakciói, azonban előfordulhat, hogy ilyenkor túl passzentosnak érzed a melltartódat. Emiatt lehetőség szerint ne a menstruációd ideje alatt vásárolj új melltartót! Nem biztos, hogy a reggeli rohanásban fog ez feltűnni, hanem csak később, a nap során, amikor nem fogsz tudni szabadulni a szorításból, ha nincs „menekülő” lehetőség a melltartó kapcsánál.

Alakoskodj

A mell formája és mérete nagyon változatos lehet: ahogy a mellméretben is hatalmas különbségek vannak, úgy a mell formáját tekintve is. Így könnyen előfordulhat, hogy beleszeretsz egy szexi darabba, de nem az lesz a megfelelő modell a számodra. Legyen a melled formája a fontosabb szempont, még akkor is, ha lemondásként éled meg a helyzetet.

A puha is lehet megfelelő

Sokan úgy gondolják, hogy a megfelelő és ideális tartáshoz elengedhetetlenül szükséges a merevítő, vagy a párnázottság. Azonban nem szabad alábecsülni a puhább modelleket sem, mert vannak olyan fazonok és anyagösszetételek, amelyek jól tartanak, sőt, az egész napos rohanásban sokkal kényelmesebbek is.

Sporthoz sportmelltartó

Nem véletlen, hogy már sportágak szerint is lehet külön modelleket kapni. Nem mindegy, hogy csak kocogsz, vagy teljes testsúlyos edzést végzel, fontos a megfelelő tartás és alátámasztás. Ezek a fazonok sokszor nem rendelkeznek kapoccsal, hanem belebújós változatúak, ami azt segíti elő, hogy edzés közben véletlenül se nyomja sehol a testedet. Emiatt fontos érezned, hogy tart, amíg mozgásban vagy. Inkább egy picit szorítson, minthogy laza legyen, mert a mosással később biztos, hogy enged majd a rugalmasságából.

Figyelj az anyagösszetételre

A melltartóval kapcsolatban hajlamosak vagyunk az impulzusvásárlásra, mert sokszor egy reklámnak nehéz ellenállni. Azonban mindig nézd meg az anyagösszetételt, ha műszál van benne, akkor inkább felejtsd el, bármennyire jól is néz ki. Ezekbe a darabokba könnyen beleizzadhatsz, ami akár allergiás reakciót is okozhat a bőrödön. Ha a csábításhoz, vagy az esti hancúrozáshoz szeretnéd, akkor jöhet, de hosszabb időre csak természetes anyagból készülteket vásárolj!

Forrás: pourfemme.it

Nyitókép: razyph/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: