Ezeket a körömtrendeket te se hagyd ki az ősszel!

Pár napja beköszöntött az igazi ősz, így végre manikűrünket is az évszakhoz igazíthatjuk. Természetesen, ahogy minden más, úgy a körömtrendek is az évszakhoz megfelelően újulnak meg.

A nyári neon- és cukorkaszíneket magunk mögött hagyva és a korallpirosról is lemondva, most már az ősz színeinek megfelelően gondolkodhatunk a manikűrünket illetően. Azonban ez nem azt jelenti, hogy az elkövetkezendő hónapokban unalmasak lesznek a körmeink, hiszen az őszi trendek számos izgalmas megoldást nyújtana, amik között mindenki megtalálja a kedvencét. Vannak, amik az aktuális divatirányzatokhoz igazodnak, de az igazán klasszikus megoldások is helyet követelnek maguknak a palettán. Nézzük is, mik az idei ősz körömtrendjei!

Barna minden mennyiségben

A „latte sminktrend” után most a körmömtrendeknél is visszaköszönhet a barna szín, hiszen a szezon egyik legtrendibb árnyalata a forró csokoládé. Mindamellett, hogy időtlen és elegáns, egyike azoknak a színeknek, amelyek minden bőrtónuson jól mutatnak. Tökéletes azoknak, akik rajonganak a fekete körmökért, de már unják annak egyhangúságát. A csokodádébarna olyannyira trendi a szezonban, hogy a kifutókon és különböző divatanyagokban is feltűnik. Melegebb tónusú bőrhöz hidegebb árnyalatú szürkésbarnát ajánlanak, míg a hidegebb bőrtónusúak az igazi csokibarnát is választhatják.

Klasszikus vörös, újragondolva

A vörös és piros körmök mindig is hódítottak, az őszi és téli szezonokban pedig ezt a színt kérik a leggyakrabban a szalonokban. Idén is számos módja van annak, hogy mégis egyedibbé tegyük ezt a klasszikus árnyalatot. A TikTok-on idén a burgundi tündököl leginkább, melyről azért hajlamosak vagyunk néha megfeledkezni, pedig igazi jolly joker, ami az évszak minden színéhez illik. Kortól és stílustól függetlenül mindenkin elegánsan fest, nagyszerűsége pedig éppen egyszerűségében rejlik. De íme néhány ötlet, hogyan vihetsz te is bele egy kis csavart!

Modern francia

Ahogy a vörös, úgy a klasszikus francia sem megy ki a divatból. A manikűr azonban most újjászületett: a vastagabb fehér körömvégek helyett vékonyabb vonalakra és rövidebb fazonokra szavaznak a trenddiktátorok. Azonban még ezen is csavartak egyet, és a kifutókon már egy igazán újragondolt francia manikűrt láthattunk. Itt a köröm közepén figyelhettünk meg egy vízszintes fehér csíkot, amit a műkörmösök már tovább is fejlesztettek, és az egyenes vonal helyett a köröm formáját követő festést álmodtak meg az idei őszre. De persze a színekkel is játszhatunk, így akár egy kék köröm esetében egy sötétebb árnyalattal kombinálva is létrehozhatjuk.

Hailey Bieber után szabadon

Ha beauty-trendekről van szó a Kardashian-Jenner klán mellett Bieber kisasszony viszi prímet. Szettjeit, sminktrükkjeit és most már körmeit is ezrek utánozzák le. Hailey idén az ún. „glazed donut nails”-szel robbantott nagyot, ami leginkább, mint azt neve is sejteti, a mázas fánkra hasonlít. Ez a trend már a nyáron is hódított, ősszel pedig folytatja hadjáratát. Ez a gyöngyházfényű manikűr remek választás mindazoknak, akik szeretik a csillogást, viszont túlzásba mégse vinnék. Csak egy világos alap és némi krómpor, aztán kész is a varázslat. Kell ettől nagyszerűbb?

Zöld, minden mennyiségben

Az idei ősszel nincs a zöldnek olyan természetben is előforduló árnyalata, ami ne lenne divatos. Abszolút favorit például a smaragdzöld, ami klasszikus, mint a bordó és a barna, de mégis kicsit merészebb választás. Itt azonban fontos, hogy egy igazán fényes fedést kapjon körmünk, legjobban a szinte üvegszerűen ragyogó végeredmény mutat.

Nemcsak karácsonykor ragyoghat a körmünk

Ahogy a mikrotrendekben megjelent az ezüst, úgy a körömtrendeknél is hangsúlyt kaptak a metálosan fénylő lakkok. Igaz, nem éppen visszafogott irányzatról van szó, de persze ezt is lehet tompítani. Viselhetjük akár csak néhány ujjunkon, de a bevállalósabbak egy teljesen ezüst vagy arany manikűrt is kipróbálhatnak. Fényesen vagy akár lemattítva is igazán egyedi.

Nyitókép: Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

 

Legnépszerűbb cikkek: