Miniatűr lombházak, amiket te magad építhetsz meg

A DIY módszerek szerelmeseinek kötelező! 

Már hosszú-hosszú évek óta reneszánszát éli a kézműveskedés, hiszen nemcsak gyönyörű dolgokat hozhatunk létre otthon, a két kezünkkel, de mindeközben el is csendesíthetjük az elménket, aktívan kikapcsolódhatunk. Egy kutatásból nemrég például kiderült, hogy a kötés a legmegnyugtatóbb hobbi, a saját készítésű ajándékok pedig az előállításuk során rengeteg boldogsághormont szabadítanak fel. 

A Kickstarter.com-on – ahol induló vállalkozásoktól rendelhetünk ötletes, innovatív termékeket –  számos kreatív, akár saját magunk által összebarkácsolható csomagot találhatunk, amit dizájnerek, művészek, alkotó szellemű szakemberek állítottak össze. Most egy igazi különlegességgel bővült a lista: egy Ausztráliában élő brit tervező, Lars Wijers Tiny Treehouses néven megalkotott egy olyan barkácskészletet, amelynek segítségével aprócska lombházakat építhetünk mindössze néhány elem összeillesztésével. 

Fotó: tiny-treehouse.com

A csomagok különbözőek: összeállíthatunk japán templomot, trópusi stílusú lakóházakat vagy felakasztható, kilátószerű építményeket. A fából készült apró elemekhez még berendezést is kapunk: nemcsak az épületek szerkezetét rakhatjuk össze, hanem a bútorokat is mi magunk helyezhetjük el.

Fotó: tiny-treehouse.com

A kész termékeket beleszúrhatjuk valamelyik szobanövényünk földjébe vagy felakaszthatjuk egy ágra, és ha ez még nem lenne elég, LED lámpákkal is felszerelhetjük őket, hogy este is hangulatos látványt nyújtsanak a saját készítésű, miniatűr lombházak. 

Fotó: tiny-treehouse.com

A Tiny Treehouses projekt ráadásul nemcsak a DIY módszerek kedvelőinek nyújt örömet, hanem a természetvédőknek is: a tervező minden megvásárolt házépítő szett után egy dollárt adományoz az ausztrál erdők védelmére és helyreállítására. 

Forrás: thisiscolossal.com
Nyitókép: tiny-treehouses.com

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked

Legnépszerűbb cikkek: