Ezekről a júliusi koncertekről kár lenne lemaradni

Javában tart a nyári koncertszezon, ami nem jelent mást, minthogy a hónapban is számtalan világsztár látogat hazánkba, na meg az ország legfelkapottabb előadói is hihetetlen show-kkal várják rajongóikat.

A júliust Tom Morello nyitja az Akváriumban, majd 2022 után újra hazánkban koncertezik a Five Finger Death Punch is, ahogy a Parkban színpadra áll a Take That, na és persze Beton.Hofi is. Az izgalmas hangzásvilág kedvelői Paolo Nutini előadását is élvezhetik majd, a nagy durranás pedig hónap végén érkezik Lenny Kravitz személyében. Mutatjuk az előttünk álló hetek legjobbnak ígérkező koncertjeit!

Tom Morello – július 1.

A Rage Against The Machine és a Audioslave gitárosának koncertjét márciusban jelentették be és július első napján már meg is hallgathatjuk őt az Akvárium NagyHallban. A Rolling Stones 2023-as, 250 zenészt felsorakoztató listája szerint minden idők tizennyolcadik legjobb gitárosa ezúttal szólóprojektjével érkezik Budapestre és biztosak lehetünk abban, hogy koncertjéről felejthetetlen élményekkel távozunk majd. A 2008-tól önállóan is tevékenykedő sztár ugyanis védjegyévé vált egyedi stílusával rendre lenyűgözi a közönségét és ez nem lesz másként az Akváriumban sem.

Jegyek: LiveNation

Take That – július 3.

Robbie Williams nélkül ugyan, de az értékéből semmit sem veszítve lép július 3-án a Budapest Park színpadára az évtizedek alatt háromtagúvá fogyatkozott Take That, akik repertoárjában olyan világsikerű slágerek szerepelnek, mint a Patience, How Deep Is Your Love vagy éppen a Pray. Így egy napra újra rajongó kislányokká válhatunk. Igaz, majd harminc évet kellett rájuk várnunk, de mint szokták mondani: jobb később, mint soha. Gary Barlow, Howard Donald és Mark Owen pedig nem csak a régi klasszikusokkal operál majd, hiszen novemberben megjelent, This Life című albumuk dalait is előadják majd „This Life Under The Stars” európai turnéjuk budapesti állomásán.

Jegyek: Budapest Park

Beton.Hofi – július 5.

Hogy ne csak a nemzetközi sztárokkal foglalkozzunk, cikkünkből semmiképp nem maradhat ki Beton.Hofi Tr1logy koncertje sem. Beton.Hofi a magyar zenei élet legüdébb színfoltjaként nemrégiben megjelent „0”, valamint a korábban óriási sikert aratott „comic sins” és „PLAYBÁNIA” mixtape-ek dalait is előadja július 5-én, a Budapest Park színpadán. Az biztos, hogy ez a nyár egyik legjobb koncertje lesz, erre pedig az előadó eddigi Parkos bulijai is elég garanciát jelentenek. „Aki esetleg lemaradt volna eddig, egy rövid összefoglaló: volt itt színpadon muskátli, alternatív batman-cosplay bevonulás, autó tetején dzsúdó-bemutató, crowdsurfing, bográcsgulyás, óriás-légvár-bagirafej, 10 000 + ember énekelte helyettem, hogy hogy megy haza az anyukájához és mi történik ott pontosan, ennek ellenére és némi ESŐ, illetve eső is” – írta Beton.Hofi az eseményhez, így ha még nincs meg a jegyetek rögtön váltsátok meg azt, mert aki lemarad, az most tényleg kimarad.

Jegyek: Budapest Park

Five Finger Death Punch – július 9.

De persze a hónapban egészen más irány is fókuszba kerül, amit júliusban a Papp László Budapest Sportarénában nem mások prezentálnak a magyar közönségnek, mint a Five Finger Death Punch. A Las Vegas-i zenekar egyébként 2022 után tér vissza Budapestre és koncertjükre olyan érdeklődés mutatkozott, hogy az eredetileg a Barba Negrába meghirdetett bulijukat hamarabb „nagyobbacska” helyszínre kellett költöztetni. A multi-platina eladásokkal rendelkező heavy metal banda világszerte tölti meg az arénákat, sőt a Metallica M72 turnéjának előzenekara is lett. A 2005-ben alakult 5FDP egyébként alapító tagjai között tudhatja Báthory Zoltánt, a magyar származású gitárost is, aki máig az együttes tagja és fő dalszerzője.

Jegyek: Live Nation

Paolo Nutini – július 21.

Paolo Nutini igazi őstehetség, aki mindössze tizennyolc éves volt, amikor öt albumra szóló szerződést írt alá az Atlantic Records-zal. Azt követően megjelent lemezei pedig sorra hódították meg a lemezlistákat, valamint népes rajongótáborra is szert tett. Legutóbbi, 2022-ben megjelent Last Night In The Bittersweet című albumával pedig megmutatta milyen sokszínű is tud lenni zeneileg. Ez utóbbit hamarosan élőben mi magunk is megtapasztalhatjuk, hiszen Nutini július 21-én színpadra lép az Akvárium Klubban. Mi biztosak vagyunk abban, hogy a közel húsz éves zenei karriert maga mögött tudó és még mindig csak harminchét éves zenész tavalyi veszprémi koncertje után a budapesti közönséget is meghódítja majd.

Jegyek: Live Nation

Lenny Kravitz – július 30.

Nem kisebb ikon érkezik július 30-án a Papp László Budapest Sportarénába, mint a karrierje során négy Grammy-vel kitűntetett Lenny Kravitz. A világsztár Blue Electric Light turnéját hozza el Magyarországra és abban biztosak vagyunk, hogy eszméletlen lesz a show-ja. Lenny Kravitz zenéje és stílusa egyaránt ikonikus, szóval ettől az élménytől kár lenne magunkat megfosztani.

Jegyek: Live Nation

Nyitókép: Live Nation

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: