Ezért nem viselte Katalin hercegné az eljegyzési gyűrűjét a legutóbbi hivatalos eseményen

A hercegné helyében a legtöbbünk soha nem akarná egy percre sem levenni a gyönyörű gyémántgyűrűt, amivel Vilmos herceg megkérte a kezét, és ami annak idején Lady Diana ujján ragyogott. Katalinnak azonban jó oka volt rá arra, hogy otthon hagyja.

Katalin hercegné a napokban a londoni Evelina Gyermekkórházba látogatott el, hogy részt vegyen a National Portrait Gallery kórházi programján. A rendezvény célja az volt, hogy bemutassák, milyen hatással vannak a művészetek a gyerekek felépülésére. Az esemény után azonban sokakban felmerült a kérdés, mi lehetett az oka annak, hogy Vilmos felesége ezúttal nem viselte jegygyűrűjét?

Katalin hercegné
Fotó: WPA Pool/Getty Images

A hercegné nem véletlenül hagyta otthon az ékszert, a kórházi protokoll része, hogy a látogatók belépés előtt részt vesznek egy alapos kéztisztításon, hogy biztosan ne vigyenek az intézménybe baktériumokat, éppen ezért azt szokták javasolni a dolgozók, hogy mindenki ékszerek nélkül érkezzen a vizitre. Ha bárki is kételkedne abban, hogy ez volt az egyetlen oka a hercegnének, akkor érdemes egy pillantást vetni az eseményen készült képekre: az arany karikagyűrűjét a kórház szigorú előírásai ellenére sem vette le.

Kate Middletonról egyébként mindenki tudja, hogy mennyire jószívű, figyelmes, és érzékeny a világban történő eseményekre. Tegnap például közzétették az angol királyi család közösségi oldalán, hogy a hercegné egy kiállítás számára megható portrékat készített két holokauszttúlélőről és azok családjáról.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által megosztott bejegyzés,

A 75 fotóból álló tárlattal a 75 évvel ezelőtt véget ért holokausztról emlékeznek meg.

Nyitókép: Samir Hussein/Getty Images

Legnépszerűbb cikkek: