Ezért várjuk a szeptemberben debütáló Poirot-filmet

Kenneth Branagh legújabb Agatha Christie adaptációjában ismét Hercule Poirot jár a dolgok végére. A szeptember 14-én debütáló Szeánsz Velencében hátborzongató jelenetekben és horrorelemekben sem szűkölködik.

A 2017-es Gyilkosság az Orient Expresszen és a tavaly megjelent Halál a Níluson után érkezik a harmadik Agatha Christie film, amit Kenneth Branagh rendez, és ő maga is bújik bele ismét kedvenc detektívünk, Hercule Poirot bőrébe.

Miről szól a Szeánsz Velencében?

A Szeánsz Velencében alapja Agatha Christie: Halloween Party című könyve. A thriller a második világháború utáni Velencében játszódik, mindenszentek estéjén. Poirot, aki már nyugdíjasként egyfajta önkéntes száműzetésben él Velencében, vonakodva bár, de részt vesz egy szeánszon egy kísértetjárta kastélyban. „Amikor az egyik vendéget meggyilkolják, a detektív az árnyak és a titkok baljós világába kerül” – írja a film szinopszisa.

Kik állnak a történet mögött?

A forgatókönyvet Michael Green írta, aki a másik két Poirotmozit is jegyzi, így akik az előző filmeket szerették, már sejtik, hogy mire számíthatnak. Judy Hoffman, Mark Gordon, Simon Kinberg, Ridley Scott és James Prichard mind visszatértek a produceri székbe, Lousie Killin pedig a film vezető producere.

Fotó: IMDB / 20th Century Studios

A film igazi sztárparádét ígér. Branagh mellett ugyanis a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Michelle Yeoh, Tina Fey, a Yellowstone-ból ismert Kelly Reilly, Kyle Allen, Camille Cottin, Ali Khan, Emma Laird, Riccardo Scamarcio, Jamie Dornan és Jude Hill.

Mit ígér az előzetes?

A film első előzetese április végén jelent meg, amiből sejthettük, hogy ez a Poirot-film már a horror műfajához közeledik. A nemrég megjelent második hivatalos előzetes pedig már a színészi játékot is középpontba helyezi. A két és fél perces rövidfilm alapján izgalmas és hátborzongató alkotásra számíthatunk, ami horrorelemekben sem szűkölködik, így a műfaj rajongói már tűkön ülve várják a bemutatót. A Szeánsz Velencében hazai premierje szeptember 14-én lesz.

Nyitókép: Haunting in Venice / 20th Century Studios

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: