Helen Mirren és Will Smith mellett több ezren aludtak a szabad ég alatt, hogy adományokat gyűjtsenek hajléktalanoknak

A kezdeményezéshez világsztárok is csatlakoztak

Több híresség is az utcán töltötte az éjszakát, hogy támogassa a World's Big Sleep Out elnevezésű mozgalmat. A kampány célja, hogy hajléktalanokat segítő jótékonysági szervezeteknek gyűjthessenek adományokat.

A szervezők szerint összesen körülbelül 50 ezer ember aludt a szabad ég alatt Londonban, Edinburgh-ban, Cardiffban, New Yorkban, Brisbane-ben, és Dublinban. A Worlds’s Big Sleep Out célja az volt, hogy összegyűjtsenek 38 millió fontot (azaz nagyjából 15 milliárd forintot) hajléktalanokat támogató szervezeteknek. Londonban például a kedvezőtlen időjárás ellenére is sokan aludtak kint, a Trafalgar téren 10 fok volt, és szakadt az eső.

„Minden ember, aki ma este itt van a hajléktalanok, és a menekültek bőrébe bújt. Olyasmit tapasztaltunk meg egy perc alatt, amit másoknak egész éven át el kell elviselniük” – mondta Louise Casey, a kezdeményezés egyik szervezője. A londoni önkénteseknek Helen Mirren olvasott esti mesét, és közben pedig a Travis zenélt. Az Oscar-díjas brit színésznő elmondta, borzasztóan aggasztja, hogy a hajléktalanok száma New Yorkban és Londonban is egyre növekszik.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Helen Mirren (@helenmirren) által megosztott bejegyzés,

A Time Square-en Will Smith tartott beszédet a résztvevőknek, és olyan hírességek is csatlakoztak az amerikai megmozduláshoz, mint például George Clooney és Leonardo DiCaprio. A World’s Big Sleep Out ötletgazdája Josh Littlejohn volt, aki számos jótékonysági program mellett még egy olyan reggeliző helyet is üzemeltet, aminek a teljes bevételét a rászorulók kapják.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Will Smith (@willsmith) által megosztott bejegyzés,

Nyitókép: Anadolu Agency/GettyImages 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

 

Legnépszerűbb cikkek: