Ezt a napszakot válaszd a sportoláshoz, ha több kalóriát égetnél

Ha már nagy nehezen ráveszed magad, biztosan te is azt szeretnéd, hogy igazán hatékony legyen az edzés! Elmondjuk, hogy melyik napszak a legideálisabb ehhez.

Ha lenne egy csodatabletta, amitől jókedvre derülsz, növeli a libidót és még a bőrödet is megszépíti, lecsapnál rá? Igen, akkor nagy szerencséd van, mert ez a csomag létezik, csak épp nem tabletta formájában. A mozgásnak számtalan pozitív előnye van, ezt nem győzzük eleget hangsúlyozni, mégis nehezen vesszük rá magunkat. De talán neked is segít átlendülni a holtponton, ha megtudod, mikor várhatod a legjobb eredményt a mozgástól.

A futócuccod legyen az első, amit reggel meglátsz!

A szakértők egyetértenek abban, hogy a legmegfelelőbb napszak a sporthoz a reggel. A magyarázat egyrészt a hormonrendszerben keresendő. Reggel ugyanis a férfiak és a nők esetében is magasabb a szervezet tesztoszteron szintje. Ez azt eredményezi, hogy ilyenkor könnyebb az izomépítés. A másik fontos érv a reggeli aktivitás mellett, hogy miután a szervezet éjszaka felemésztette tartalékait, a reggeli edzés során kénytelen az elraktározott zsírhoz nyúlni, vagyis a korai edzés hatékonyabb zsírégető. Sőt, kutatások bizonyították, hogy az edzés utáni órákban is további jelentős mennyiségű kalóriát éget el a szervezet.

Szavazzunk a reggeli edzésre!

A fenti érvek mellett fontos, hogy reggelente még semmi nem vonja el a figyelmedet, így nagyobb eséllyel veszed rá magad a sportra. Egy fárasztó nap után, sokkal csábítóbb a kanapé vagy a kedvenc sorozatod, éppen ezért, még reggel ess túl a nehezén. Ha sikerül, akkor ráadásul az alvásod minőségén is javíthatsz, de a reggeli sport abban is segít, hogy koncentrált és mentálisan fitt legyél egész nap. Ó, és azt tudtad, hogy a korai testmozgás jobban felébreszt, mint egy nagy bögre kávé?

Ennek ellenére is utálsz reggel edzeni? Íme pár tipp, ami segíthet!

1. Hagyd meg a szundit másoknak!

Sokkal könnyebb lesz elindulnod, ha amint megszólal az ébresztőd, kipattansz az ágyból, és nem gondolkozol semmin!

2. Mozgás előtt egyél egy-két falatot!

Bár sokáig nagyon népszerű volt az éhgyomorra való edzés, mi nem ajánljuk. Kell, hogy legyen valami, ami ad egy pici energiát reggel.

3. Készítsd elő az edzőruhád!

Vagy a jógamatracot. Teljesen mindegy, a lényeg, hogy legyen valami jel, ami arra figyelmeztet, eljött a napi sport ideje.

4. Ne hagyd ki a bemelegítést!

Mindegy, mikor sportolsz, a bemelegítés mindig fontos, megelőzheted vele a sérüléseket.

5. 30-40 perc untig elég!

Nem kell órákig edzened reggel, elég fél óra is ahhoz, hogy fittebben induljon a napod.

Nyitókép: Westend61/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: