Ezt az 5 előadót várjuk legjobban az idei TEDxLibertyBridgeWomen konferencián!

Egy nap decemberben, ahol a nőügyek kerülnek terítékre, nem is akármilyen formában: 22 bátor és briliáns nő és férfi mesél az idei TEDxLibertyBridgeWomen színpadán!

Lábas Viki

Bori ajánlásával – Évek óta követem a Margaret Island pályáját: amellett, hogy kedvelem a zenéjüket, nagyon szimpatikusnak tartom azt, ahogy az egyre növekvő rajongótábor és a szakmai elismerések mellett hihetetlenül közvetlenek tudtak maradni a közönséggel, és a sajtóval. Lábas Vikiék több interjúban is említették már, mennyire szeretik új kihívások elé állítani magukat: az énekesnő az évek során például állandó tagja lett a Red Bull Pilvaker csapatának, és ő a POKET egyik nagykövete is. De vajon mi a titka a sikersorozatának, és hogyan lépett túl az akadályokon, a nehézségeken? Kíváncsian várom, mit mesél ezekről Viki a tőle megszokott nyílt őszinteséggel!

Bódis Boglárka

Cinti ajánlásával – A TEDx előadók listáját böngészve azonnal felcsillant a szemem, amikor megláttam Bódis Boglárka nevét. Tudom, hogy a tehetség mellet óriási adag bátorság is kell ahhoz, hogy valaki saját divatmárkát alapítson – főleg Magyarországon -, éppen ezért azonnal felkeltette az érdeklődésemet az ő előadása. A magyar tervező munkáját azóta követem, amióta a KREA diploma kollekcióját bemutatta és kíváncsian várom, hogy jobban megismerjem őt és a történetét.

Ott Anna

Marcsi ajánlásával – Imádok olvasni. Most már. De úgy tíz évvel ezelőtt még tanácstalanul álltam a könyvesboltok és antikváriumok polcai előtt, mert képtelen voltam eldönteni, hogy a sok ezer történet közül melyikbe vessem bele magam. Ha manapság valaki hasonló dilemmákkal küzd, csak azt mondom neki: Kövesd Ott Annát, ha azokat a könyveket olvasod el, amiket ő ajánl, azzal nem foghatsz mellé.” Számomra Anna az igazi influencer, a szó abszolút jó értelmében, éppen ezért nagyon várom az ő előadását. 

Nyáry Luca

Csenge ajánlásával – Az előadók közül Nyáry Luca, slammert várom a legjobban, akit nemrég kezdtem el követni. Slam poetry-s előadókat néztem, amikor rátaláltam az egyik videójára, amivel rögtön belopta magát a szívembe. Luca olyan jól faragja a rímeket, fűszerezi humorral a szövegit, reflektál fontos, a társadalmunkat érintő kérdésekre és fogalmaz meg mély gondolatokat, hogy őt hallgatva azt érzem: én is ennyire bátran szeretném felvállalni a gondolataimat. Ráadásul a Vigyázat, törékeny! című első regényében a gyászfeldolgozás fontos állomásait tárja az olvasó elé, és kendőzetlenül ír a depresszió sötét oldaláról. Mi kell ehhez, ha nem bátorság?

Horányi-Pirók Panka

Edit ajánlásával – A régi hagyományainkhoz való visszatalálás már jó ideje foglalkoztat. 10 évvel ezelőtt az első szakdolgozatom írásakor a népmeséket kutatva jöttem rá arra, hogy minden visszafelé megy. Ha hisszük, ha nem, még mi magunk is, a szokásaink is. A slow életmód, a lelassulás jegyében kézzel készített képeslapot adunk postára karácsonykor, a nagymamám cekkerével indulok bevásárolni és előkotrom a szekrény aljából anya régi, lánykori ruháit. A néptánc művészete pedig vidéki lányként mindig is elvarázsolt. A nővérem tagja a cigándi Sarkantyús Néptáncegyüttesnek, (ezért is) igyekszem minél több fellépésükre ellátogatni és csodálom őket. Erő van bennük és szenvedély, és van abban valami (egészen jó értelemben véve) megborzongató, ahogy minden egyes dobbantásnál porzik a lábuk alatt a padló. Szóval jó a népi. De még mennyire. Ezért is várom annyira Horányi-Pirók Panka néptáncművész előadását.

Előadói portrék: TEDxLibertyBridgeWomen – Facebook-oldal

Nyitókép: TEDxLibertyBridgeWomen

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: