Ezt az okos trükköt vesd be, ha az új cipőd feltörte a lábad

A „kicsit szűk, de majd kitágul" esetekre

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy egy cipőboltban sétálva kiszúrtuk álmaink lábbelijét, innentől kezdve pedig semmi sem tántorított el a megszerzésétől. Még az sem, hogy már az első próbánál is elképesztően kényelmetlennek bizonyult!

Vérző sarok, vízhólyag, piros csíkok és horzsolások a lábfejen, összeaszalódott kis- és nagylábujjak – a jól ismert, fájdalmas tünetek, amelyek egy új cipő felavatása után jelentkezhetnek. Az egész napos viselet előtti próbakörök sajnos nem elegendőek ahhoz, hogy betörjük a lábbelit, így ha nem akarunk hazáig bicegni vagy ne adj isten mezítláb talpalni, érdemes tágítani rajta! Most egy gyors, hatékony trükköt mutatunk, hogyan dolgozd meg a kemény sarkú slip-onod vagy a passzos bokacsizmád.

Bevált praktika a bőr és műbőr cipők bejáratására:

  1. Vedd fel a legvastagabb zoknid: egy meleg otthoni csúszásgátlós darab vagy egy sízokni is szuper választás.
  2. Gyömöszöld bele a lábad az új cipődbe.
  3. Kapd elő a hajszárítót, állítsd a legalacsonyabb fokozatra és óvatosan melegítsd át a kényes területeket. Közben feszítsd szét belülről a lábfejeddel a cipőt. A hő hatására az anyag puhulni kezd, így könnyebben idomul a lábadhoz.
  4. Figyelj oda arra, hogy még véletlenül se érintsd a hajszárító műanyag csövét a cipő anyagához, nehogy túlmelegedjen a gép!
  5. Végül vedd le a cipőt, óvatosan taposs a lábfejeddel a sarokrészre, aztán a cipő orrára, közben pedig irányítsd ezekre a területekre a meleg levegőt.

Nyitókép: g-stockstudio/iStock / Getty Images Plus

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: