Ezt próbálja üzenni a macskád a füleivel

Képzeld, a cicák ezzel a testrészükkel is kommunikálnak!

Ha a macskák szemei ablakot nyitnak a lelkükre, akkor a füleik az érzelmeikről árulkodnak. A szakértők szerint a kiscicák fültartásukkal finoman utalnak arra, hogyan érzik magukat legbelül. Nos, azt már tudod, hogy bizonyos testhelyzetükkel mit üzen a kis házi kedvenced, de itt az ideje, hogy azt is megtudd, mit próbál elmondani neked a következő fültartásokkal:

Ezt üzeni, amikor hegyezi a fülét

Az Egyesült Államok Humán Társasága szerint ez a fültartás a cicánál a valami iránt való fokozott érdeklődést, az éberséget mutatja, de azt is jelentheti, hogy szimplán boldog a társaságodban. A különösen kíváncsi négylábúak gyakran hegyezik a fülüket, így koncentrálnak és hallgatják a környezetükben lévő legapróbb zajokat is.

Hátra, oldalra húzott vagy lelapított fülek

Az angol nyelvben úgy is hívják a cicáknál a fent leírt fültartásokat, hogy „airplane ears, azaz repülőgép fülek”. Ezek a kisállat felfokozott kedélyállapotára, dühre, ingerlékenységre vagy ijedtségre utalhatnak. A Cats International weboldal szerint a cicák egy általuk veszélyesnek talált helyzetben azzal próbálják meg védeni a fejüket, hogy hátrahúzzák a füleiket. Ugyanakkor az agresszívabb cicák így próbálják meg jelezni azt, hogy ez most nem a legalkalmasabb időpont az összebújásra.

Amikor a cica forgatja a füleit

Ez annak a jele, hogy a macskád valamire nagyon figyel, igyekszik minden zajt kiszűrni, és maximálisan használja a hallását. A Catster szerint a macskák fülében több mint két tucat izom van, így képesek ezt a testrészüket 180 fokban előre, hátra, felfelé és lefelé mozdítani. Szóval nem kell megijedned, ha a cicád a fülét gyorsan kezdi mozgatni, ez egy teljesen bevett szokás nála.

Forrás: womansworld.com
Nyitókép: spooh/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: