Ezt teszem az egészségemért: felülök minden új hóbortnak!

De hol marad a kitartás?

„Igyál sok folyadékot, kerüld a cukrot, vigyázz a zsíros ételekkel, lépcsőzz liftezés helyett, válaszd az organikus finomságokat!" Lassan úgy érzem, ellepnek az egészségmegőrző tanácsok! Persze én is figyelek, csak épp mindig másra.

Miután a lányok felsorolták a jól bevált szokásaikat, amikkel hozzájárulnak az egészségük megőrzéséhez, nekem is magamba kellett néznem. Azonban egy konkrét praktikát képtelen voltam megnevezni! Ne hidd, hogy én soha semmire sem fordítok gondot, ellenkezőleg: rengeteg tippet kipróbálok, a probléma csak az, hogy nem vagyok elég kitartó.

Vannak fellángolásaim. Ezeket a pillanat hevében mindig nagyon komolyan veszem, egészen pontosan egy hétig, aztán találok magamnak egy újabb hóbortot. Hányszor megfogadtam már, hogy minden nap megiszom két liter folyadékot! A dohányzást is időről időre abbahagyom, de pár nap után végül ismét rágyújtok. A vitaminszedés kapcsán szintén hamar elveszítem a lelkesedésem. A napi ötszöri kis étkezésekről pedig csak annyit, hogy eddig csupán gondolati síkon sikerült teljesítenem ezt a küldetést. Tudom-tudom, mindenkinek arra van ideje, amire csak szeretné, szóval nem is jövök a kifogásaimmal. Most ismét rádöbbentem, hogy nem vagyok elég kitartó – legalábbis, ha az egészségemről van szó. Az viszont biztató, hogy legalább foglalkoztat a probléma. A többiek kitartása ismét elgondolkodtatott és inspirált, ezért úgy határoztam, hogy lemondok a legnagyobb szenvedélyemről: a kávéról sok cukorral. A cukor elhagyásával már próbálkoztam, de sajnos a különböző édesítőszerek nem lopták be magukat a szívembe. El sem tudom képzelni mi történik, ha a jó kis feketémtől is megfosztom magam? Két dolog biztos: elvonási tüneteim lesznek, amiről ti értesültök majd először!

Nyitókép: Star Stock/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: