Ezüsttől a pöttyökig: a legnépszerűbb mikrotrendek őszre

Ezzel a négy őszi mikrotrenddel úgy tarthatod a lépést a divattal, hogy közben elég csak pár extrább ruhadarabbal frissíteni a gardróbod.

„A divat változik, a stílus örök” – tartja Coco Chanel örök érvényű mondása. Kifejezetten igaz ez a mikrotrendekre,  amik amilyen gyorsan jönnek, olyan gyorsan tűnnek el a divat térképéről. Azonban egy-egy ilyen extrább darabbal a már meglévő ruhatárunkat az aktuális trendekhez igazodva tudjuk frissíteni. A fenntarthatóság jegyében nem kell szezonról-szezonra teljes gardróbcserét végreehajtanunk, de ha imádjuk a divatot, ennek gyakran nehéz ellenállnunk. Mutatjuk az idei ősz legnagyobb mikrotrendjeit, amikkel te diktálod majd a divatot!

Ezüst minden mennyiségben

A plázák boltjaiban sétálva lépten-nyomon ezüst ruhadarabokra bukkanunk. A boltok kínálata ugyan stílusban sokféle, a lényeg csak, hogy minél jobban csillogjon. Tavaly a Michael Kors, a Gucci és az Altuzarra kifutóin is találkozhattunk ezekkel a ragyogó darabokkal, így borítékolható volt, hogy előbb-utóbb a fast fashionbe is begyűrűzik a trend. Elsőre talán ijesztő lehet egy ezüst nadrág, vagy éppen dzseki, azonban gondoljunk csak bele, hogy az őszi és téli szürkeségben mennyit javíthat a hangulatunkon egy-egy feltűnőbb darab. Az ezüst ragyogását könnyen megtörhetjük feketével és fehérrel, de ha mégsem vagyunk elég bevállalósak, idén egy ilyen színű táskát vagy cipőt is beújíthatunk anélkül, hogy nagyon keresnünk kellene.

Nadrág: zara.com 19995 Forint; Táska: zalando.hu/Pull&Bear 9995 Forint; Kabát: Bershka/About You 19995 Forint
Nadrág: zara.com 19995 Forint; Táska: zalando.hu/Pull&Bear 9995 Forint; Kabát: Bershka/About You 19995 Forint

Pöttyök

A Miu Miu őszi kollekciója újra feltette a térképre a pöttyöket. Ez a minta is egy nagy visszatérő, hiszen nem ez az első virágzása. Ez a klasszikus motívum egyébként időtálló, így a pöttyös ruhadarabokat az idei ősz végeztével sem kell a gardróbunk mélyére száműzni, idén viszont szemtanúi lehetünk az időtlen kedvenc feltámadásának. Legyen szó légiesen könnyed blúzokról és szoknyákról, pufidzsekikről vagy blézerekről, ezzel most nem nyúlhatunk mellé. Színekben szintén törekedjünk a klasszikusokra, feketére, fehérre és sötétkékre, inkább a sziluettekkel játsszunk. Minden alkalomra megfelelő, csak meg kell találnunk a hozzánk leginkább passzoló darabot. Egyszerre kölcsönöz trendi és szofisztikált megjelenést viselőjének.

Paris és Nicky Hilton pöttyösben a párizsi divathéten (Photo by Christian Vierig/Getty Images)

Kígyóminta

Az állatminták jönnek-mennek, hol eszméletlenül divatosak, hol pedig felhúzott szemöldökkel nézünk viselőjükre. Egy kis pihenő után idén visszatért a kígyóminta, amit a legnagyobb divatházak is prezentáltak kifutóikon. Idén egy kicsit finomabb megjelenést kapott, semlegesebb színekkel dolgoztak a tervezők, így mi is hasonló darabokkal találkozhatunk az üzletekben. Egy-egy ilyen printelt darabbal máris trendi megjelenést kölcsönözhetünk magunknak. Nem kell túlgondolni a szettet, a meglévő alapruhatárunk szinte bármelyik darabjához illeszthetjük.

Táska: Zalando/ALDO 23990 Forint; Blúz: AboutYou/Mango 18990 Forint; Szoknya: H&M 6995 Forint
Táska: Zalando/ALDO 23990 Forint; Blúz: AboutYou/Mango 18990 Forint; Szoknya: H&M 6995 Forint

Homokóra blézer

Az oversize és az extrán karcsúsított blézerek után most újabb trendi fazont köszönthetünk. Ezúttal nem a divat „húszéves szabálya“ tér vissza, hanem egészen az 1950-es évekig utazunk vissza az időben. Az idei nagy visszatérőt a Cholénak köszönhetjük. A homokóra sziluetthez, igaz, kicsit bevállalósabbnak kell lennünk, de cserébe elegáns és kifinomult szetteket állíthatunk vele össze.

INSTAGRAM/STYLESTALKER
INSTAGRAM/THESTYLESTALKER

Nyitókép: Christian Vierig/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: