Ezzel a recepttel nyűgözte le Vilmos herceg Katalint

Diana idősebb fia egy jótékonysági szakácskönyv megjelenése kapcsán árulta el a titkot, pontosan hogyan is készíti azt az ételt, amivel meghódította Kate Middletont az egyetemi éveik alatt.

Bár néha hajlamosak vagyunk elfelejteni, de a királyi család tagjai éppen olyan emberek, mint mi: például ők sem drága ajándékokkal próbálják elnyerni a választottjuk szívét, hanem azzal, hogy főznek neki. Vilmos herceg még azt is elárulta, pontosan melyik recept volt az, amivel ismeretségük kezdetén le akarta nyűgözni feleségét, Katalint. Diana idősebbik fia egy jótékonysági ügy miatt adta ki hódítása titkát, ugyanis egyik patronálja, a The Passage kiadott egy receptkönyvet „A Taste Of Home” címmel, melyben az Egyesült Királyság vezető séfjei és számos híresség is közreműködött. A kötet a hajléktalanoknak segítő szervezet fennállásának 40. évfordulója alkalmából jelent meg, amelyhez Vilmos az előszó megírása mellett többek között a bolognai spagettije receptjével járult hozzá. Ez az az étel, amit akkor készített, amikor a St. Andrews-i Egyetemen megpróbálta elcsábítani Kate-et főzőtudományával. Katalin egyébként azt mondja, máig előfordul, hogy a herceg készít nekik valamit otthon – de főleg a reggeli a specialitása. Vilmos pedig előszeretettel viccel azzal, hogy ő inkább teát tud főzni, felesége ugyanis sokkal profibb nála.

Egy biztos, ez a bolognai spagetti elvarázsolta magát Katalint is, ezért megosztjuk veled a receptjét – hátha neked is szerencsét hoz majd!

Bolognai spagetti – Á la Vilmos herceg
Hozzávalók:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 30 gramm vaj
  • 1 nagy fej apróra vágott hagyma
  • 1 répa megpucolva, felszeletelve
  • 2 szár aprított zeller
  • 350 gramm legjobb minőségű sovány marhahús (darált)
  • 250 milliliter száraz fehérbor
  • 120 milliliter tej
  • 1 csipet frissen őrölt szerecsendió
  • 1 konzerv apróra vágott olasz paradicsom (400 g)
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • 250 gramm spagetti vagy bucatini
  • 50 gramm frissen reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem, só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
  1. A szósz elkészítéséhez melegítsd fel az olajat és a vajat egy nagy lábasban, majd közepes lángon addig pirítsd rajta a hagymát, amíg meg nem puhul. Ezután add hozzá a répát és a zellert, pár percig hagyd főni, de közben ne felejtsd el kevergetni.
  2. Villa segítségével morzsold szét a darált húst, majd öntsd ezt is a lábasba. Kevered össze és főzd addig, amíg a hús rózsaszínű nem lesz. Figyelj arra, hogy ne barnuljon meg!
  3. Ezután öntsd hozzá a bort és főzd, amíg el nem párolog.
  4. Vedd alacsonyabbra a hőfokot, keverd hozzá a tejet és a szerecsendiót. Közepes lángon főzd addig, amíg a sűrűbbé válik a szósz.
  5. Tedd bele a paradicsomkonzervet és a pürét, fűszerezd sóval és borssal. Hagyd fedő nélkül lassú tűzön főni 3 órán keresztül, de időről-időre keverd meg.
  6. Amikor a szósz elkészült forralj fel egy nagy fazék vizet, ezután mehet bele egy teáskanál só. Majd tedd a tésztát a vízbe, alaposan keverd meg egy fakanállal és főzd a csomagolásán előírt ideig.
  7. Miután elkészült a tészta, alaposan szűrd le és oszd szét 4 tányérra, ezután minden adaghoz tegyél a forró mártásból és szórj friss petrezselymet a tetejére. A parmezánt egy külön kis edényben tálald.

Forrás: Daily Mail
Nyitókép: WPA Pool/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

 

Legnépszerűbb cikkek: