Ezzel az alkalmazással a telefonod lesz a személyi stylistod

Okostelefon, mint divattanácsadó

Már megint nem tudod, mit vegyél fel? Csak kérdezd meg a telefonod, mit gondol az outfitedről - a legújabb alkalmazás segít abban, hogy elkerüld a divatkatasztrófákat.

Az idei Golden Globe-gála remek példa arra, hogy még a legnagyobb sztárok is hajlamosak egy-egy ruhaválasztás során mellényúlni. Pedig őket sminkesek, fodrászok és stylistok hada veszi körül, nem úgy, mint az átlagembert. Biztosan veled is előfordult már, hogy a gardróbod előtt állva elgondolkodtál azon, mi járt a fejedben, amikor egy olyan ruhát vásároltál, ami évek óta csak a helyet foglalja a szekrényedben? A tavalyi karácsonyi buli képeit pedig inkább látni sem akarod és azt a szörnyű szettet egy életre kitörölnéd az emlékezetedből…

A személyi tanácsadás új fejezete

A rohamosan változó trendek, a különböző stílusok rengeteg lehetőséget tárnak eléd – pont ez az egyik oka annak, hogy olyan nehéz az ezerféle kínálatból választani. Még szerencse, hogy van segítség, ha elakadnál!  A személyi styliston kívül ugyanis mostantól a Wishi alkalmazást is igénybe veheted, ahol híres és elismert divattanácsadók adnak tippeket, mit vegyél fel (természetesen nem ingyen). A stílusod meghatározása után három stylistot ajánl az app – akik New Yorktól Milánóig bárhol élhetnek – és ezután kiválaszthatod, melyiküktől szeretnél tanácsokat kérni. Az utolsó feladatod eldönteni, hogy melyik havi csomagra (40 és 90 dollár) szeretnél előfizetni és már indulhat is a munka. A személyi stylistod moodboardokkal és ruhaajánlóval is készül neked, a nagyobb csomagban pedig akár telefonon is beszélgethetsz vele.

A telefonod megmondja a tutit

Ha azt hitted, hogy ennél modernebb nem lehet egy stílustanácsadás, akkor kapaszkodj meg – a legújabb, Fashion++ nevű alkalmazás segítségével ugyanis a saját telefonod lát el divattippekkel! Az app mesterséges intelligencián alapuló algoritmusokat használ és adatbázisa több mint 10 000 fotót tartalmaz, amiket különböző divat tematikájú weboldalakon osztottak meg. A fejlesztők különböző outfitekből összeállított kollázsokat is készítettek, amik abban segítik az alkalmazást, hogy felismerje az össze nem illő szetteket. Így a feltöltött saját képedet is azonnal kiértékeli és ha szükséges javaslatot tesz arra, legközelebb milyen apró változtatással tedd divatosabbá a szettedet.

Nyitókép: Edward Berthelot / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: