Fájdaloműző masszázs a gyógyulásért: ez a speciális terápia segíthet, hogy ne kelljen együtt élni a fájdalommal

A terápia kideríti a fájdalom okát, és a probléma aktív megoldásra törekszik.

Bármilyen fájdalomhoz hozzá lehet szokni egy idő után – mondták nekem többen is az elmúlt hetekben, utalva arra, hogy az évek óta tartó féloldalas terhelést nem bírta tovább a szervezetem, és kényszerpihenőre küldött. De én nem vagyok ennyire mazochista, sőt kifejezetten alacsony a fájdalomküszöböm. Ezért az első pár nap sokk után, amikor egyértelmű lett, hogy ahogy egyik pillanatról a másikra jött, úgy nem fog elmúlni a fájdalom, feltérképeztem az alternatív lehetőségek széles választékát. Egyébként való igaz, egy idő után mindenhez hozzá lehet szokni, de miért kellene a fájdalomhoz is? A szervezet szerencsére okosan ki van találva, minden fájdalommal jelez és üzen, hogy itt bizony valamit tenni kell.

Nem kell együtt élni a fájdalommal

Először manuálterápiára jártam, ami sokat segített, és ott kaptam útravalóul, hogy legyek türelemmel és hosszútávban gondolkodjak, amihez az első és legfontosabb lépés, hogy keresek egy jó masszőrt. Na, de miről ismerszik meg a jó masszőr? Mert voltam jópárnál az elmúlt években, de nem éreztem átütőnek az eredményt.

Suba Bernadettre teljesen véletlenül találtam rá, de ebben az esetben is beigazolódott, hogy véletlenek tényleg nincsenek. Az elmúlt két hónap megpróbáltatásai után ő volt az első, akitől úgy jöttem el, hogy végre megvan az a kezelés és az a szakember, akit kerestem. Bernadett bábaasszony nagyanyja mellett tanulta meg a segítő szándék és a gyógyítás fontosságát, de először spirituális téren mérette meg magát. „Mindenhol mindenkivel hamar megtaláltam a közös hangot, az emberek hallgattak a véleményemre, úgy tűnt, hogy ez az irány lesz az utam. Sokáig foglalkoztam lélekgyógyászattal, de a holisztikus szemléletmód megismerése ráébresztett arra, hogy a test felé is forduljak. Főleg, hogy egy idő után azt éreztem, hogy nagyon átveszem a páciensem problémáit. Amikor az esti főzésnél is az ő lelki gondjaikon törtem a fejemet, akkor éreztem, hogy ez nem lesz nekem való hosszútávon” – meséli a kezdetekről.

Suba Bernadett fotó: fajdalomuzo.hu

A lelki síkot elengedte, viszont a gyógyítást nem, így kezdett el különböző masszázstechnikákat megtanulni. A tanulásba, képzésekbe annyira beleásta magát, hogy meg sem állt 23 módszerig.

Minden módszer jó volt és hasznos, de mindig maradt hiányérzetem. Ráadásul az elején annyira nem hittem magamban, hogy csak ismerősöket, és azok ismerőseit kezeltem. A pozitív változások után ők győztek meg arról, hogy végre a helyemen vagyok, és van igény arra, a komplexitásra, amit tudok.  Tizennégy éve a testen keresztül ható, természetes gyógymódok és terápiák alkalmazásai töltik ki életem. Folyamatosan tanulok és fejlesztem magam. A megelőzés és a gyógyulás lehetőségei végtelenek, így valószínűleg két élet is kevés lenne ahhoz, hogy mindent tudjak, amit szeretnék. Azért tanultam meg ilyen sokféle technikát, mert mindig a tökéletes módszert kerestem. Gyorsan rájöttem, hogy maga a test és élettana tökéletes, de nem létezik olyan módszer, ami mindenkinek egyformán hatásos. Nincs két egyforma ember, nincsenek egyforma fájdalmak, mindenkinek máshol van a jobbulás kulcsa”.

Fájdalom ellen fájdaloműző masszázs

Rengeteg tanulás után született meg a Fájdaloműző Suba Masszázs, ami több masszázstechnikából és tizennégy év munkájából, tapasztalatából tevődik össze, mindenkinek személyre szabottan. A fájdaloműzés természetesen nem jelent fájdalommentességet, de akinek gyulladás vagy letapadás van a szervezetében, az pontosan tudja, hogy wellness programmal vagy simogatással ilyenkor nem lehet tartós eredményt elérni. Bernadett nem is árult zsákbamacskát, nem ígérte, hogy kellemes kezelésben lesz részem. Viszont minden percben éreztem, hogy maximálisan figyel rám, ha jeleztem, hogy egy-egy fogás túl erős volt, akkor rögtön visszavett egy kicsit, és még elnézést is kért. Elsőként felmérte a terepet, ahogy fogalmazott „udvarolok egy kicsit, hogy megismerkedjek a problémával”, majd határozott mozdulatokkal célirányosan masszírozott. De a komplett eszköztárát is bevetette, többek között köpölyt és masszázspisztolyt is használt, és folyamatosan jelezte, hogy mit miért csinál.

S bár voltak olyan pillanatok, amikor üvölteni tudtam volna, vagy éppen könnyes lett a szemem, az első perctől az utolsóig azt éreztem, hogy biztonságban vagyok. Még másnap is erős izomlázam volt, de a korábbi fájdalom helyett csak egy-egy fogás helyét éreztem. A közérzetem viszont szinte elmondhatatlan mértékben javult, a nyakamat pedig könnyedén el tudom forgatni minden irányba. Ami így leírva nem tűnik nagy mutatványnak, de a masszázs előtt még nem ment.

Nyitókép: Guido Mieth/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: