Február 13-a a legjobb barátnők napja: ünnepeld a Galentine’s Day-t!

A csajok napja 2010-ben robbant be a köztudatba a Városfejlesztési osztály című vígjátéksorozat egyik részében – azóta évről-évre egyre többen írják be a naptárukba ezt az ünnepet.

A Valentin-nap talán az egyik legmegosztóbb ünnep a világon: nemcsak a szinglik, hanem a párok között is akadnak olyanok, akik bojkottálnák, míg mások alig várják a február 14-et. Ha te sem tartozol a rajongók közé, akkor ajánlunk neked egy kapcsolati státusztól teljesen független ünnepet, amit a legjobb barátnőiddel tölthetsz: ez a Galentine’s Day, azaz a (barát)nők napja.

via GIPHY

A fogalom 2010-ben bukkant fel a Városfejlesztési osztály című sitcomban, méghozzá az Amy Poehler által megformált Leslie Knope ötleteként:

 „Minden február 13-án a barátnőimmel együtt otthon hagyjuk a férjeinket és a pasijainkat és elmegyünk reggelizni. A nők ünneplik a nőket” – mondta a sorozatban.

A Galentine’s Day csak egy vicces sitcom epizódnak indult, de mára már egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Egyre több nő szervez csajos napot, hogy megünnepeljék a barátságokat és a barátnőket, akik legalább annyira fontos szerepet töltenek be az életükben, mint a partnerük. Ráadásul február 13-án az sem számít, ha szingli vagy. Hiszen, tudod, van, hogy a szerelem jön-megy, de az igaz barátok mindig ott állnak melletted, ezt pedig érdemes megköszönni egymásnak.

via GIPHY

Leslie és barátnői egy gofrizós-mimózás brunch-ot vezettek be hagyományként, de a Galentine’s Day-nek nincsenek szabályai: rendelhettek a kedvenc éttermetektől, kipróbálhattok egy új receptet, elmehettek túrázni, megnézhettek egy girlpower filmet, de az is jó, ha közösen tartatok egy digitális-detox napot – a lényeg az, hogy együtt legyetek!

Nyitókép: NBC/Getty Images

Legnépszerűbb cikkek: