Február 27-én megérkezik a mozikba a Zárójelentés, Szabó István új filmje

Már megjelent a plakátja is!

Az Oscar-díjas rendező újra legfontosabb alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal és Koltai Lajos operatőrrel dolgozott együtt.

Az Oscar-, Golden Globe-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező, Szabó István hosszú szünet után új filmmel jelentkezik, melyen korábbi alkotásaihoz hasonlóan ismét Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal és Koltai Lajos operatőrrel dolgozott együtt. A Zárójelentés forgatókönyvét maga Szabó István írta, producerként pedig Sándor Pál és Tőzsér Attila csatlakoztak hozzá. A film február 27-én érkezik meg a mozikba, és már megjelent a plakátja is!

Fotó: InterCom

A Zárójelentés főhőse egy elismert kardiológus, Stephanus professzor (Klaus Maria Brandauer), aki váratlan nyugdíjazása után sem akar elszakadni hivatásától. Úgy dönt, hogy visszaköltözik szülőfalujába, és körzeti orvosként dolgozik majd tovább. Otthon újra találkozik legjobb barátjával és gyermekkori szerelmével, ráadásul kisstílű politikai csatározásokba is belekeveredik. Végül kénytelen lesz megtanulni a saját kárán, hogy csak akkor győzheti le a múlt kísérteteit, ha szembenéz velük. A film plakátján Stephanus professzor arcát a kétségek és a bizonytalanság gyötri a múlt nehézségei és a jelen félelmei miatt – ezzel pedig hűen tükrözi is a Zárójelentés hangulatát.

Klaus Maria Brandauer mellett olyan kimagasló magyar színművészek szerepelnek Szabó István új rendezésében, mint Udvaros Dorottya, Elek Ferenc, Martinovics Dorina, Kerekes Éva, Csákányi Eszter, Szirtes Ágnes, Csomós Mari, Andorai Péter, Orosz Ákos és Börcsök Enikő.

Nyitókép: InterCom

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: