Az őszi-téli hónapok legmerészebb sminktrendjével minden szetted izgalmassá teheted

Elég bátor vagy ahhoz, hogy csatlakozz a fekete rúzst viselők klubjához? Ha igen, akkor ennél jobb alkalmat nem is találhatnál, hogy felkenj egy sötét színt!

A vörös rúzs igazi klasszikus, amire mindig számíthatunk, ha egy önbizalom-bombára van szükségünk vagy szeretnénk felpezsdíteni a megjelenésünket. De mi a helyzet a fekete színnel? Hasonlóan látványos eredményt érhetsz el vele, ráadásul az őszi-téli hónapokban kifejezetten hangulatossá teheted az outfitjeidet. Kétségtelen, hogy egy kis bátorságra szükség van ahhoz, hogy egy ilyen karakteres rúzzsal lépj ki az utcára – ezért egyszerűen nem való mindenkinek. De ha felkeltette a kíváncsiságod, érdemes egy esélyt adni neki. Hiszen olyan stílusikonok tették már le mellette a voksukat, mint például Rihanna.

A barbadosi szupersztár sötét rúzsok iránti rajongása is közrejátszott abban, hogy a sötétlila és sötétbarna, illetve a fekete rúzs egyre népszerűbb a Z generáció körében. Az énekesnő számtalanszor viselte ezt az árnyalatot a vörös szőnyeges eseményeken, a koncerteken és különböző fotózásokon. Sőt, 2018-ban piacra dobta a Fenty Mattemoiselle rúzskollekciót, amelynek egyik legnépszerűbb darabja a matt fényű, fekete színű Clapback rúzs volt. „Imádom a fekete rúzst. Szerintem merész, feltűnő, a maga módján mégis nagyon szép hatást kelt. Egyike azoknak a színeknek, amelyektől sok ember tartózkodik, de ha egyensúlyban van a smink többi részével, akkor azt gondolom, elképesztően gyönyörű” – mondta Rihanna. 

Ahogyan az énekesnő is utalt rá, fontos, hogy a fekete rúzs mellé ne készíts erőteljes szemsminket. Használj egy kis bronzosítót, highlightert és szempillaspirált – így biztosan nem esel túlzásba, és a fekete ajkaid lehetnek a középpontban. Íme néhány kép, amiből inspirációt meríthetsz.

Forrás: Glamour UK
Nyitókép: Fotó: Christopher Polk/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: