Meg tudod oldani ezt az 5 gyerekrejtvényt? Az utolsó csak az emberek 17%-ának sikerül!

Napi 5 perc fejtörés

Nagyon izgalmas és nem túl egyszerű feladványokat mutatunk neked. Az utolsót állítólag csupán az emberek 17%-a képes megoldani. Neked sikerül?

Ma is hoztunk neked pár fejtörőt, hogy kreatív gondolkodásra ösztönözzünk, és legalább pár percre kiszakítsunk a munkahelyi pörgésből. Ne feledd, a gyakori rejtvényfejtés, feladatmegoldás edzi az elméd, és fejleszti a problémamegoldó képességedet. Miért ne vágnál bele?

Nem is olyan egyszerű feladványok ezek!

A következő fejtörőket állítólag gyerekeknek fejlesztették ki, viszont korántsem tűnnek gyerekjátéknak. Néhány feladványnál mi is rácsodálkoztunk a megoldásra. A kor előrehaladtával a gondolkodásunk egyre merevebbé válik, mondhatni beszűkül. Ez az oka annak, hogy a gyerekek általában jobban teljesítik ezeket a fejtörőket a felnőtteknél. Most tehát letesztelheted, hogy olyan fiatal-e még az elméd, akár egy gyereké.

Minden feladat megoldásához 20 másodperc áll rendelkezésedre. Ha mégis több időre van szükséged, állítsd meg a videót, és csak akkor indítsd újra, ha sikerült rájönnöd a helyes válaszra.

Íme a videó:

  1. Két ember sakkozik. 5 játszmán vannak túl, és mindketten 3-3 győzelmet zsebeltek be. Ez hogyan lehetséges?
  2. 50 db csokis bonbon van a dobozban. Ebből 30-ban van karamellás töltelék, 25-ben kókuszos, 10 pedig karamellás és kókuszos is egyben. Emellett van néhány bonbon, amely csak simán csokoládés, töltelék nélkül. Melyik diagram ábrázolja helyesen a bonbonokat? (A videón 2:05-nél látod az opciókat.)
  3. Egy üveg víz és egy tábla csoki együtt 11$-ba kerül. A csokoládé 10$-ral drágább, mint a víz. Mennyibe kerül az üveg víz?
  4. Találd ki, melyik betű hiányzik! MTW ? FSS. Ez némi angoltudást igényel, így magyarra fordítjuk a betűsort: HKSZ ? PSZV. Így már könnyebb, igaz?
  5. Hány lyuk van ezen a pólón?

 

Megoldások:

  1. Nem egymás ellen játszottak.
  2. A B-diagram. Ez egy egyszerű matekpélda. A karamellásokból és a kókuszosokból is ki kell vonnunk azt a 10-et, amely vegyes ízű. Így 20 csak karamellás és 15 csak kókuszos marad, plusz a 10 vegyes. Ez 45, tehát a sima csokisból csak 5 darab van. Így jön ki az 50 bonbon.
  3. 0,5$-ba, azaz 50 centbe kerül egy üveg víz. Egy egyismeretlenes egyenletrendszerrel könnyen megoldhatod a feladványt. Tekintsd a víz árát x-nek, így a csoki ára x+10. Tehát x+x+10=11. Végezd el a számítást, majd ellenőrizz.
  4. A hiányzó betű a T, hiszen ezek a hét napjai. Ez némi angoltudást igényel. Viszont, ha a magyar változatot csináltad, akkor a Cs a helyes válasz.
  5. A karoknál, a nyakrésznél, a póló alján, illetve a közepén is van lyuk, utóbbiból 2. Igaz, ez csak 6, viszont mivel átlátsz a lyukakon, így a pólónak nem csak az eleje, de a háta is ki van vágva, ami plusz két lyukat jelent. Tehát 8 lyuk van rajta.

Mennyit sikerült megoldanod?

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: