Felejtsd el a drága arckezeléseket, a ráncok ellen vesd be az arcjógát!

Biztosan nem bírod ki nevetés nélkül!

Az arcizmok bénítása helyett itt az idő, hogy felélénkítsük őket. A Koko Hayasi nevéhez fűződő technika segítségével felveheted a harcot a bőröregedés látható jeleivel szemben!

A méregdrága kozmetikai kezelések helyett (vagy, ha valaki annyira ragaszkodik hozzájuk, akkor mellett) próbáld ki az arcjógát, ami több szempontból is ígéretesnek tűnik. Egyrészt bárhol és bármikor elvégezheted a gyakorlatokat – feltéve, hogy nem zavar, ha a körülötted lévők kicsit furcsán néznek rád -, ráadásul edző nélkül is belevághatsz! Az Instagramon és YouTube-on számos videót találsz a témában, amelyekkel bátran elindulhatsz a tónusosabb, ráncmentesebb arc felé vezető úton.

Úttörő

A módszer – miért is nem lepődünk meg – Japánból származik, az arcjóga egyik világszerte elismert jógija pedig nem más, mint a Kardashian show-ból is ismert Koko Hayasi. „Az arcjógában alapvetően két csoportra osztom a gyakorlatokat. Az első csoportba tartoznak azok, amelyek felélénkítik az alvó izmokat. Az alvó izmok közé tartoznak például az orca és az alsó szemhéj körüli izmok. A másik csoportba tartoznak azok a gyakorlatok, amelyekkel a sokat használt izmok ellazítására törekszünk. A homlok, a száj körüli izmok, illetve a szemöldök izmai bizony megérdemlik a pihentető relaxálást” – mondja Koko. Biztosan neked is mondta már az anyukád vagy a nagymamád, hogy ne ráncold a homlokod, mert úgy marad. Nos, ez az intelem cseppet sem alaptalan, a gyakran használt arckifejezés ugyanis formálja az arcot. Az arcjóga arra is jó, hogy feloldjuk a megkövült mimikát. 

Arcjóga Kokoval

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Koko Hayashi (@faceyogawithkoko) által megosztott bejegyzés,

A jógi Instagram oldalán számos tippet és praktikát találhatsz az arcjógával kapcsolatban. Mi tuti kipróbáljuk, és te?

Nyitókép: JRP Studio/Shutterstock
(health.com)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: