A Felelős Gasztrohős kapta a Highlights Of Hungary fenntarthatósági különdíját

A „Felelős Gasztrohős - RAKUN dobozközösség” projekt célja a környezettudatos, felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetvédelmi törekvéseinek segítése.

2021. február 25-én hirdették ki az idei Highlights of Hungary díjazottjait. A non-profit kezdeményezés kiemelt partnere idén is a magyarországi KPMG volt. Az együttműködés mögött az egyének, a civilek és a küldetésvezérelt vállalatok közötti értékközösség húzódik. A nagykövetek, a jelöltek, a szavazók és a KPMG is egyetértett abban, hogy a párbeszédet, egymás ötleteinek elismerését és a különböző területeket összekapcsoló közösségeket támogatják.

Az idei Highlights of Hungary az eddigi legszélesebb körből vonultatott fel olyan kezdeményezéseket, amelyek a maguk kategóriájában mind üdítően újszerűnek hatnak, legyen az egy problémának a megoldása, valamilyen kulturális vagy sportteljesítmény, esetleg ezidáig tátongó piaci rés betöltése. „A Highlights of Hungary küldetése mentén és nagykövetek ajánlása által több tucat olyan szereplőre leltünk, akik rendkívül izgalmasan, az ember és jövőnk középpontba állításával kezelik a kortárs kihívásokat” – magyarázza Liptay Gabriella, a KPMG marketing és kommunikációs igazgatója, aki egykori nagykövetként egyénként is HoH ügye mögé állt az előző években. „Közös jellemzőjük, hogy bátran lépnek ki a keretek közül. Tevékenységük távlati célja minden esetben a közjó, eközben kiteljesednek és sikeresek.”

KPMG idén negyedszer nyújtotta át azt a fenntarthatósági különdíjat, amelyet korábban a Logiscool, a Gloveye, 2020-ban pedig a Van Helyed Alapítvány kapott meg. Ezt 2021-ben a Felelős Gasztrohős – RAKUN dobozközösség projektnek ítélte a cég szakmai bizottsága. A csapat által kialakított kritériumrendszernek országszerte már több mint 50 vendéglátóhely felel meg. Ezek alkotják a Felelős Vendéglátóhelyek hálózatát. Számos sikeres lakossági kampányt valósítottak meg, köztük a Szívószálmentes augusztust, vagy a Töltsd velünk a júliust. Valamint elkészítették Magyarország superfood térképét is. Legújabb, RAKUN Dobozközösség projektjükkel segítenek felvenni a harcot az egyszer használatos műanyag elviteles dobozok ellen az éttermeknek és a vendégeknek egyaránt. Azt üzenik, hogy mindenki lehet hős. És falatonként képesek vagyunk megváltoztatni a világot.

Forrás: Sajtóközlemény
Nyitókép: Felelős Gasztrohős/Highlights Of Hungary

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: