Felfedeztük a város legjobb élőzenés helyeit

Mozdulj ki!

A nyári szabadtéri italozások zenéért kiáltanak. Éppen ezért körbenéztünk, hogy mi a helyzet a városban élőzene fronton. Őrületesen jó dolgokat találtunk, itt az ideje, hogy belevessük magunkat a nyáresti zenés mulatságokba!

Csendes, ülős nyári estékre – If Café Jazz Club

Megvan neked is az a tipikus, munka utáni andalgós hangulat? Na, ilyen napokon a legjobb ötlet a Ráday utca felé venni az irányt és meg sem állni az If Café Jazz Club teraszáig. Kikérni egy jéghideg fröccsöt, és élvezni, ahogy a tarkónkon keresztül szétárad a testünkben az a különleges boldogság, amit csakis a bor és a jazz kettőse képes kiváltani. Az If-ben minden este jazz muzsika szól, ráadásul a különféle formációk tolmácsolásában élvezhetjük ezt a csodálatos műfajt.

Hol? 1092, Budapest Ráday 19.

Bohó chill – Zsiráf – Lépcső Akusztik

Az urbanisták mekkája a Zsiráf, ami A Nyugati pályaudvar és a modern Eiffel tér Irodaház (ami egyébként a város legismertebb építészirodájának, a Finta Stúdió munkája) közötti téren mondanám, hogy bújik meg, de lévén óriási placcról van szó, a megállapítás nem lenne helytálló. Szóval jobb helyet keresve sem találnánk a szabadtéri chillezéshez, szerencsére a Zsiráf volt olyan kreatív és kiaknázta a helyben rejlő lehetőségeket, és szuper akusztikus koncerteket szervez egész nyáron. Ismert fellépőkkel találkozhatunk, színvonalas zenét hallgathatunk, miközben körbevesz minket az igazi, 21. századi Budapest. Na, menjünk is!

Hol? 1062, Budapest Teréz körút 53.

Az esti bulira hangolva – Akvárium Klub Terasz

…viszem a mindörökké Moszkva, Moszkva teret.” Valahogy így vagyunk mi is a Gödörrel, mint Erdős Virág a Moszkva térrel. De mindegy is, emelkedjünk felül a név problematikáján és örüljünk annak, hogy az Akvárium Klub teraszán egy hűs aperol mellett élvezhetjük például a Random Trip őrületesen jó muzsikáját is. A klubélet legkedveltebb előadói pendítik a húrokat hétről hétre, nekünk meg más dolgunk sincs, mint ellazulni és kiengedni a fáradt gőzt. Aztán továbbállni, és tombolni hajnalig! Indulhatunk?

Hol? 1051, Budapest Erzsébet tér 12. 

Fantasztikus ízek és a multikulti – Intercontinental – Live on the Terrace

Erről az eseménysorozatról egyelőre csak kevesen tudnak, pedig elképesztően jó! Az Intercontinental csapata idén is kitett magáért: csütörtökön forró latin zenére rophatjuk, akár föl-le a korzón, pénteken jazz muzsika szórakoztatja a nagyérdeműt, szombaton pedig az esti buli előjátékaként DJ adja a talpalávalót. Az exkluzív helyszínhez exkluzív étel és italkínálat dukál. Az ételek terén olyan BBQ-t kóstolhatunk, ami után mind a tíz ujjunkat megnyaljuk. Az ízélményért a Green Egg nevű grilleszerkentyű és a szálloda híres séfje, Gullner Gergő a felelős. Ráadásul, olyan kreatív koktélokat kóstolhatunk, amelyek mind egy-egy magyar találmány dicséretét zengik! Ki ne hagyjátok a Rubik-kocka fantázianevű finomságot, amelyhez egy kis játékélmény is jár.

Hol? 1052, Budapest Apáczai Csere J.u. 12-14

Klasszik hétköznapi megőrülés a Duna szomszédságában – Raqpart

Aki szereti a zsongást, annak feltétlenül a Raqparton a helye, ahol simán elcsíphet egy-két komolyabb fellépőt is, például Varga Viktort. És kell-e jobb kilátás, mint az esti Duna és a fölötte átívelő Lánchíd? Szerintünk nem. A hely az idei nyár egyik legkedveltebb buli helyszíne lesz, ez már garantált.

Hol? Budapest 1051, Jane Haining Rkp. 

Nyitókép: martin-dm/E+/Gettyimages

Fotók: A helyek Facebook-oldalairól

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: