Felszabadult és szikrázóan boldog időszak előtt állunk: ezt üzenik a csillagok decemberben

Kíváncsi vagy, mit tartogat a hónap utolsó hónapja? Az újhold rengeteg üzenetet küldött nekünk, minden csillagjegynek megvan a feladata, amivel a jövő évet a maga javára fordíthatja.

Nekünk is elég nehéz feldolgozni, hogy beléptünk az év utolsó hónapjába, és néhány hét múlva itt a karácsony is. Az ünnep időszak az év egyik vitathatatlanul legkaotikusabb része, de egy ilyen év után, mint az idei, mindenre fel vagyunk készülve. Azonban az év végét meghatározó csillagállásoknak köszönhetően most mindannyiunknál beköszönt a boldogság és vidámság időszaka. Tapasztalásaink beérnek, és egy új ember kezd megszületni belőlünk. Új lelki korszak kezdődik, amelyben a feltétlen szeretet lesz a mérvadó.

Tervezz és őrizd meg a harmóniát kedves Kos

A magabiztos és ragyogó nap november 22-óta átjárja és bevilágítja életednek minden kalandozásokra hívó területét. Decemberben elérkezik az idő arra, hogy inspirálódj, tágítsd a látókörödet és még a szokásosnál is jobban bízz meg lelked belső hívószavában. Ha pedig kalandok, akkor talán itt az ideje az útleveled meghosszabbításának is, és valami nagyban és távoliban gondolkodni. Bár a Mars még retrográd mozog, ami a kommunikációt és így az utazási terveidet is kicsit megnehezítheti. Te a nehézségek ellenére se add fel, mert ha hiszed ha nem, a sok bosszantó kihívás december 7-re minden kommunikációs nehézséggel együtt meg fog szűnni. Decemberben egyedül arra kell külön odafigyelned, hogy ne égj ki. Hagyj elegendő időt magadnak az öngondoskodásra, önszeretetre, nem kell minden társadalmi eseményen ott lenni. Mondj le egy két programot, és menj futni vagy vacsorázz egy jót a barátaiddal helyette.

A Bikák számára a fókusz a kapcsolatokon legyen

Legyünk őszinték. Az utóbbi időkben elég veszélyes vizeken eveztél, és ez kissé megtépázta az emberi kapcsolataidat. Legfőképpen pedig a párkapcsolatodat. Nem csoda, hiszen csillagállásaidnak ezt a szektorát  jónéhány olyan napkitörés sújtotta, ami változásokra kellett ösztönözzön. Próbáld meglévő kapcsolataidat feltölteni szeretettel és szorosabbra fűzni, magasabb szintre emelni, hogy mire elül a vihar, a magok el legyenek ültetve és szárba szökkenhessenek. Pénzügyeidre is érdemes lesz odafigyelned az év utolsó hónapjában, ugyanis a két legvégletesebb bolygó a Vénusz és a Mars kerül ellentétbe a bikák pénz házában. Csak akkor kezdj bele új feladatokba, akkor hozz új üzlettel kapcsolatos döntéseket, ha tudod, hogy képes vagy beletenni a megfelelő munkát, amit a Bikák általában szeretnek elmismásolni. Ezt most nem fogod tudni megtenni, és ha nem figyelsz oda, kénytelen leszel néhány számodra fontos dolgoról lemondani.

Ikrek: hagyd el, ami nem inspirál!

Elmondhatjuk, hogy nagyjából mindig elfoglalt vagy, de most, hogy a Nyilas szezonja van, talán egy kicsit erősebben toltad a programokat, mint kellett volna. Állj meg egy kicsit, és lassíts. Fordíts figyelmet a szeretteidre, legjobb barátaidra és kerüld a nagy társasági összejöveteleket. A december 7-én tetőfokára hágó telihold különösen érzékennyé tesz, amelynek hatásait már az azt megelőző és rákövetkező napokban is erősen érezheted. A hónap közepétől szerencsére energiád újra visszatér, és fókuszálhatsz a karrieredre, munkádra. Akár egy közösségi együttműködés is megvalósulhat, amely izgalmas fejlődési lehetőségeket hozhat számodra. Mindenesetre tudd, hogy vágyaid beteljesüléséhez egy kis időt kell adj magadnak. A hónap legvége felé pedig az intimitás és szerelem házában lesz erős csillagmozgás, így az is előfordulhat, hogy életednek inkább ezt a szféráját részesíted előnyben a karriereddel szemben. Az újhold energiái folyamatosan segítenek utadon, itt az idő levágni magadról mindazt, ami nem a legfelsőbb boldogságodat szolgálja.

Take it easy, drága Rák!

Az elmúlt hetek zodiákusi állásai segíthettek abban, hogy minél inkább egyensúlyt teremthess a munkád és a magánélet között. Valószínűleg jó úton haladhatsz, mert a mostani állások is ebben segíthetnek, ugyanakkor nagyon kedveznek az önvizsgálatnak és önreflexiónak is. Mivel a telihold a spiritualitás házába ér, nagy valószínűséggel hatalmas amplitúdójú érzelmeket hozhat számodra, vagy akár egy komolyabb kiégést is. Hogy ezt elkerüld, tudatosan készítsd magad a mentális és érzelmi jóléted megóvására. Lépj ki a mókuskerékből, és menj el pár napra wellnessezni, lazítani valahova, különben az ünnepekre teljesen összeroppansz. Zodiákusi értelemben a partnerzónád együttállása a Holddal és a Merkúrral azt jelenti, hogy egy mély beszélgetés a terapeutáddal, lelki vezetőddel vagy legjobb barátnőddel megvilágosító és megváltó erejű lehet. Kezdj el gondolkodni időben, ki az, akihez a bajban fordulhatsz.

Az Oroszlánok lesznek a decemberi partik lelkei

A mindenedet meghatározó és beragyogó nap a romantika és önkifejezés házát tölti meg fényével, ezért valószínűleg csodálatos hetekre számíthatsz, ami a szerelmi életedet illeti. Sok spontaneitás, kreatív gondolatok és úgy egyáltalán vidámság jellemzi az elkövetkezendő időszakot. Áradj ki, mutasd meg magad, hiszen az elmúlt hónapok nehézségeit bátran leküzdötted, itt az idő learatni a babérokat. Most minden szinte játszi könnyedséggel megy, nem kell semmibe belefeszülj, elmondhatjuk, elemedben vagy. Ne hagyd, hogy az ünnepi rohanás elrontsa ezt a gyönyörű állapotot. A december 7-i telihold segíthet abban, hogy a munkahelyeden és a baráti társaságodban is megtaláld azokat az igaz és igazi embereket, akikre a bajban számíthatsz. Az Oroszlán a legjobb barát, akikben megbízik azok egy életen át számíthatnak támogatására. Ideális évzárás!

A Szűzek ne felejtsék el, hogy a gondolatok teremtő erővel bírnak

Mivel az utóbbi időben az otthon területén voltak meghatározó csillagkonstellációk, valószínűleg a szokásosnál is több időt töltöttél bekuckózva. Jó, valljuk be, erre az is nagyban rásegít, hogy délután négykor már vaksötét van, de szeretteidtől visszakapod a belefektetett időt és energiát. Az elmúlt napok érzelmileg rázós terepe után a Vénusz és a Mars kommunikációs zónában való együttállása a kiteljesedést segíti. Tartsd tudatosan az irányításod alatt a gondolataidat, ne engedj teret semmilyen félelemnek, vagy negatívumnak. Működtesd magadban a teremtő erőt, amely gondolataidból fakad. Persze egy családi dráma kellős közepén könnyű elveszíteni a fonalat és a józan észt, de te most próbáld meg. Lépj hátra kettőt, és csak nézd a mozit. A hónap vége felé minden szórakoztatóbbá válik, akár még a karrieredben is kiállhatsz azért, hogy jobban megbecsüljenek.

Mérlegelj, ki az igaz barát!

Az elmúlt napokban könnyen meglehet, hogy a szokásosnál is kommunikatívabb és aktívabb voltál. Minden bulira, eseményre, szociális kapcsolódási lehetőségre egy nagy igennel vetetted bele magad. Nehogy úgy járj, mint a kisgömböc, hogy aztán a varrásnál az egész elszakad. A mennyiség helyett fordíts figyelmet most inkább a minőségre. Válogasd meg az embereket, akik körülvesznek, hogy meglásd, és kiszűrd, kik azok, akik belőled nyernek energiát. Vonulj vissza a családtagjaid, szeretteid körébe, és élvezd az ő társaságukat. Elérkezett az apró meglepetések időszaka, az egyedülálló mérlegek pedig végre megtalálhatják a nagy szerelmet. Szerencsére, könnyen, intuitívan fog menni a döntés, ami a barátok redukálását vagy a szerelmet illeti, és izgalmas új irányokba indulhatsz el, még akár a karriered területén is.

Drága, kedves Skorpió, kövesd a szíved útját végre!

Mivel a nap a pénzzónádón haladt át, remélhetőleg volt időd feltérképezni lehetőségeidet, önértékelést végezni, és megtervezni, hogyan növelhetnéd bevételi forrásaidat. Jelenleg úgy tűnik, olyan üzleti partnerekhez készülsz magad láncolni, akik bár hasonló körökben mozognak, valójában nem értékelik képességeidet. Decemberben sajnos ez a probléma nagy valószínűséggel kipattan, és az is előfordulhat, hogy kifordul négy sarkából a világ. Itt az idő, hogy újragondold terveidet és összhangba hozd a lélek útjával. Kényszerűségből se vágj semmi olyasmibe, ami nem te vagy. Sajnos azonban ennek a döntésnek a meghozatala nem lesz egyszerű. Időbe telik, mire meglátod az utad. Az élet egyéb területein azonban ambíciózus időszak következik, amelyből a szívedhez közelállók, és családtagjaid is sokat profitálnak. Merd végre szeretni önmagad, hogy az előtted álló lelki korszakot stabilan élhesd meg.

A Nyilasnak kinyílik a világ

A hónapban még javában tart a zodiákus főszezonod, úgyhogy egy jó nagy hajrát küldünk neked. Szenvedélyesen küzdesz a projektjeidért, és most a határ tényleg a csillagos ég. Végre új és magasabb szintre emelheted ambícióidat. Igaz, hogy a hónap közepe felé érhet néhány kisebb csalódás, vagy lehet bukkanó az utadon, de a próbákat kiállod. Az elkövetkező időszak és a próbatételek remek alkalmat nyújtanak arra, hogy megvizsgáld, milyen sérelmek mentén működsz még mindig. Ne félj feltépni a régi sebeket, mert itt az idő kitisztítani, és végleg begyógyítani őket. Fordulj önmagad felé a legmélyebb szeretettel, ez párkapcsolatodban is jelentős változást fog hozni. Tudjuk, hogy semmi kedved sincs most magaddal és a régmúlt lenyomataival foglalkozni, de ha most nem teszed meg, az később mindenre kihat. Természetesen kedvezőtlenül. Legyél bátor, nézz szembe a félelmeiddel és a jutalom nem marad el. A Merkúr decemberi mozgása pénzügyi sikereket hozhat, de csak akkor, ha rendbe tetted magad.

A Bakok végre fellélegezhetnek

Ha az elmúlt időszakban úgy érezted magad, mintha egy nagy zselétengeren keresztül futnál, akkor van egy jóhírünk a számodra. Ez az álmos, tehetetlenül vergődő időszak pillanatokon belül megszűnik. A Mars végre elhagyja az egészségügyi zónádat, és a jobb kezeddel most már bátran megveregetheted a bal válladat. Túlélted ezt a kemény időszakot, már csak a munka és magánélet egyensúlyát kell megteremteni. Talán még van benned aggodalom amiatt, hogy nem érted el mindazt, amire vágytál, de hamarosan mindez bekövetkezik. Te csak haladj tovább a sárga köves úton Óz birodalma felé. A színfalak mögül végre rád is jut majd rivaldafény, és könnyedebb, levegősebb, kellemesebb időszak következik számodra. Ha még van olyan projekted, amit nem fejeztél be, azonnal kezdj neki.

A Vizöntők számára a megnyugvás időszaka jön el

Az elmúlt időszakban, amikor minden a társas kapcsolatokról szólt, szinte lubickoltál. Nagyon jól megy neked a csapatmunka, és ezzel nemhogy beleolvadnál a tömegbe, hanem kifejezetten jól meg tudod mutatni magad. A karrierrel és az érzelmi területtel összegüggő napfogyatkozási hatásoknak már vége és a telihold hoz teljes és mély megnyugvást a romantika és önkifejezés házába. Ritkán ragaszkodsz valamihez, most mégis itt a remek alkalom, hogy akár fellépj, és hallasd a hangodat, különösképpen akkor, ha egy számodra fontos kapcsolatról, vagy művészi értékről van szó. A hónap vége felé, amikor a Vénusz a kapcsolati zónádban fejti ki hatását, érdemes kicsit visszahúzódni, meditálgatni és a lelkedbe tekinteni. Ha magadra összpontosítasz, most jelentős gyógyuláson mehetsz keresztül, ami remek kezdetet jelent a jövő évhez.

A kemény munka meghozza gyümölcsét, drága Halak

Mindenki más már az év végi partikkal és az ünnepi ruhatárával van elfoglalva, te pedig nyakig ülsz a munkában. Senki sem hibáztat azért, mert ki szeretnéd aknázni a kínálkozó lehetőségeket, de vedd észre, ha túlvállaltad magad. Lépj hátra kettőt és tisztes távolságból, őszintén nézd meg, mi az, amire igazán vágysz, és mérd fel, mi az amire csak az energiádat pazarolod. Ha úgy érzed, beleszakadsz a munkába, kicsit bízd magad az intuíciódra. Az erőfeszítéseid nem maradnak elismerés nékül, de nem szabad, hogy szétforgácsold magad. Most akár a közeli barátaidra, vagy néhány kollégádra is támaszkodhatsz kicsit. Csatlakozz olyan emberekhez, akik hasonló értékrenddel és elképzelésekkel rendelkeznek, mert hosszú távú lehetőségeket hozhatnak. Pénzzel kapcsolatos gondjaidra is gyógyírt jelent az idei december, hiszen az erős Jupiter lép hó közepén ebbe a zónába.

Forrás: Instyle
Nyitókép: Anna Vereshchak/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: