Fiatalítanád a sejtjeidet? Irány a szén-dioxid fürdő!

Gondolnád, hogy a bőrön keresztül felszívódó szén-dioxid gáznak rengeteg pozitív élettani hatása van.

Közel 200 éves, de a mai napig érvényes a neves, német filozófus, Arthur Schopenhauer gondolata, miszerint: „Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi”. S bár generációk nőttek úgy fel, hogy a megelőzés fontosságával egyáltalán nem törődtek, az elmúlt években, a világjárványnak is „köszönhetően” erre egyre nagyobb hangsúly került. Ma már szerencsére nem megy ritkaságszámba, ha valaki nemcsak a problémákkal, hanem preventív jelleggel is foglalkozik az egészségével.

Több száz éves terápia

A széndioxid gyógyító hatása nem újkeletű történet, hiszen már több száz évvel ezelőtt felismerték a gyógyító hatását. „Maga a berendezés és a technológia új, de az élettani mechanizmusának felismerése komoly történelemmel rendelkezik. A szén-dioxid kedvező tulajdonságait régóta használják gyógyfürdőkben, vagy az Erdélyben gyakori mofettákban, amely lényege a vulkanikus utótevékenység során felszínre törő gázkeverék, aminek a túlnyomó része széndioxid” – mondja dr. Pap Gábor kutatóorvos, a CardioLounge gépek magyarországi forgalmazója.

S hogy mire jó és mit tud a széndioxid?  Szinte minden porcikánk hálás lesz érte, ugyanis rengeteg kedvező hatása van a testünk számára. „A szén-dioxid fürdő a szöveti vérkeringést fokozza. Gondoljunk csak a wellness- vagy szépészeti kezelésekre, a masszázsra és a szaunára: ezek elsősorban mind a szöveti keringés serkentését szolgálják. A szén-dioxid a kezelés során, ruhán, bőrön át felszívódik, és a test összes részébe eljut. Amikor például elkezdünk futni, akkor az első anyagcseretermék, ami a szövetekben megjelenik az a szén-dioxid. Csak erre nem nagyon gondolunk. Ilyenkor megemelkedik a szén-dioxid szint, a kis érhálózatok záróizmai ellazulnak és beindul a szöveti keringés. Elkezd áramlani a vér, a tápanyagok és az oxigén, a salakanyagok pedig kimosódnak a szervezetből. Egy CardiLounge kezelés alatt ugyanez a folyamat megy végbe, csak annyi a különbség, hogy itt egy helyben lehet ülni” – foglalja össze a kutató a kezelés lényegét.

fotó: cardiolounge.hu

A szén-dioxid fürdő a bőrszépítésben is segít

Bár ez első olvasatra úgy hangzik, mintha egy újabb masina jött volna létre csak azért, hogy az amúgy is mozgásszegény életmódot alátámassza, ez közel sincs így. „Természetesen a gép a mozgást nem helyettesíti, nem pótolja. De akinek ízületi problémái vannak, vagy bármilyen mozgás korlátozottságra van kárhoztatva, esetleg sérülés, törés után gyógyulna, az nem tud a megszokott módon mozogni, viszont a szén-dioxid fürdő ugyanazt az élettani hatást biztosítja a szervezete számára”. De nemcsak a sérült, az épségben lévő testrészeknek is valóságos tunning a teljesen fájdalommentes kezelés, amely egyébként kényelmes és pihentető eljárás. „Amíg a gépben ülve relaxálunk, a szervezetünk kap egy komoly értornát, olyan szintűt, amit 30-40 perces kocogással tudnánk csak elérni”.

Komolyabb probléma esetén 10-15 alkalom javasolt, minél gyakrabban, akár napi szinten is. Egy ilyen kúra hatásai 2-3 hónapig is fennmaradnak. Az első pozitív előnyök már a 3. kezelésnél érezhetőek, de a legelső hatást egyébként már pár percen belül is lehet érezni: elkezd melegedni a kéz, illetve mellkastól lefelé az egész test. „Ez nem hőhatás, hanem ilyenkor kitágulnak a bőr erei, és az melegszik fel. Az érző idegvégződéseink pedig ezt a melegebb bőr érzetét továbbítják az agyunk felé. Emiatt sokan azt hiszik, a gépben van egy melegítő test, pedig nincsen.  Akinek mozgást korlátozó problémái vannak, főleg az idősebbeknél, azok jó eséllyel rögtön érzik a pozitív változásokat. Tapasztalatok alapján, a kezelés után ugyanis könnyebbnek, frissebbnek érzik magukat”.

És ez még nem minden. Az egészségügyi hatások mellett ugyanis, számos „mellékhatása” is van a szén-dioxid fürdőnek: csökkentheti a zsírszövet méretét és a narancsbőr látható jeleit, és a bőr is rugalmasabbá válhat, az esetleges hegek pedig határozottan halványabbak lehetnek. Sokan, akik rendszeresen járnak, a súlyuk,  valamint a comb és haskörfogatuk csökkenését is tapasztalták. A szén-dioxid fürdő mellett szól az is, hogy nem lehet túlzásba vinni, korlátlanul be lehet illeszteni a mindennapokba. De nemcsak lehet, érdemes is, mert a gép segítségével, relaxált állapotban tudjuk hosszú ideig a legjobb formában tartani az összes sejtünket. Ajándékutalvány formájában karácsonyra is kiváló ötlet, a szépség, fiatalság és egészség megőrzésének lehetőségéért mindenki hálás lesz.

Nyitókép. cardiolounge.hu

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: